luni, 21 decembrie 2020

Mănuși de lucru de calitate, pentru activități variate

Mai mult de o treime din toate leziunile legate de job sunt atribuite de către specialiștii în protecția muncii leziunilor mâinii. Jumătate dintre acestea, mai zic ei, ar fi putut fi 100% evitate dacă muncitorii ar folosi mănuși de protecție de calitate, purtate corespunzător instrucțiunilor date de către aceia ce le-au fabricat. 

Este responsabilitatea angajatorului să furnizeze angajaților echipamente de protecție individuală. El are sarcina dificilă de a alege mănușile de lucru. Pentru a nu greși în alegere, este necesar să se informeze cât  mai bine înainte.

Clasificarea mănușilor de lucru după tipul de protecție pe care acestea o oferă

Trebuie spus că nu există un model universal de mănuși potrivite pentru toate tipurile de muncă. Fiecare firmă unde există ateliere de lucru pot avea anumiți factori nocivi, în funcție de care mănușile potrivite ar trebui alese.

1. Mănuși de lucru care oferă protecție împotriva solicitării mecanice 

Mănușile din acest grup sunt rezistente la abraziune, rupere, tăieturi și găurire. Pentru fabricarea lor se utilizează materiale naturale (piele, despicat, pânză) și sintetice (latex, nailon, PVC, poliuretan). Pentru a crește gradul de protecție și a extinde domeniul de utilizare, unii producători combină diferite materiale.

2. Mănuși de lucru care oferă protecție la temperatură scăzută 

Sunt incluse în această categorie mănuși izolatoare care protejează mâinile muncitorilor de degerături atunci când intră în contact cu suprafețe reci, precum și atunci când lucrează în aer liber iarna. Sunt fabricate din materiale rezistente la îngheț (piele, lână, despicături, blană naturală sau artificială ).

3. Mănuși de lucru cu rol de protecție la temperatura ridicată

Mănușile aparținând acestui grup include produse pentru protecție împotriva focului deschis, împotriva radiațiilor termice, împotriva contactului cu suprafețe fierbinți, precum și produse cu protecție împotriva stropilor fierbinți, scântei etc. În consecință, pentru fabricarea unor astfel de perechi de mănuși (inclusiv pentru sudori) sunt utilizate materiale rezistente la căldură, precum și materiale cu impregnare refractară.

4. Mănuși de lucru pentru protecția împotriva curentului electric

 Dacă procesul de lucru are de-a face cu electricitate, este necesar să se poarte mănuși fabricate din materiale care să nu fie bune conducătoare de curent electric: cauciuc, latex.

5. Mănuși de lucru pentru protecția împotriva substanțelor chimice

Mănușile din acest grup de echipamente de lucru sunt eficiente deoarece protejează mâinile de efectele agresive ale soluțiilor chimice (alcaline, acide cu diferite concentrații, precum și cu solvenți organici, uleiuri, lacuri, vopsele pentru diferite utilizări). Astfel de mănuși sunt realizate din materiale diverse de tip:  latex, cauciuc nitrilic, neopren de diferite grosimi.

mănuși de lucru



6. Mănuși de lucru pentru protecția împotriva uleiului și a produselor petroliere

Produsele din acest grup sunt folosite prioritar în rândul lucrătorilor din industria petrolieră și a gazelor și sunt utilizate și în cazurile în care muncitorii trebuie ca să se ocupe de țiței sau de produsele sale. Pentru fabricarea unor astfel de mănuși se utilizează materiale care sunt rezistente la astfel de influențe sau care au impregnare rezistentă la ulei și benzină.

7. Mănușile de folosință medicală

Pentru a asigura siguranța împotriva infecțiilor a personalului medical și a pacienților, toți angajații instituțiilor sanitare folosesc mănuși speciale, denumite mănuși medicale. Sunt mănuși de unică folosință din latex natural, cauciuc nitrilic, neopren sau vinil. Pentru ușurință la punere pe mâini, unele sunt pudrate cu praf de amidon de porumb pe interior.

Totuși, cele mai solicitate astăzi în unitățile medicale sunt mănușile din latex natural. Este normal să fie așa, din moment ce acestea sunt moi, elastice, se întind perfect și se potrivesc “mănușă” pe mâini.

Mănușile din vinil sunt solicitate în rândul lucrătorilor care sunt alergici la latexul natural. Principalul avantaj al acestor produse este costul lor redus.

Mănușile din neopren sunt relativ scumpe și oferă un nivel ridicat de protecție. Acestea sunt cele mai des utilizate în chirurgie.

Mănușile din cauciuc nitrilic sunt rezistente la substanțe chimice, făcându-le ideale pentru personalul de laborator și personalul de curățenie din unitățile medicale.

Ronsal Protect, firma de unde puteți comanda diverse echipamente de protecție, inclusiv mănuși, are certificare Oeko-Tex® Standard 100 pentru gama R8ED, VISION si 4TECH. Este un sistem de certificare la nivel global utilizat pentru produsele textile fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru purtarea la job. Echipamentele de protecție sunt testate în 17 institute prestigioase internaționale care s-au reunit sub titulatura unei asociații: Oeko-Tex®. 


Datele de contact ale companiei Ronsal Protect:


www.ronsalprotect.ro

tel: 0723811041

contact@ronsalprotect.ro

punct de lucru: Sat Cuparu, nr. 127, com. Dragodana, Dâmbovița

3 comentarii:

  1. merci de pont... ce diversitate de mânuși... abia acum îmi dau seama câte tipuri există! mi-ar trebui și mie câteva dintre ele!

    RăspundețiȘtergere
  2. mănuși medicale vreau și eu! mai ales că și prețul este bun!

    RăspundețiȘtergere
  3. tocmai vreau să reîncep să meșteresc pe lângă casă! cred că o să comand și eu câteva modele de mănuși din astea...

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...