joi, 24 decembrie 2020

Domenii web pentru afaceri de succes în 2021

„Fii prezent/ă pe web în 2020!”, „Cumpără-ți propriul domeniu cât mai rapid!”, „Configurează-ți o pagina online în chip profesionist!”. Toate aceste îndemnuri sunt la ordinea zilei de când a început pandemia de coronavirus. 


Evident, aceste discuții erau și anterior prezente, chiar de când comerțul electronic era la început în  România. Astăzi însă este un must have. Recent a apărut ideea că în Era Rețelelor Sociale, a Online-ului rege, trebuie este suficient să îți creezi un profil și să vinzi, indiferent ce. Din păcate (sau din fericire!) nu este chiar așa…


Adevărul este că rețelele de social media sunt un instrument important de marketing, dar nu îl deții în proprietate, doar te folosești de el. Dacă Instagram, Facebook, Tik Tok sau Twitter își schimbă condițiile de utilizare mâine (și chiar se întâmplă asta, chiar dacă parțial, chiar și de mai multe ori pe an!), afacerea ta va trebui să se adapteze la ceea ce îți cer proprietarii de drept ale acestor rețele online. 


La fel, content-ul tău va fi de multe ori supus cenzurii și va avea strict acoperirea pe care platforma în cauză dorește să o ofere, cu excepția cazului în care plătești (din ce în ce mai mult) pentru o expunere mai mare.


Controlul tău pe o rețea sociale este în prag de 2021 mai iluzoriu decât oricând, iar lunile ce vin nu se arată deloc mai bune în această privință.


Din fericire, există o soluție la îndemâna ta pentru a-ți recâștiga puterea în cea mai mare parte, chiar dacă nu 100%: achiziționarea unui domeniu privat și crearea propriului site web (cu un blog anexat) îți poate aduce chiar mai multă relevanță conținutului pe care îl postezi pe rețelele de socializare, potrivit afirmațiilor recente ale specialiștilor în marketing online.


Click pe poză!




Din ce se compune o adresă web?



Dacă ar fi să facem o comparație denumirea unui domeniu este asemeni cu numele unui om.


Un domeniu online este un soi de moșie personală unde, dacă respecți niște reguli generale, ești stăpân/ă în mod absolut.


Și pentru că orice domeniu trebuie să poarte un nume pentru a se distinge de ale altora, hai să vedem din cum se formează acesta.


La naștere, un bebeluș primește un prenume și un nume de familie, nu-i așa?


La fel se întâmplă și cu denumirea unui domeniu.


La înregistrare tu poți alege prenumele, dar numele de familie este prestabilit. 


Dacă un copil, după caz, ia numele de familie al mamei sau tatălui ori numele lor reunite, aici, ai posibilitatea de a alege un nume de familie (o terminație, în funcție de interesele pe care le ai).


Astfel, poți alege .ro dacă vrei să îți faci o afacere pentru România, .eu dacă vrei să te adresezi și europenilor, sau .com, dacă vrei o afacere globală.


Asta dacă ne referim la comerț.


Dacă vrei un domeniu unde să postezi conținut informativ, .info s-ar putea să te ajute în acest sens, iar dacă ai proiecte de internet .net este pentru tine!


Mai trebuie însă ca să știi că există o diferență mare de preț între zonele de domeniu .ro și .com. Cu toate acestea, dacă intenționezi să îți desfășori afacerea numai în România, atunci cel mai probabil nu ai nevoie de .com. Dacă planul tău este pentru a intra pe piața mondială (chiar dacă mai târziu), atunci este mai bine să cumperi de la început ambele zone de domeniu: atât .ro, cât și .com.


Dacă vrei să faci asta mai târziu, s-ar putea să dai bani grei, deoarece există o piață a numelor de domenii, iar prețurile pot fi extrem de piperate.


Oricum, dacă vrei să te lansezi în afaceri online, e bine să îți cumperi un domeniu care să se cheme la fel ca afacerea ta (numelefirmei.ro sau numelefirmei.com etc.).


Dacă ești consultant și ești chiar tu imaginea afacerii pe care o desfășori, numeletău.ro sau numeletău.info etc. este o bună idee.


După ce ai ales numele și l-ai înregistrat, ai nevoie și de un hosting, un loc unde să îți așezi domeniu. Un hosting poate fi comparat cu o parcare. Acolo îți pui domeniul cel puțin temporar, dacă nu definitiv.


Ce este o gazdă web?


O gazdă web sau un furnizor de servicii de găzduire web este o firmă care oferă tehnologiile și serviciile necesare pentru ca site-ul web/ pagina web să fie vizualizate pe Internet de către userii ce vor să o acceseze. 


În concret, site-urile web sunt găzduite sau stocate pe computere speciale denumite servere. Atunci când utilizatorii de internet doresc să vă vizualizeze un anume website, tot ce trebuie ei ca să facă este să introducă adresa sau domeniul site-ului respectiv în motorul de căutare. Computerul, telefonul sau tableta se va conecta la server și pagina web va fi livrate internautului prin intermediul browser-ului.


Eu îți recomand Gazduire.ro!








3 comentarii:

  1. Am văzut că au reduceri de final de an! O să îmi iau și eu domeniu de la ei! Mulțumesc pentru informație!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un hosting bun! Nu am avut probleme cu ei! Recomand!

    RăspundețiȘtergere
  3. Găzduire.ro. E de notat firma asta. Cred că o să îmi fac și eu site în 2021, pentru că nu mai am deloc încredere în FB!

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...