luni, 21 decembrie 2020

A fi vegan este scump… Dar numai dacă vrei!

A fi vegan este extrem de scump, auzim despre asta tot mai des în ultima vreme. Multora li se pare că a fi vegan este ceva cool doar pentru hipsteri, afaceriști și vedete care au cardul plin. Faptul că veganismul a devenit popular, că este deja o modă se datorează faptului că se pot găsi acum mai ales online o mulțime de informații despre el. Doar că internetul este și un loc înțesat cu informații de calitate scăzută și adevăruri spune doar pe jumătate.


Veganismul, un stil de viață asumat


Totuși a îmbrățișa veganismul este o chestiune strict personală și cheltuiala pe care o face o persoană vegană depinde categoric de obiceiurile sale de consum. 


Deși este adevărat că există vegani care cheltuiesc extrem de mult, alții fac exact opusul, fiind inteligent de cumpătați. Este vorba de aceia care sunt corect informați și jonglează cu abilitate datele pe care le dețin.


Categoric, a fi vegan nu este o opțiune de afișat cu mândrie pe Instagram și Tik Tok, ci este un angajament etic profund, prea serios pentru a fi trâmbițat pe rețelele sociale la modă.


Dacă vrei ca să fii vegan, este posibil și dacă locuiești în București și ai venituri medii.  Poți folosi produse relativ ușor de găsit pentru a-ți face un meniu zilnic gustos și sănătos. Este adevărat că trebuie cheltuit puțin mai mult pentru anumite produse alimentare valoroase nutritiv și organoleptic, dar per total a fi vegan chiar este posibil și dacă trăiești în țara noastră.


Hai să ne referim, de exemplu, la fructele recomandabile pentru vegani. Deși fructele exotice sunt scumpe, fructele de sezon, mai ales fructele de pădure, nu. Alegerea produselor locale și sezoniere ori de câte ori putem, mai ales acelea cumpărate de la producători locali, este o bună soluție. Plus că îi ajută și pe micii pe producători să își continue activitatea de subzistență.


Și în cazul legumelor este aceeași situație. Dacă le procuri de la producători în care ai încredere, o să mănânci foarte sănătos.


După cum puteți vedea, baza coșului de cumpărături vegan este foarte simplă. De asemenea, nu există aproape nicio etichetă de citit spre a vedea dacă conțin aditivi. Este vorba de a face mâncarea mai mult acasă, lucru pe care l-ai în familie când erai copil. Iar pandemia de coronavirus chiar ne-a forțat să ne reîntoarcem la a ne pregăti hrana la domiciliu.


Este dieta vegană o dietă sănătoasă?


Dieta vegană, spre deosebire de dieta occidentală , poate fi sănătoasă la persoanele care au obiceiuri sănătoase. Dacă este bine structurată, este recomandată pentru toate vârstele, fără riscuri.


Plus că veganii tind, în medie, să mănânce mai sănătos și să fie mai informați despre alimente și nutriție. Cel puțin aceștia spun statisticile unor țări precum Statele Unite sau Regatul Unit, unde sunt colectate în ultimii ani astfel de date statistice.


Cu toate acestea, o dietă vegană complet crudă (raw vegană) poate prezenta și unele riscuri pentru sănătate, mai ales atunci când nu este atent aleasă.


La fel ca veganismul, exclude toate alimentele de origine animală. Apoi adaugă conceptul sau foodismul crud, care dictează că alimentele ar trebui consumate complet crude sau încălzite la temperaturi obligatoriu sub 40 – 48 grade Celsius.


O dietă crudă vegană este, în general, bogată în fructe, legume, nuci, semințe, cereale încolțite și leguminoase. De asemenea, tinde să fie în mod natural sărac în alimente procesate.


În loc de pregătit la foc se utilizează metode alternative de preparare a meselor, cum ar fi stoarcerea, amestecarea, înmuierea, încolțirea și deshidratarea.


Unii susținători cred, de asemenea, că o dietă vegană crudă oferă toți nutrienții de care au nevoie oamenii - motiv pentru care suplimentele sunt adesea descurajate.


La Bistro Raw Vegan găsești tot felul de asemenea produse de mâncat în mod cotidian, dar și la zile de sărbătoare.


Ce părere ai de o salată de crudități cu morcov, ţelină, măr, rodie, caju, turmeric, condimente naturale, sare de Himalaya, fără gluten care arată cam așa:





Sau poate vrei ceva mai deosebit precum o porție de falafel cu tabbouleh vegan cu năut, mălai, pătrunjel, quinoa, roşie, ceapă roşie, ulei de măsline, condimente naturale, sare de Himalaya, fără gluten.

 



Le puteți primi direct acasă, pe bază de comandă prealabilă!

Datele de contact pentru Bistro Raw Vegan:


Adresa: str. Transilvaniei nr.11, sector 1, Bucureşti

Info comenzi: 0726 605 501

Info abonamente: 0726 605 501

Site: www.bistrorawvegan

Email: comenzi@bistrorawvegan.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...