luni, 21 decembrie 2020

Se mai poartă pălării de damă în 2021?

Pălăriile îndeplinesc în general o funcție decorativă, completând imaginea unei doamne sau domnișoare. Nu sunt deja ceva vetust. Pălăriile pentru femei din 2021 sunt confecționate dintr-o varietate de materiale precum brocart, satin, fetru, lână, catifea, bumbac, paie, poliester și multe alte materiale. 


Pălării de damă: ce model este potrivit pentru tine anul viitor?


Înainte de a alege modelele de pălării la modă în 2021 ar trebui ca să afli cum se potrivesc acestea feței și tipului tău de corp. 


Pălăria este unul dintre cele mai vechi accesorii care întregesc vestimentația feminină. Servește pentru a decora capul, dar și pentru a-l proteja de frig și/sau de soare. Este un mare aliat din arsenalul modei pentru a face aspectul mai interesant.


Stil și personalitate, iată cele două cuvinte pe care stiliștii internaționali le folosesc pentru a defini ceea ce pălăria adaugă frumusețe aspectului general unei femei, din punct de vedere estetic.


Nu este de mirare, așadar, că atât de multe vedete, nu doar prințese și regine, nu încetează să poarte pălării superbe, extrem de creativ realizate, ori de câte ori este posibil.


Unde poți și unde nu poți purta o pălărie de damă?


Cu toate calitățile sale incontestabile, pălăria este un accesoriu care nu poate fi purtat chiar peste tot, în orice context. 


Orice femeie modernă care nu respinge pălăriile este întotdeauna bine să fie atentă la locurile în care poți sau nu poți adopta accesoriile acestea. 


Iată mai jos este o listă de locuri (contexte) unde poți sau nu purta pălării, conform uzanțelor în vigoare:


Unde se utilizează pălăriile de damă:


  • anumite evenimente ce au loc în timpul zilei în aer liber, precum ar fi: nunți, prânzuri, petreceri de caritate, ceaiuri etc.;

  • festivaluri și spectacole pe diverse subiecte care au loc în timpul zilei în exterior;

  • excursii de o zi pe vreme rece sau însorită;

  • plaje;

  • picnicuri și plimbări câmpenești s.a.m.d.


Unde nu se utilizează pălăriile de damă:


  • la masă, să mănânci în spații închise;

  • în locuri închise, precum ar fi: teatru, cinema, săli de spectacole;

  • locurile de muncă, cu excepția cazului în care este o pălărie de siguranță sau o parte a uniformei (de exemplu în armată, poliție etc.);

  • cine sau alte evenimente interioare simandicoase;

  • în locașuri religioase (funcție de obiceiul locului) s.a.m.d.



Tipuri de pălării și modul de utilizare a fiecărui model



Pălăria Panama


Pălăria Panama, spre deosebire de ceea ce spune denumirea sa, nu provine din Panama, originea sa fiind de natură ecuadoriană.


Aceasta este o pălărie este bună de purtat pe plajă și adaugă o notă cool atunci când este adăugat la orice look. Acesta este modelul ideal pentru femeile care au un stil mai sportiv, mai casual.


Un outfit perfect de purtat cu pălăria Panama este formată din pantaloni scurți din denim, o cămașă subțire, colorată, din țesătură realizată din fibre naturale și o pereche de pantofi fără toc.


Pălăria Fedora


Acest tip de pălărie este foarte asemănător cu cel Panama, ceea ce îl deosebește este doar materialul din care se realizează. În cazul de față din fetru. Apărută la începutul secolului al XX-lea, Fedora a fost inițial utilizată pe scară largă de bărbații vremii ca parte a ținutelor lor.


Pălăria Fedora este ideală pentru a face diverse combinații vestimentare, deoarece este un model foarte popular și versatil. Aduce un aer de rafinament și face aspectul persoanei de poartă o pălărie Fedora mai boem. 


Ca femeie, asortează pălăria cu pantaloni și fuste lungi. 


Iată un model de pălărie de vară - Fedora Picnic (click pe poză pentru detalii!):





Pălăria Cloche


Cel mai romantic dintre modelele de pălărie de damă  a apărut între anii 1920 și 1930 și a fost folosit de cele mai independente femei ale vremii. Forma sa este similară cu clopoțelul și se caracterizează prin faptul că nu are boruri.


O referință în orice garderobă romantică, pălăria cloche ar trebui purtată dacă vrei să ai aspectul unei fetițe. Rochiile și bluzele delicate arată frumos cu pălăria aceasta. 


Click pe poza următoare!





Ce model de pălărie se potrivește feței tale?


Fiecare pălărie este cea mai potrivită pentru un tip de față, deci este important mai întâi să știi ce tip de față ai.


Fața ovală


Dacă ai o față mai ovală, adică obraji mai mari și o bărbie mai îngustă, ar trebui să preferi pălării în care atât borurile, cât și calota sunt dimensionate proporțional. Nu alege pălării cu marginea prea mare sau prea mică.


Fața rotundă


Pentru fețele rotunjite, recomandarea este să poarte pălării cu coroana între medie și înaltă, iar marginea trebuie să fie, de asemenea, proporțională cu dimensiunea coroanei. Femeile cu fața rotundă ar trebui să evite modelul cloche.



Fața pătrată


Femeile cu față pătrată, cu bărbie și sprâncene mai lungi, ar trebui să prefere modelele cu boruri mai late și calote rotunjite și de dimensiuni medii până la înalte. 


Fața triunghiulară


O bărbie mai îngustă și restul feței mai late definesc fața triunghiulară, iar femeile care au acest tip de față ar trebui să prefere pălării cu calota și marginile rotunjite și cu dimensiuni mai mici. 


Vrei și tu să comanzi pălării de damă care vor fi la modă în 2021? Intră pe site-ul palariadadarlat.ro!





4 comentarii:

  1. M-ai convins să-mi iau și eu o pălărie de pe site-ul acela de care zici! sunt cool!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu port pălării din tinerețe. Sunt marca mea distinctivă. Mă simt o adevărată lady când le port. Chiar nu văd cum aș putea renunța la ele.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. cred că ar trebui să le port și eu mai frecvent, nu doar pe caniculă!

    RăspundețiȘtergere
  4. vreau și eu o pălărie Fedora! Moș Crăciun ești pe recepție?

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...