marți, 22 decembrie 2020

Șeminee pe lemne pentru case de vacanță și vile, comandate direct de pe net

Termenul de șemineu poate ca să fie tradus literal ca vatră. În prezent, prezența unui șemineu în casă vorbește inclusiv în cazul românilor despre bunăstarea financiară a proprietarilor. Sub influența telenovelelor din America de Sud o vilă unde să existe măcar un șemineu, iar în fața lui o blană albă de urs sau măcar o canapea confortabilă este luxul suprem. Nu-i așa că la așa ceva visezi și tu, măcar în secret?


Șeminee pe lemne pentru locuințe moderne amenajate chic


Dacă un șemineu face obligatoriu parte din amenajarea unei case impozante, care să emane bogăție, trebuie să recunoaștem cinstit că nu toată lumea folosește un șemineu pentru a-și încălzi locuința, cu atât mai mult cu cât tehnologiile moderne permit  acum, la finele anului 2020, utilizarea unor sisteme extrem de performante termic care pot încălzi un întreg imobil fără probleme. Mult mai ieftin și mai profitabil decât s-ar putea face cu unul sau mai multe șeminee clasice, oricât de senzaționale ar fi acestea din punct de vedere estetic. 


Locul și metoda de instalare a șemineului depind de celelalte elemente de decor, de stil și tipul de șemineu ales (cu alură clasică sau mai modernă).


Specialiștii în amenajări de spații interioare spun că se pot instala mici șeminee chiar și în mijlocul camerei, lângă locul de odihnă, mai aproape de fotoliu sau de canapea, nu neapărat lângă unul din pereți, la mijloc, așa cum suntem obișnuiți.


Mai mult decât atât, există chiar și modele de șeminee de masă de dimensiuni foarte mici, care nu numai că servesc drept obiecte decorative originale, dar sunt folosite și pentru meditația pe foc ce provine din Orient.


Pe de altă parte, mai trebuie să spunem și faptul că deși un șemineu obișnuit nu poate ieși victorios pe termen mediu și lung în război cu frigul iernii, pentru că nu va permite proprietarilor unei vile ca să facă față complet încălzirii, toamna și primăvara va servi acestui scop cu destul de mult succes. Evident, în funcție de tipul de șemineu instalat și de dimensiunile acestuia, un anumit spațiu va fi mai mult sau mai puțin încălzit.


Spre exemplu, specialiștii în astfel de sisteme de încălzit rezidențiale afirmă că un șemineu relativ micuț, de circa 100 x 50 cm, va putea încălzi destul de bine o cameră de 16 - 20 mp. Așadar, dacă este vorba de o încăpere generoasă de 25 - 30 de mp. ne-ar trebui un șemineu de dimensiuni duble.


O soluție mai la îndemână ar fi aceea de șemineu funcțional, dar căruia să i se atribuie mai degrabă un rol decorativ și de utilizare într-o seară romantică, decât funcția extrem de prozaică de înlocuitor de sobă de teracotă de pe vremea bunicii.


Un șemineu decorativ va arăta grozav într-un birou de lucru (mai ales acum, când majoritatea oamenilor muncesc de acasă), în sufragerie sau într-un cabinet de psihologie, mai puțin ca metodă de încălzire propriu-zisă.


Dar ce mare lucru este să fii deținător de șemineu! Nu poți compara cu nimic sentimentul de bucurie și confort din suflet, acea stare zen care se transmite unei persoane care are propria sa vatră, precum oamenii din vechime. La foc, gândurile unui om sunt puse în ordine, apar idei creative, emoțiile de joasă vibrație scad, iar sentimentele negative sunt distruse de imaginea flăcărilor șemineului.


Care este diferența dintre o sobă și un șemineu pe lemne?


Prozaic vorbind,  un șemineu este tot un soi de sobă, doar că are un design diferit. În plus l diferă și în ceea ce privește transferul de căldură. O sobă modernă are un grad ridicat de transfer de căldură datorită formei sale închise, lucru care nu se poate spune despre un șemineu. 


Dacă vrei un șemineu pe lemne care să se apropie ceva mai mult de o sobă, din punctul de vedere al confortului termic oferit și poate ceva mai puțin al aspectului clasic telenovelistic, poți alege unul la preț convenabil de pe QuickShop.ro.


Intră pe https://www.quickshop.ro/seminee-pe-lemne-c398-p1 și o să te convingi de justețea celor afirmate de mine acum!


Iată doar două variante de seminee moderne pe lemne tocmai bune de instalat în casa de la țară:


1. Șemineul pe lemne FERROLI BRETA N 9 KW





Acest produs performant de la vestitul brand Ferroli este dotat cu ușă de alimentare cu geam din sticlă termorezistentă, motiv pentru care conferă o perfectă siguranță în exploatare. El arată și bine se pot vedea din acest geam transparent dansurile pline de sensuri simbolice ale flăcărilor jucăușe.



2. Șemineul cu lemne Ferroli MIRANO C 9,5 kw






Se alimentează pe bază de combustibil solid, are o putere nominală de 9,5 kw, se amplasează direct pe pardoseală și este destinat încălzirii camerei în care este instalat prin radiație și convecție.


Un lucru inedit este faptul că în partea superioară a acestui model de șemineu există un cuptor cu termometru; pe cale de consecință poate fi folosit și pentru copt (pâine, covrigi, plăcinte, carne, porumb, cartofi etc.)


Date complete de contact:


SC Vertical CIA SRL :

CIF: RO18679835

Reg. Com.: J40/8027/2006


Adresa punct lucru si depozit:


Str. Cireșului nr .14, Dragomirești Vale, Ilfov


Cont Banca Transilvania : RO11BTRLRONCRT0301396501


Programul de lucru:


- de luni până vineri între orele 8-17;

- sâmbăta și duminica închis.


Comenzi telefonice: 


0757.917.118

0757.349.690

0736.499.490


site: www.quickshop.ro (comenzi online non stop)

email: comenzi@quickshop.ro




3 comentarii:

  1. Isabela Stoienescu22 decembrie 2020 la 16:03

    Un șemineu din ăsta slim mi-ar trebui și mie la țară. E o idee bună! Mai ales acela cu un mic cuptor deasupra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am văzut că modelul al doilea de șemineu este din fontă, deci chiar încălzește, nu e doar așa, mai mult de decor. Chiar merită comandat. Eu așa zic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, pentru cine nu are loc în casa bătrânească pe care tocmai a moștenit-o, chiar și primul model e bun. Plus că nu costă mai mult decât o mașină de spălat semiautomată! Lemne să ai, în rest e perfect!

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...