miercuri, 29 decembrie 2021

Ingrijire batrani in Germania: secrete care fac diferenta la angajare

 Cateva activitati pentru ca un varstnic sa ramana activ



Vrei sa pleci la munca in strainatate? Gasesti oferte atractive de ingrijire batrani in Germania pe eps-jobs.ro. Intra sa le vezi chiar acum!


Imbatranirea pentru orice om este un proces inevitabila, dar un profesionist in odmeniul asistarii seniorilor ii poate ajuta pe varstnici sa faca diferite activitati care ii mentin activi si fericiti. 




Vezi in continuare niste sugestii pentru activitati care pot fi acceptate de majoritatea varstnicilor care nu au nenorocul sa fie tintuiti la pat:


1. jocuri distractive de societate fizice sau pe calculator;

2. stretching si gimnastica de intretinere usoara;

3. activitati creative (scris, pictat, olarit etc.);

4. ingrijirea gradinii personale sau a plantelor de pe balcon;

5. restaurarea obiectelor vechi (activitati de bricolaj);

6. ascultarea pieselor muzicale preferate;

7. plimbarile.


Ingrijirea unei persoane in varsta presupune mai multe activitati extrem de impportante, iata de ce este esential ca sa o ajuti sa gaseasca activitati placute care sa o mentina activa. Iata cateva moduri prin care un ingrijitor in varsta poate ajuta in acest sens. Viata bazata pe miscare aduce multe beneficii precum socializarea, vitalitatea si stima de sine, pe langa faptul ca este buna pentru sanatate.


Chiar asa! Crearea cadrului de desfasurare al unor activitati placute, unele care sa poata ca sa fie efectuate individual si altele de efectuat in grup, s-a dovedit deja in urma multiplelor studii internationale efectuate ca ajuta cu prisosisnta la mentinerea sanatatii fizice, dar si psihice. Avand in vedere ceste lucruri, este firesc ca ele sa reprezinte o preocupare de baza si pentru o persoana care este angajata sa aiba grija de un senior.


Imbatranirea pentru orice om este un proces inevitabila, dar un profesionist in odmeniul asistarii seniorilor ii poate ajuta pe varstnici sa faca diferite activitati care ii mentin activi si fericiti.


Jocurile de societate clasice si jocuri  pe calculator


A juca unele jocuri, inclusiv jocuri de masa, este o activitate foarte distractiva si sanatoasa la orice varsta, inclusiv la senectute. In acest fel, ingrijitorul unui varstnic poate ajuta la ocuparea mintii persoanei asistate intr-un mod extrem de pozitiv. Este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a-l face pe respectivul senior ca sa socializeze. Din interactiunea cu alti oameni ajunge chiar fara sa isi dea seama ca sa se simta bine. 

Cateva variante de jocuri ce se pot propune unui senior: 


  • puzzle: lucreaza coordonarea motorie a batranilor si ajuta la mentinerea mintii active, obligandu-i sa gandeasca;

  • jocuri de rabdare: daca persoana in varsta este singura, se poate juca singur, iar daca prefera poate opta pentru varianta virtuala; jocurile de carti de tip solitaire, sahul, go-ul, sunt foarte potrivite si ele in acest sens, pentru ca solicita creierul; 

  • cuvinte incrucisate: a face cuvinte incrucisate este un hobby grozav. Aceasta practica ajuta la intretinerea memoriei si la dezvoltarea rationamentul logic;

  • jocurile video: pentru seniorii care iubesc tehnologia, jocurile video reprezinta o optiune grozava; se cunoaste deja foarte bine faptul ca jocurile electronice imbunatatesc rationamentul si memoria pe durata lunga, precum si coordonarea motorie.


Totusi, este bine de precizat un lucru: ingrijitorul varstnicului nu trebuie sa forteze nimic, altfel nu trebuie transformat caracterul lucdic al unei asemenea activitati intr-o corvoada pentru senior.


Stretching si gimnastica de intretinere pentru seniori


Gimnastica este o activitate excelenta pentru a mentine active persoanele in varsta. 

Muschii corpului trebuie sa fie in mod constant intinsi pentru a se preveni rigiditatea care vine odata cu varsta. Stretching-ul este activitatea sportiva care va face mai usor pentru persoanele in varsta sa ramana active, dar si sa evite durerea in tot corpul (asa numita febra musculara).


Exercitiul fizic este o completare esentiala a vietii, deoarece creste nivelul de rezistenta al muschilor la uzura si oboseala.


In cazul in care exista limitari fizice in organism, kinetoterapia poate fi o alternativa pe care ingrijitorul varstnicului o poate efectua (intotdeauna cu supravegherea medicala).


Activitătile handmade si creative


Seniorii se pot implica in crearea a ceva nou cu ajutorul ingrijitorului pe care il au. Cateva exemple grozave sunt legate de bricolaj, precum ar fi: desenul, pictura, sculptura si teatrul. 


Aceste activitati pot fi foarte distractive, inclusiv incurajarea creativitatii si incurajarea. Cand o persoana in varsta creeaza ceva nou, poate descoperi un alt talent, un hobby, ceva care ii creste stima de sine si speranta de a explora noi proiecte si cai. 

Gatitul poate fi un hobby cu adevarat distractiv, mai ales pentru persoanele care sunt pricepute cu mainile. 


Pe de alta parte, nu este nevoie sa faci ceva mare, poti restaura obiecte mici. Este o modalitate grozava de a-ti ocupa timpul liber si de a te mentine activ si productiv chiar la varste inaintate.


Restaurarea cartilor este, de asemenea, o alternativa. Prin implicarea unor tehnici specifice si rabdare, poate ajuta la imbunatatirea concentrarii si coordonarii motorii.


Gradinaritul


Cultivarea unei sere/terase cu flori sau ingrijirea unei gradini de legume este o activitate terapeutica care combina exercitiul fizic cu creativitatea in aer liber.


Pentru persoanele in varsta, gradinaritul este un hobby foarte solicitant, deoarece ii obliga sa fie in continua miscare. Gradinarul amator trebuie sa se aplece, sa stea in picioare, sa mearga, sa ingenuncheze, sa se intinda si sa stea, printre alte exercitii, iar aceasta poate fi o modalitate buna de a ramane activ. Desigur, ingrijitorul persoanelor in varsta poate ajuta cu acest proces. Simplul fapt de a lucra pamantul asigura contactul cu natura. 


Ascultarea muzicii preferate


Cui nu-i place sa asculte muzica, nu-i asa? 


In functie de alegerea persoanei in varsta, acesta poate fi plin de viata sau calma, aducand o senzatie de bine. Ea conduce la:


  • ameliorarea anxietatii;

  • promovarea bunei dispozitii;

  • vindecarea durerii emotionale;

  • aduce mai multa motivatie zilnica;

  • imbunatateste somnul;

  • creste performanta mentala.


Plimbari/Calatorii pentru a vedea locuri noi


In ciuda faptului ca este o activitate in afara casei, calatoriile sunt unul dintre cele mai distractive si imbogatitoare hobby-uri pe care le poate avea o persoana. 


Varstnicii pot beneficia chiar si de conditii speciale datorate varstei, cu posibilitatea de a descoperi locuri noi.



Dupa cum vezi, o persoana care vrea sa ingrijeasca batrani in Germania, ar trebui ca sa stie mult mai multe lucruri, decat cum sa ii asigure nevoile de baza (curatenie, frana, medicamente administrate la timp).


Intra pe eps-jobs.ro pentru detalii despre un astfel de job nobil, dar si foarte solicitant!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...