sâmbătă, 26 mai 2018

Cum poți să muncești și să vizitezi în Statele Unite locuri frumoase dacă ești student?

Programele work and travel pentru studenți și tinerii absolvenți sunt tot  mai căutate și în țara noastră, așa cum se întâmplă de la o vreme peste tot în lume.


Programele de acest tip oferă studenţilor străini o șansă excelentă de a trăi temporar şi a lucra în Statele Unite ale Americii, putând astfel ca să experimenteze pe propria piele un stil de viață total diferit de acela pe care ei îl știu din Romania.

Americanii au o mentalitate total diferită de ce mioritică, alte obiceiuri, iar a-i observa și a testa dacă se pot integra într-un asemenea mediu provocator este un noroc pentru orice tânăr care vrea să cunoască ce înseamnă cu adevărat ce înseamnă să fii american, de acolo, de la fața locului, nu din filmele de la televizor ori de pe net.

Programul Work & Travel a fost creat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii încă de prin anii ’60 ai secolului 20. 


În cadrul programului se pot înscrie tinerii cu vârstă cuprinsă între 18 și 30 de ani care sunt studenți, masteranzi sau doctoranzi la o facultate de stat sau particulară.


Nu e suficient însă a trece un interviu ca să fii ales.

Programul nu este unul total gratuit, ci presupune și niște taxe, cheltuielile acestea putând ca să fie mai mici sau mai mari, în funcție de program și de agenția prin care solicitantul accesează programul Work and Travel USA dorit.

La unele dintre agențiile ce trimit studenți în State, ele pot ajunge și la 3.000 de dolari, așadar, mare atenție!

Băncile vin în întâmpinare tinerilor care vor să muncească temporar în Statele Unite oferindu-le la solicitare un credit special.

Spre exemplu, BRD a creat un credit special pentru Work & Travel. Creditul nu e dificil de obținut, iar rambursarea acestuia se poate face la revenirea în țară.

Urmarea unui asemenea program nu e o sursă de îmbogățire rapidă, precum unii cred, dar experiența este extrem de valoroasă și poate fi un punct în plus în CV pentru a obține ulterior un loc de muncă bine plătit în Romania, la o multinațională, de exemplu.

Un tânăr care vrea să acceseze un program Work and Travel USA ar trebui ca să se intereseze în prealabil cine e angajatorul  pe care l-a ales și chiar dacă poate să facă acolo și un al doilea job secundar, pentru a-și suplimenta veniturile.

Având dubla calitate de turiști și angajați, cei selectați trebuie ca să își cunoască drepturile pe care le au în ambele ipostaze. 

Oricum, e bine să poată ca să știe, pentru orice eventualitate, cum poate lua legătura în orice moment cu sponsorul din program care se ocupe de ei, cât și cu ambasada romanească  pe tot parcursul șederii în Statele Unite ale Americii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...