miercuri, 29 decembrie 2021

Inghetata: Beneficiile acestui desert pentru sanatate

Cand este consumata cu moderatie, beneficiile pentru sanatate ale inghetatei devin nenumarate. Din punct de vedere nutritional, inghetata de calitate este un aliment complet cu valoare nutritiva ridicata, deoarece ofera proteine, glucide, lipide, vitamine A, B1, B2, B6, C, D, E si K, pe langa calciu, fosfor, precum si alte minerale.


Indiferent de clasificare, inghetata  este o sursa excelenta de energie si, prin urmare, un aliment deosebit de dorit pentru copiii in crestere si persoanele care au nevoie sa-si recapete greutatea.


Consumul de  inghetata  este indicat si in unele perioade postoperatorii, intrucat aspectul ei rece ca gheata are proprietati analgezice si previne sangerarea. Acest lucru se intampla in tratamente precum chimioterapia, sau in interventii chirurgicale pentru indepartarea amigdalelor, reflux gastroesofagian, chirurgie ortodontica etc.


Acest aliment este folosit in spitale, in special de catre copiii supusi chimioterapiei pentru combaterea cancerului, care au dificultati in alimentatie. Pe langa valoarea sa nutritiva, deoarece este rece,  inghetata  este un mare calmant al durerii si ajuta la prevenirea greata cauzata de tratamente.



In comparatie cu alte deserturi,  inghetata  poate fi considerata un produs complet, sursa principalilor nutrienti care trebuie ingerati de organismul uman. Un producator de inghetata foarte bun va oferi intotdeauna clientilor sortimente valoroase, care sa innobileze orice masa.


Inghetata este si un excelent supliment alimentar bogat in calciu, proteine, vitamine si grasimi, ideal pentru a fi consumat nu doar vara, ci si in alte anotimpuri ale anului. 



Calciu


Cantitatea poate varia in functie de compozitia fiecarei inghetate, dar cert este ca inghetata din lapte este o sursa considerabila de calciu. Acest mineral este responsabil pentru dezvoltarea si mentinerea oaselor si dintilor sanatosi.


De asemenea, ajuta la initierea contractiei musculare, care regleaza bataile inimii. Calciul joaca inca un rol cheie in procesul de coagulare a sangelui.


Calciul activeaza mai multe enzime responsabile de digestia grasimilor si metabolismul proteinelor, curatand organismul de celulele adipoase. In cele din urma, calciul actioneaza in reglarea si transmiterea impulsurilor nervoase.


Fosfor


Fosforul este o componenta esentiala pentru desfasurarea diferitelor activitati in organism precum creierul, rinichii, inima si sangele. Important pentru oase si dinti, precum si pentru calciu, fosforul actioneaza si in buna functionare a creierului, in formarea proteinelor, in echilibrul hormonal si in digestie.


Fosforul ajuta, de asemenea, la extractia energiei, repararea celulelor, reactiile chimice si utilizarea nutrientilor.


Vitamine pretioase pentru organism


Inghetata  este , de asemenea , un excelent supliment alimentar si are o valoare nutritiva ridicata. Motivul pentru aceasta este ca contine vitamina A, B1, B2, B6, C, D si K. Vitamina A, de exemplu, actioneaza ca un antioxidant si este extrem de importanta pentru buna functionare a ochilor.


Vitamina D este importanta pentru dezvoltarea si intretinerea oaselor, precum si pentru stimularea sistemului imunitar. Vitamina K este esentiala pentru organism, ajuta la coagularea sangelui si contribuie la sanatatea oaselor.


Vitamina B1 joaca un rol important in mentinerea unui sistem nervos sanatos si in imbunatatirea functiei cardiovasculare a organismului. Vitamina B2 ajuta la repararea tesuturilor, la producerea de anticorpi si hemoglobina, la buna functionare a mucoaselor din sistemul digestiv.


Vitamina B6 este necesara pentru buna functionare a peste saizeci de enzime si esentiala pentru sinteza normala a acidului nucleic si a proteinelor. Vitamina B12, pe de alta parte, imbunatateste memoria si sistemul nervos.


Terapia cu inghetata. Stiai ca exista?


Pe langa faptul ca sunt hranitoare, unele inghetate ajuta la tratarea si prevenirea unor boli. Este cazul inghetatelor terapeutice. Pe langa faptul ca este un aliment hranitor, care ofera consumatorului o senzatie de placere deoarece este un  aliment gustos si racoritor, daca este adaugat cu ingrediente functionale, precum probioticele si prebioticele, genereaza si efecte benefice asupra sanatatii.


Beneficiul de prim ordin al inghetatei: aduce Fericire



Nu este nevoie de nicio cercetare pentru a demonstra ca inghetata este buna pentru suflet. Cu toate acestea,  Centrul Medical al Universitatii din Maryland , din Statele Unite, a decis sa demonstreze stiintific acest lucru si a constatat ca inghetata contine triptofan, un aminoacid care ne calmeaza si reduce agresivitatea, crescand productia de serotonina (hormonul bunastarii) . Acest lucru ajuta la combaterea stresului, la relaxare si la somn mai bine.

La  Institutul de Psihiatrie din Londra, pe de alta parte, cercetatorii au urmarit activitatea cerebrala a persoanelor care au consumat inghetata de vanilie si au descoperit ca desertul racoros amintit are un efect imediat asupra partilor responsabile de placerea creierului.


In cadrul studiului, participantii au primit aproximativ 30 de grame de inghetata, in doze de cate 15 lingurite. Le-au facut imagini ale regiunilor de interes ale creierului inainte si dupa ce au mancat respectiva inghetata.


Imaginile au aratat ca dupa primele linguri, „zonele de fericire” au fost rapid stimulate prin consumul de  inghetata. 


Varsta ideala pentru a consuma inghetata


Deoarece se face de  obicei cu lapte, varsta ideala pentru a incepe sa consumi inghetata ar trebui sa fie de-abia dupa 2 ani, cand riscul de a face alergii la proteinele din lapte si  lactoza  este mai mic.


Introducerea acestui nou aliment in meniu trebuie sa se faca treptat, cu maximum doua lingurite pe zi, de doua ori pe saptamana.


In plus, este important de subliniat ca, pentru a fi sanatosi, copiii nu trebuie ca sa consume doar inghetata de casa, intrucat exista si inghetate din comert bio la fel de sanatoase.


Cele cu arome de fructe  sunt cele mai potrivite, dar trebuie sa se aanalizeze cu mare grija etichetele acestora, pentru a le alege pe acelea mai putin grase.


Pentru a va face o idee despre importanta sa nutritionala, un studiu privind alimentatia copiilor realizat la Madrid a aratat ca un consum de trei linguri de inghetata pe saptamana in dieta copiilor ajuta la eliminarea unora dintre deficientele lor nutritionale.


Cercetarea a aratat ca inghetata ofera niveluri bune de calciu, proteine ​​si vitamine, cum ar fi B12 si A, si poate fi chiar si un vehicul pentru furnizarea de calciu pentru unii copii care nu accepta laptele in forma sa naturala. 


Vestea buna este ca si diabeticii se pot bucura de beneficiile acestui deliciu rece, intrucat exista mai multe variante de inghetata dietetica, fara zahar, disponibile pe piata. Doar ca e nevoie de un pic de moderatie. Este suficient sa le consumi o data pe saptamana.


Deci, gata sa te bucuri de toate beneficiile pentru sanatate ale inghetatei? Intra pe alpin57lux.com si alege sortimentul favorit de acolo!





2 comentarii:

  1. eu am mancat cea mai multa si buna inghetata cand am facut operatie de scoatere a amigdalelor
    mi-a folosit...
    ce-mi mai place inghetata!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. femeile parasite din filmele americane dau iama in galetusele de inghetata
    e si normal, pentru ca este un desert care chiar te face fericit
    mai ceva decat ciocolata!!!
    yammmmm.... yammmmm....

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...