joi, 30 decembrie 2021

Iri Travel: De ce ar trebui să mergi in vacanta de vara 2022 in Bulgaria

Statiunea Albena a devenit prima statiune de pe litoralul Marii Negre si din Bulgaria care a primit un autocolant „100% vaccinat”. Esta una dintre cele mai sigure statiuni inchise cu infrastructura sa. Hotelurile inconjoara copaci de foioase, plaje cu nisip si mare calda de mica adancime. Plaja din statiune este larga si curata si pe langa sezlonguri si umbrele gratuite.



In prezent, Albena este singurul complex care a gasit o solutie de succes pentru asigurarea cazarii persoanelor de contact aflate in carantina in cazul depistarii unor persoane infectate cu COVID-19.Oamenii, in ciuda izolarii, isi vor putea continua vacanta si se vor bucura de vacanta. Cei aflati in carantina vor fi cazati in vile separate, unde vor primi ajutorul necesar, mancare gata preparata sau o vor putea pregati singuri.


In prezent, complexul are 6 hoteluri deschise, iar pana la sfarsitul saptamanii numarul oaspetilor este de asteptat sa ajunga la 4.000. Pe langa turistii bulgari, in cazare sunt cazati multi romani, ucraineni, cehi si francezi.


Bulgaria insorita si ospitaliera - un loc ideal pentru turismul de familie. Exista o atmosfera calda acasa, exista atractii culturale si naturale si multa distractie. Va oferim o selectie dintre cele mai bune statiuni din Bulgaria pentru a va relaxa cu copiii.


Statiunea Albena este situata pe coasta de nord a Marii Negre, la 35 km nord de Varna si la 12 km de Balcic. Este situat langa padurile racoroase din Rezervatia Baltata.


Complexul are aproape 15.000 de paturi in peste 40 de hoteluri de diferite categorii. Hotelurile sunt situate in zona parcului si pe plaja. Natura frumoasa si plaja minunata sunt o conditie prealabila pentru o vacanta completa. Plaja din Albena are 3,5 km lungime si atinge o latime de 150 m. Temperatura medie de vara este de 28 Celsius, iar temperatura medie a apei marii vara este de 25 de grade Celsius. Marea Neagra este o mare interioara, mareele sale sunt nesemnificative, iar in apele sale de coasta nu se gasesc rechini si forme de viata periculoase sau otravitoare.


Pe langa plaja, turistii se pot bucura de o dupa-amiaza de sport tonic intr-una dintre sali - pentru volei, fotbal, baschet, precum si terenuri de tenis si mese de tenis. Statiunea are sapte stadioane de fotbal, un teren de hochei, patru piscine interioare, terenuri de tenis in aer liber si interioare. Complexul ofera, de asemenea, conditii bune pentru sporturi ecvestre si distractie acvatica (schi nautic, surfing, triatlon).


In granitele Albenei exista trei centre SPA, care ofera o varietate de tratamente de restaurare si de infrumusetare clasice si exotice. Prevenirea multor boli se realizeaza in centrele SPA. Statiunea dispune si de un centru de hemodializa de ultima generatie.


Cateva motive in favoarea vacantelor petrecute in Bulgaria


Bulgaria este situata in Peninsula Balcanica, asta stiu toti romanii. Vacantele in Bulgaria au multe avantaje. Iata  doar cateva dinte ele.


1. Plajele mai curate decat pe litoralul romanesc


Marea Neagra are un continut scazut de saruri minerale, asa ca este foarte placut sa inoti in ea. Plajele din Bulgaria sunt nisipoase, curate si calde. Dimineata devreme, aerul este saturat cu molecule de iod si ioni negativi de aer, care au un efect antimicrobian puternic.


2. Efectul de vindecare pe care apa de mare


Apa de la Marea Neagra ajuta la tratarea venelor varicoase. Pentru a obtine un efect de vindecare, este suficient sa te plimbi lent prin apa la tarm, acolo unde are o adancime mica, pana la genunchi.


Mai mult decat atat, se stie deja in urma studiilor efectuate ca presiunea dinamica a valurilor in timp ceea ce stai in mare pana la talie sau pana la piept are un efect de intarire asupra sistemului muscular si osos si sistemului nervos.


3. Clima blanda din Bulgaria 


Mai ales cuplurile in varsta prefera un sejur in Bulgaria pentru ca nu exista caldura inabusitoare pe tot parcursul sezonului de vacanta, temperatura medie la umbra este de 27 - 30 grade Celsius.


4. Statiuni de schi ieftine


Traseele bulgare sunt mai putin lungi si mai putin dificile ca in multe alte tari europene. Tocmai de aceea sunt cele mai potrivit pentru incepatori si amatori intermediari. Romanii prefera sa isi faca si concediile de iarna in Bulgaria, pentru ca preturile pentru serviciul de schi sunt mici, hotelurile si infrastructura fiind in general la un nivel bun, chiar daca nu este vorba de Austria. Pe cale de consecinta, daca esti interesat sa incerci sa faci schi alpin, Bulgaria va fi categoric cea mai buna alegere. Nu de alta, dar nu iti trebuie mii de euro ca in statiunile noastre, daca vrei niste servicii excelente.


Chiar asa, exista multe hoteluri noi in Bulgaria, in timp ce preturile in ele sunt mult mai mici decat in ​​alte tari europene. Poti alege dintre multe optiuni langa mare, cu plaje private, cu niste locuri de cazare foarte  bune sau iarna, aproape de partiile de ski si fa rezervare rapid pentru concediul din 2022.


5. Obiective interesante de vizitat, obiceiuri folclorice interesante de aflat


Daca te decizi sa mergi in Bulgaria, nu uita sa vizitezi Muzeul Umorului din Gabrovo sau casa clarvazatoarei Vanga, sa iei contact cu cantece, dansuri, folclor local. Bulgaria chiar este o tara interesanta pe care merita s-o definesti.


6. Bucatarie delicioasa


Mancarurile bulgaresti se remarca prin gustul lor excelent. Pentru prepararea lor, bulgarii folosesc legume si fructe proaspete, carne prajita la gratar.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...