joi, 24 decembrie 2020

Nu ignora reparațiile la șasiu, dacă vrei să conduci în siguranță!

Sub denumirea de șasiu al unei mașini se înțelege un set format dintr-o mulțime de componente cu rol nu doar în a oferi confort conducătorului auto și pasagerilor dintr-un autovehicul, dar și cu misiunea extrem de importantă de a regla la parametri optimi forțele extrem de puternice care acționează asupra mașinii în timp ce aceasta se află în circulație pe drumurile publice.


Șasiul unei mașini, la fel de important ca și sistemul osos uman


Șasiul auto mai poate fi definit și  ca o grupare de mecanisme care interacționează cu roțile și rulmenții mașinii. El permite funcționarea unitară: direcția unei mașini, transmisia, sistemul de amortizare, precum și alte componente, lucrează împreună. Toate aceste subansamble sunt conectate din fabrică în așa fel încât să existe o  sincronizare în activitatea lor, astfel încât autovehiculul pe patru roți să se poată deplasa corect și fără generarea de pericole pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic (alți conducători auto, pietoni).



Șasiul (în înțeles larg) mai include, după cum se vede, în afară de cadrul propriu-zis (scheletul mașinii)  și diverse sisteme de propulsie auto: motor, transmisie și suspensie. Ca să nu mai vorbim de susținerea caroseriei care conferă mașinii respective un aspect exterior ușor recognoscibil.


Un șasiu de mașină de oraș sau mai puternică, sunt create după același principiu general: o parte solidă de susținere, la care sunt atașate componentele necesare mișcării vehicului respectiv.


Baza mașinii suportă toată sarcina în timpul accelerării, frânării și balansării auto, astfel încât materialul din care este fabricat trebuie ca să fie (și în cele mai multe cazuri chiar este!) deosebit de durabil. 


Mai trebuie amintit și faptul că în cartea tehnică a oricărei mașini se menționează un marcaj care corespunde numărului de caroserie (numărul șasiului ).


Componentele principale ale șasiului mașinii sunt cele două suspensii: față și spate. Acestea sunt necesare pentru a atenua sau chiar a elimina 100% anumite vibrații care pot apărea în timpul conducerii autovehiculului pe drumurile publice. 


Când mașina este în mișcare, vibrațiile severe sunt de obicei cauzate de amortizoarele din spate uzate, din pricina arcurilor deteriorate sau presiunii insuficiente a anvelopelor sau rulmenților uzați.


Cu ajutorul suspensiilor bune, o mașina poate trece mai eficiente peste denivelările de pe drumurile românești care, de foarte multe ori, par a fi unele din zonele de conflict armat, atâtea gropi au...


În plus, un conducător auto care aude zgomote neobișnuite la trecerea de la o treaptă de viteză la alta, se poate gândi serios că ele pot ca să fie semnul unei defecțiuni a șasiului. 


Se întâmplă uneori ca un autoturism să devieze în lateral, în dreapta sau în stânga, din voință proprie.


Cauzele frecvente din care se întâmplă acest lucru?


  • geometria roților din față nu mai este cea optimă;

  • există o presiune crescută în anvelope;

  • există diferențe mari în uzura anvelopelor autovehiculului;

  • nu se mai menține paralelismul între punțile auto din spate și din față.


Aceste probleme pot duce la deteriorarea amortizoarelor prin ruperea arcurilor sau la deteriorarea suspensiei.


Dacă observăm un ciocănit în zona suspensiei în timp ce conducem, de asemenea s-ar putea ca să fie o problemă cu șasiul vehiculului.


Scârțâitul suspect la frânare este, de asemenea, un semnal al unei defecțiuni a amortizorului, a stabilizatorului etc... Dacă apare cel puțin unul dintre simptomele de mai sus, trebuie acționat de către conducătorul auto imediat și să se contacteze un service auto bun, pentru reparația problemelor apărute la mașină.


Spre exemplu, la service-ul auto Land Atelier, spre exemplu, se fac reparații electronice, electrice și mecanice pentru Land Rover Discovery (3, 4, 5, Sport), Defender (de la 2007), Freelander (2) și pentru Range Rover Velar, Evoque, L405, Sport și L322.


Dacă ai o mașină puternică trebuie să te îngrijești așa cum trebuie de ea, motiv pentru care nu trebuie să schimbi la timp piesele uzate ce pot să provoace cu timpul probleme mai grave.


Pe site-ul landatelier.ro găsești tot ce îți trebuie în acest sens. Le poți comanda online, pentru rapiditate.


Iată doar două produse dintre acestea:


Tampon șasiu ANR1504 Land Rover Discovery (dă click pe poză):







Tampon șasiu KVF100080 Land Rover Discovery (dă click pe poză):




Pentru siguranță există și o listă privitoare la compatibilități, pentru fiecare dintre aceste piese auto.




Datele de contact Landatelier.ro sunt următoarele:


LAND ATELIER SRL

ADRESA: BUCURESTI, SECTOR 2, SOSEAUA PANTELIMON, NR 1,

LOT 1, CORP DE CLADIRE C15, PARTER


www.landatelier.ro

office@landatelier.ro

tel. piese: 021-252.88.67 / 0721-020.137 / 0725-511.422

tel. service: 0731-896.285 / 0727-321.859





Un comentariu:

  1. We solely promote on-line sports betting firms that follow safe banking practices. You want peace of thoughts that your payment details are protected, and we take that very critically. We started SBO.web with the intention of becoming final word|the ultimate word} on-line sports betting hub. This doesn’t imply betting on a protracted shot, but rather betting 카지노사이트 on the underdog when the chances are right.

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...