joi, 24 decembrie 2020

Tratamente, medicamente pentru albine, de la Apis-Blaj.ro!

Oamenii de știință și bloggerii, nu doar apicultorii, au vorbit mult în anii din urmă despre albine. Insectele cu dungi sunt familiare fiecăruia dintre noi, sunt îndrăgite și respectate pretutindeni.


Albinele, un grup foarte mare de insecte


Peste 21 de mii de specii de insecte care trăiesc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii, sunt ascunse sub acest nume. (Poate că se vor descoperi și pe acolo vreo specie de albine polare, mai știi?)


Albinele pot fi niște insecte foarte mici, care să aibă doar câțiva milimetri lungime, precum este albina pitică Plebeia minima, dar și specii de albine cu adevărat mari. În acest sens, de curând oamenii de știință au descoperit specia Megachile Pluto, care fusese anterior considerată drept dispărută: ele au până la 4 centimetri dimensiune. 


Albinele acestea gigantice au fost raportate ca fiind văzute doar în trei insule din Molucca de Nord din Indonezia: Bacan , Halmahera și Tidore. 


Știai că albinele polenizează aproximativ 80% dintre plantele cu flori ale Terrei?


Cel mai important rol al albinelor în ecosistemele planetei noastre este polenizarea plantelor cu flori. Colectând polen și nectar pentru nevoile lor specifice, aceste insecte transportă particule de polen pe firele de păr de pe corpul lor și astfel ajută la polenizarea a până la 80 - 85% dintre toate plantele cu flori. Mai mult decât atât, le datorăm albinelor nu mai puțin decât două treimi din toate culturile agricole.


Albinele sunt ființe prin excelență sociale


Albinele sunt niște insecte atât de sociale încât coloniile lor pot fi numite fără teama de a greși superorganisme, cu atât mai mult cu cât o albină individuală nu poate supraviețui în afara familiei sale. La fel ca oamenii, putem spune, nu-i așa? Indiferent cât s-ar dori în perioada pandemică actuală nu doar distanțarea socială, nu doar distanțarea fizică.


Comunitatea albinelor este strict ierarhizată, militărește, fiecare individ își îndeplinește propria funcție în grupul din care face parte, fără abateri, care ar da mersul colectivității peste cap: există o regină, albine lucrătoare și trântorii. 



O albina are 5 ochi, dar nu poate distinge nuanțele de roșu!


Există două tipuri de ochi pe capul albinei - trei mici, simpli, care sunt responsabili pentru recunoașterea nivelului de lumină și doi ochi cu fațete complexe. Aceștia din urmă constau din mai multe celule care adună imaginea lumii înconjurătoare pentru albină, asemeni unui fantastic mozaic. 


Interesant de amintit este și faptul că albine sunt insecte care pot face diferența când vorbim de spectrul ultraviolet și o parte a vizibilului.


Cea mai plăcută culoare pentru albine este albastrul (destul de curios, nu-i așa?), dar nu pot percepe nuanțele de roșu, indiferent cât de frumoase sunt florile.


Chiar și albinele se îmbolnăvesc!


Ca toate ființele terestre, chiar și albinele se îmbolnăvesc. Au propriile infecții care le pot decima (adevărate pandemii, dacă le calculăm la scara comunităților lor!), inclusiv de tip virale. Paralizia acută este o boală infecto-contagioasă produsă de un virus ARN cu tropism pentru sistemul nervos și glandele salivare toracice transmis de Varroa destructor.

Boala are un înalt grad de contagiozitate, transmițându-se prin contact și ingestie. 


În 2019 Statele Unite a avut parte de un dezastru: au murit mai mult de 40% din albinele existente. În Europa aceste cifre sunt mai mici, dar fenomenul este încă observat. Albinele mor, printre altele, din cauza dezastrelor de mediu și a manipulării necontrolate a pesticidelor.


Dispariția albinelor poate duce la scăderea numărului de plante cu flori, care nu vor mai avea pe nimeni care să le polenizeze. Dar funcționează și în sens invers: albinele suferă de lipsa florilor, iar acesta conduce la scăderea numărului de insecte. 


Tratamente, medicamente pentru albine


Pentru a crește producția este esențial pentru apicultori să efectueze controlul sanitar al stupilor.


Pe site-ul apis-blaj.ro există o mulțime de produse bune pentru prevenirea îmbolnăvirii albinelor, dar și pentru tratarea acestora, dacă deja anumite afecțiuni și-au făcut deja apariția în rândul familiilor de albine. Le găsești pe apis-blaj.ro la secțiunea Tratamente, Medicamente Albine!


Utilizarea acidului formic în apicultură ca medicament este cunoscută de mult timp.


Click pe poză!





Trebuie amintit că acidul formic este unul dintre cele mai ecologice tratamente pentru albine. Este un produs natural care este întotdeauna prezent în nectarul florilor și miere. În aer, acidul formic se descompune în dioxid de carbon și apă și nu poluează produsele apicole.


Utilizarea zeolitului face posibilă reducerea nivelului de umiditate de la 100% la normal, creșterea cantității de puiet la prima inspecție de primăvară cu peste 50% și productivitatea mierii comercializabilă din coloniile de albine cu peste 40%.


Produsul Zeco se administrează intern albinelor. Este 100% natural, ce are la baza activarea zeolitului din compoziție, prin procedee mecanice și termice.



Click pe poză!

Ca să analizezi lista completă a produselor din categoria Tratamente, Medicamente pentru albine, intră pe apis-blaj.ro.



Datele de contact care te interesează:



Adresa: Blaj, jud Alba, str. Gh. Barițiu, nr 32

(zona industrială, fosta Fabrică Bergenbier)



Telefoane:  0745.582.990

                    0758.083.784



site e-commerce: www.apis-blaj.ro



e-mail-uri: apis.blaj@gmail.com

comenzi@apis-blaj.ro

facturari@apis-blaj.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...