joi, 30 decembrie 2021

Usi de exterior colorate: sfaturi pentru a paria pe aceasta tendinta

Usa din fata este o bariera pentru oaspetii nedoriti, frig, zgomot si praf. Fiecare proprietar se gandeste ce usa de intrare este mai bine sa puna intr-o casa din lemn si care intr-una din caramida, astfel incat sa fie durabila, calda si perfecta din punct de vedere estetic. Indiferent de obiectiv, usile colorate au invadat proiectele de arhitectura si sunt o modalitate rapida de a schimba aspectul locuintei, facand decorul departe de a fi evident.



Usile de intrare vopsite in tonuri luminoase aduc intotdeauna un plus de personalitate si un spirit vivace atat caselor, cat si apartamentelor.


Incearca insa intotdeauna ca sa stabilesti un contrast intre elementele folosite: materialele naturale mai serioase, precum lemnul si betonul, se potrivesc bine cu culorile vibrante. 


Nu exista nicio regula pentru alegerea culorilor. Este o chestiune de gust. Prin urmare, ceea ce avem deja in casa nu este atat de relevant, dar trebuie sa avem in vedere ce stil dorim sa obtinem si de aceea ne ghidam dupa asta pentru a defini culoarea.


O alta posibilitate este utilizarea culorilor complementare. In aceasta idee, daca usa este albastra, foloseste nuante de portocaliu – care este culoarea complementara a albastrului – in alte puncte de decor. Fa acelasi lucru cu o usa galbena sau una rosie.


O usa galbena? O asemenea culoare este un pariu plin de stil si bucurie, care se potriveste atat cu usile din lemn exterioare cat si cu cele interioare. Poti asorta aceasta culoare, galbenul, cu alb sau gri.


 Albastrul este o culoare extrem de versatila. Este un ton care nu se demodeaza niciodata si poate fi considerat calea de mijloc. Este ideal pentru cei carora le este inca frica sa nu-si asume riscuri in tonuri mult prea vibrante, dar care doresc ca sa investeasca totusi in usi colorate. Un alt avantaj este cat de usor este sa combini aceasta culoare cu diferite nuante.


Sunt proprietari care prefera ca usa propriu-zisa si tocul sa fie de culori diferite. Altii, cei mai multi se pare, prefera ca aceste elemente sa fie de aceeasi culoare. 


In zilele noastre, usile de exterior depasesc cu mult rolul initial de a proteja o locuinta sau de a separa interiorul de exteriorul unui imobil. Investitia relativ mica in optiuni de usi colorate este o modalitate de a le transforma in eroinele proiectelor de amenajari.


Primul pas este alegerea tipului de usa de intrare: cu deschidere traditionala sau pivotanta, in care activarea are loc prin pivoti (sau stifturi) instalati in partile inferioare si superioare ale usii, in aceeasi directie.


Este necesar sa vedem unde se pozitioneaza usa de exterior, sa simtim mediul inconjurator, sa vedem ce este mai bine pentru acel spatiu. Pentru a-l mentine mai cald, cel mai bine este sa folositi lemn, intr-un mediu rece sau umed, sticla este binevenita. 


Culoarea este totusi a doua problema care trebuie luata in considerare. Prima este forma usii, care include dimensiunea, materialul, feroneria si alte aspecte.



Daca este posibil sa adopti o culoare care sa contrasteze cu celelalte materiale din camera si sa faca usa evidenta si atragatoare. Chiar merita sa pariezi pe nuante prezente in decor sau pe nuante vibrante si unice, care pot da un aer de modernitate si relaxare proiectului.


Nuantele pasteluri, mai dulci si mai moi, sunt si ele binevenite, mai ales pentru aceia care le este frica de experimente prea curajoase. Este o optiune buna, mai ales in mediile in care mobilierul sunt intr-o paleta neutra si calma.


O alta idee de alegere a vopselei de pe usa, care nu este gresita, este sa o aliniezi la culorile unor obiecte prezente in mediul inconjurator. Alegerea tonului dintre elementele decorative este o alternativa foarte comuna, deoarece este o metoda de a aduce mult echilibru si armonie in compozitie.


Cele mai comune modele folosite astazi sunt cele din lemn. Pe langa greutatea materialului, usurinta de a gasi si durabilitatea sunt puncte bune. 


De unde poti cumpara usi de calitate chiar si colorate? De pe usi-bune.ro!



SC M&Beny Company SRL


Usi de interior si exterior din lemn Magazin Colentina:


Sos. Colentina, nr.331 A, sector 2, Bucuresti

tel. 021 2411353; 0723 184995 – Viorel Cozma


Magazin Valea Cascadelor:


Str.Valea Cascadelor, nr.23, sector 6

Expotop Construct, stand A3

tel.0763 681190 – Eugen Oprescu

E-mail: office@usi-bune.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...