miercuri, 29 decembrie 2021

Proceduri stomatologice de urgenta

Urgentele stomatologice sunt situatii care determina prioritatea ingrijirii, chiar daca numai rareori reprezinta un potential risc de deces pentru pacient. 



Iata o lista cu asemenea situatii in care este nevoie de interventii stomatologice de urgenta:


  • dureri dentare acute din cauza inflamatiei pulpei;

  • pericoronarita sau durere legata de procese infectioase care implica molarii trei retinuti;

  • alveolita postoperatorie, control sau aplicare locala de medicamente;

  • abcese (dentare sau parodontale) sau infectie bacteriana, care duc la dureri si umflaturi localizate;

  • fractura dentara care duce la durere sau provoaca traumatisme la nivelul tesutului moale bucal;

  • traumatisme dentare cu avulsii sau luxatii;

  • tratament stomatologic necesar inainte de procedura medicala critica;

  • cimentarea sau fixarea coroanelor fixe sau a protezelor dentare daca restaurarea temporara sau permanenta este slabita, pierduta, rupta sau provoaca dureri si/sau inflamatii gingivale;

  • biopsia modificarilor anormale ale tesuturilor bucale;

  • indepartarea suturilor;

  • carii extinse sau obturatii cu probleme care provoaca durere;

  • ajustarea sau repararea protezelor dentare amovibile care provoaca durere sau functia masticatorie compromisa;

  • finisarea sau trecerea la medicatie intracanal cu hidroxid de calciu si etansarea eficienta cu material rezistent la masticatie pentru tratamente endodontice deja incepute, evitand un prognostic nefavorabil;

  • reglarea, schimbarea sau indepartarea unei proteze sau dispozitivul ortodontic care ulcereaza mucoasa bucala;

  • mucozitatea bucala cu indicatie pentru tratament cu laserterapie;

  • necroza bucala cu durere si prezenta secretiei purulente;

  • probleme TMD: blocare deschisa, blocare inchisa brusc si durere paroxistica de nou-aparitie.


Procedurile de urgenta trebuie mentinute in timpul pandemiei de COVID-19 si sunt caracterizate si necesita tratament imediat.


Proceduri stomatologice care nu sunt clasificate ca stomatologie de urgenta


Aceste proceduri non-urgente trebuie reprogramate sau suspendate pentru a limita infectiile in timpul pandemiei, desi cererea de ingrijire stomatologica urgenta a crescut prin tendinta pacientilor care cauta ingrijire dupa programul de lucru.


Medicii stomatologi explica ca aceasta cautare a devenit mai mare pentru ca pacientii au o imunitate scazuta si sunt supusi unui stres continuu care ii face extrem de anxiosi.


In ciuda acestui fapt, unii oameni de obicei nu stiu ce sa caute in caz de urgenta si confunda pana si niste proceduri banale, precum intretinerea aparatului dentar si curatarea dentara ca fiind urgente.Evident, subiectiv vorbind, acestea sunt urgente pentru ei!


Extractia dintelui, tratamentul de canal, intretinerea protezelor si traumatismele sunt principalele urgente stomatologice. In cabinet, principala solicitare din ultimii doi ani este extractia dentara, pentru ca pacientul ajunge cu durere si prefera o solutie radicala, decat sa riste si o imbolnavire cu coronavirus cauzata de prea desele vizite la stomatolog.


Un alt factor important in acest moment de pandemie in stomatologie il reprezinta riscurile cu care se confrunta profesionistii atunci cand au de-a face direct cu gura pacientului.


Stomatologii au fost intotdeauna pregatiti pentru astfel de situatii din cauza aerosolilor cu virusi care raman in mediu, dar pericolul ramane. Pe langa aceste precautii, utilizarea unui echipament individual de protectie a fost intensificata in momentul ingrijirii.


De asemenea, medicii dentisti au avertizat ca studiile de data foarte recenta arata ca sanatatea orala a pacientului este afectata in mod direct daca persoana este infectata cu Covid-19. Cazurile de tartru, gingivita si parodontita agraveaza si sunt agravate de in situatia pacientilor infectati cu noul coronavirus, spun stomatologii.


Clinicile stomatologice bune, mai ales acelea din centrele universitare prestigioase, lucreaza cu toate motoarele turate la maxim si in aceasta perioada, extrem de dificila din punct de vedere pandemic. Asa se intampla si cu acelea din Cluj-Napoca unde pacientii se pot adresa in continuare cu cea mai mare incredere, deoarece se pot bucura de niste proceduri dentare efectuate cu un inalt grad de profesionalism.


Daca esti din zona, iti recomand clinica stomatologica Prolident unde vei gasi medici cu adevarat priceputi care sa rezolve chiar si cele mai grave cazuri care li se adreseaza.


Prolident – date contact:


+40-264-542-446


+40 741 215 513


Fa o programare!


Adresa:


Str. Memorandumului, nr. 8


Cluj-Napoca, Cluj, Romania


Orar Clinica:


L-V: 8-19 | S: 9-13 | D: Inchis


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...