joi, 30 decembrie 2021

Rezerva pe net o cazare pe PensiuneaRyn.ro din Sebes, daca mergi in Alba!

Te-ai gandit unde o sa iti petreci vacanta de vara 2022? Stiu o sa zici ca habar nu ai, ca e pandemie inca desi cei care conduc lumea anunta cu surle si trambite ca s-ar putea ca virusul in cauza a cerut o discutie intre patru ochi (sau opt sau mai multi, dupa caz) si ca a promis solemn ca o sa cam lase omenirea in pace de pe la jumatatea anului ce vine.


Asa o fi… Cine suntem noi sa ne punem stavila in calea deciziei unui inamic invizibil care dupa mintea lui bizara (sau a altora si mai ciudati decat el) vrea sa se mai odihneasca nitel, macar pana la o noua pandemie cauzata de vreo ruda de-a lui mai mult sau mai putin indepartata.


Dar pentru ca vorbim de odihna, parca si noi am avea nevoie de un respiro, nu este asa?


Daca locuiesti in sudul tarii stii prea bine ce vreau sa zic. Prea multa agitatie fara rost, prea mult lockdown autoimpus, prea multe permise colorate eco-friendly, prea multe reguli de respectat vrand-nevrand.


Tocmai de aceea propunerea mea e sa fugiti departe, tare departe, acolo unde bate cu adevarat inima Romaniei, in judetul Alba.


Cei care au mai fost pe acolo spun cu mana pe inima ca a fost mult mai grozav decat si-ar fi imaginat vreodata un concediu.


Hai sa vedem ce unde merita ca sa iti rezervi din vreme o cazare in zona, unde sa iti stabilesti “cartierul general de vacanta”.


Eu iti recomand pensiunea Ryn din Sebes Alba, pentru ca este unul dintre cele mai bune locatii turistice unde merita ca sa dormi si sa iei masa in timpul sejurului tau.



E suficient pe portalurile unde unde sunt indexate asemenea pensiuni deschise oaspetilor din tara si chiar din strainatate, ca sa vezi ca este extrem de bine cotata de catre aceia care i-a trecut pragul.


Extrem de bine pozitionata, ea se gaseste la doar circa 5 minute de centrul orasului Sebes, la o distanta de 50 de km de Aeroportul International Sibiu, la numai 15 km de Alba-Iulia si 60 de km de Municipiul Deva. 


Pentru detalii suplimentare poti intra pe pagina de facebook a pensiunii Ryn.



Unde poti sa mergi, daca alegi sa iti petreci acolo una sau doua saptamani acolo?


Eu zic ca poti ca sa mergi cu incredere pentru a vizita alaturi de familie Cetatea Alba Carolina. Asta pentru ca este cea mai mare cetate din Romania si una dintre cele mai importante cetati in stil Vauban din Europa. 


Nu uita nici de muzeul si Sala Unirii, nici de ruinele Castrului Roman Apulum.


Dar pana sa ajungi la Alba Iulia, daca tot esti in Sebes, mergi la Biserica Evanghelica din Sebes. Merita chiar daca esti ortodox, pentru ca acolo o sa poti vedea cel mai mai mare altar din Transilvania. Este o constructie cu totul speciala, unica in Romania prin structura romanico-gotica.


Vrei sa nu uiti nici macar acolo de pandemia care ne-a dat tuturor vietile peste cap? Atunci te provoc sa mergi undeva unde nu ai cum sa uiti de ea: Pestera Huda lui Papura. Ce vei gasi acolo? Cea mai mare colonie de lilieci din Europa si cele mai lungi si mai numeroase intrari. Acolo se gaseste si cel mai mare zacamant de fosfati (chirpterit) din tara noastra.


Nu poate fi ignorata aceasta pestera, deoarece este cea mai dificila, lunga si denivelata formatiune de acest gen. Speologii au cercetat-o si au ajuns la concluzia ca acolo se gaseste cea mai mare sala, cea mai inalta galerie, cel mai lung curs subteran cu cel mai mare debit, cu cea mai mare cascada din Muntii Trascaului. Foarte multe superlative, nu-i asa? Macar asa, la suprafata, ar merita sa ajungi, chiar daca nu o sa ai ocazia sa haladuiesti ca in filmele de aventuri din strafundurile pesterii amintite.


Poiana Inimii este una dintre cele mai uimitoare poieni din tara, pentru ca are forma unei inimi. Asa este cunoscuta printre turisti, desi localnicii ii spun Poiana Ursoi. Se afla de cateva secole in mijlocul a 260 ha padure de stejar. Sa speram ca drujbele nu vor taia copacii cu nemiluita, pentru ca avem nevoie mai mult decat oricat de un plaman verde in zona. Cum se poate ajunge acolo? Pe drumul de pamant se poate merge cu masina, pana la Piatra Craivii, la ruinele cetatii dacice Apoulon (cam 8-9 km distanta totala). 


Dar mai intai de orice, preocupa-te de a-ti rezerva o camera la pensiunea Ryn.


Date contact:


Str. Occidentului nr. 1A, Sebeș, jud. Alba

Coordonate GPS: 45.960467, 23.553599

Program: Zilnic 8:00 AM - 10:00 PM

Tel: +40 772 018 669

Tel: +40 755 373 851

WhatsApp: +40 755 373 851

Email: info@pensiunearyn.ro


2 comentarii:

  1. pare o destinatie de vacanta interesanta
    am sa o iau in calcul
    merci mult de post!

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi place mult Rosia Montana...
    zona e feerica, abia astept sa ma reintorc acolo
    e tare frumos

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...