miercuri, 29 decembrie 2021

Vrei sa inveti sa schiezi? Iata cateva lucruri de baza

 Daca vrei sa inveti sa schiezi, eu iti recomand sa alegi Sureanu Sport Center. Pandemia ne-a invatat ca nu mai trebuie ca sa amanam lucrurile. Fa asta chiar in iarna asta!



Relaxarea corpului este esentiala pentru a-ti asigura echilibrul pe pantele de schi


Poate parea un sfat dificil de pus in practica pentru un incepator, deoarece este firesc sa simti putina tensiune la primele ore pe partie, in care inveti ca sa schiezi. Dar pentru a asigura echilibrul pe echipament, trebuie sa procedezi ca pe vremuri, la orele de sport si sub nicio forma sa nu te crispezi. Pur si simplu nu lasa teama de cadere sa te cuprinda si a-ti relaxa corpul. Si, evident, sa nu uiti sa indoi genunchii. Cu cat lasi genunchii sa se indoaie si sa se miste mai mult, cu atat va fi mai simplu ca sa aluneci pe zapada cand esti pe schiuri fara a risca sa cazi!


Mentinerea picioarelor orientate usor spre interior este si o pozitie care faciliteaza schiatul


O alta pozitie importanta a corpului pe schi pentru incepatori este picioarele. In loc sa le tii paralele, ar trebui sa tii varfurile de la picioare usor indreptate spre interior (precum la exercitiile de qigong) pentru a te asigura ca nu aluneci mult prea repede si/sau ca nu pierzi controlul pe pante. Aceasta pozitie este bine sa fie invatata din start, inca de la prima ora de invatat arta shiatului, deoarece reprezinta o abilitate esentiala care va ajuta din plin sa opresti ori pur si simplu sa incetinesti prin franare.


Nu uita sa privesti in fata, pentru ca ajuta la prevenirea caderilor si accidentarilor pe zapada


Trebuie sa tii intotdeauna capul sus in timp ce schiezi. Oricat de mult ai avea tendinta sa te uiti spre solul acoperit cu zapada, sa iti verifici miscarea picioarelor in timp ce schiezi, recomandarea monitorilor de ski este sa privesti mereu drept inainte. In caz contrar, este mai usor decat ai putea crede sa iti pierzi echilibrul sau, mai grav, sa te ciocnesti de un alt schior pe partie ori sa nimeresti intr-un trunchi de copac.


Alege sa porti imbracaminte adecvata pentru a-ti mentine corpul cald si protejat


Un punct important care face toata diferenta in invatare este sa porti un echipament calduros, comod si impermeabil, care sa-ti garanteze confortul termic pe partia de schi. Pe langa imbracamintea de schi, pentru o siguranta cat mai buna sunt necesare si niste accesorii de cea mai buna calitate: o pereche de ochelari de protectie si neaparat o casca durabila. Multe statiuni au si in tara noastra magazine/ locuri speciale de unde poti cumpara sau inchiria echipament adecvat, beneficiind acolo si de ajutorul unor profesionisti care fanii declarati ai sportului alb si sunt mereu gata ca sa iti dea cele mai bune sfaturi in materie de echipamente, accesorii si chiar legat de modul in care trebuie sa se comporte un schior pe partie.


Un secret pe care ar trebui ca sa il stie toti incepatorii: cazutul pe partie face parte integranta din procesul de invatare


Cu siguranta vei cadea de sute de ori pana cand inveti ca sa schiezi onorabil. Este ceva ce nu poti evita, oricat ti-ai dori. Secretul, la fel ca in toate sporturile, este sa exersezi din greu si sa nu te descurajezi. 


Important este ca instructorul de la care inveti sa iti arate cum sa faci aceste plonjari involuntare intr-un mod cat mai safe, pentru a nu te accidenta grav. Daca esti prea terorizat ca vei putea cadea cand esti pe schiuri, atunci mai bine nu te apuca sa inveti. Nu vei reusi. 


Mai bine te dai cu saniuta. Aoleu, dar si de pe ea poti sa cazi!!! Pai nu-i mai bine sa iti aduni curajul, in momentul in care cazi sa o faci inteligent, sa te ridici rapid, sa zambesti si sa continui sa iti perfectionezi miscarile pana cand le vei putea face fara a te mai gandi la el. Pur si simplu automat. Altfel, nu vei putea niciodata de frumusetea fara seaman a alunecarii pe partiile pline de zapada.


Sureanu Sport Center - date contact:


Luncile Prigoanei - Sugag-Tau - Alba

http://sureanusportcenter.ro/

0799 189 094

oltean.andrei.vasile@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...