sâmbătă, 19 mai 2018

Bijuteriile de aur amanetate îți pot aduce rapid împrumuturile visate

Dacă ați fost vreodată în situația de a avea nevoie de bani urgent, probabil că v-ați interesat cam ce preț aur amanet oferă o casă ori alta de profil, ca să vă orientați dacă și ce bijuterii trebuie ca să aduceți (în caz că le dețineți în proprietate) pentru a obține suma de care aveți nevoie.




Activitatea de amanet prin care se împrumută bani pentru care se garantează cu bunuri de valoare, inclusiv bijuterii, nu este nouă.
Începând de acum mai bine de 2000 de ani, spun istoricii, datează primele înregistrări. Mai precis din China, de pe la anul 206 î.Hr. 

Probabil că a amaneta obiecte e un obicei mult mai vechi.

Legenda spune că, în secolul 15, însăși  Regina Isabella a Spaniei și-ar fi amanetat bijuteriile coroanei, pentru a strânge banii necesari finanțării  primei călătorii a lui Cristofor Columb în Lumea Nouă (1492). Deși e doar o poveste, e una frumoasă, recunoașteți.




Patronul caselor de amanet este Sfântul Nicolae, poate și pentru că multe case de amanet sunt frecventate mai des de către aceia în nevoie care în schimbul unui inel sau pandantiv doresc niște sume mici pentru a-și achita factura de lumină sau chiria lunară.

Simbolul international al caselor de amanet este reprezentat de trei sfere aurii suspendate, reprezentând sacii de aur prin care Sfântul Nicolae, conform tradiției, le-a salvat pe cele trei fiice ale unui om sărac de la prostituție, oferindu-le aceste averi drept zestre la nunțile lor.

Conform National Pawn Brokers Association din SUA, circa 80% din bunurile aduce la amanet sunt recuperate ulterior de către cei ce au fost împrumutați în acest mod. 

Cele mai multe tranzacții din casele de amanet sunt efectuate de clienti frecvenți, care amanetează și recuperează multe bunuri, iar și iar, de câte ori au nevoie de bani rapid.

Există specialiști care sunt anume instruiți ca să examineze bijuteriile de aur aduse de clienți.

Procedează la această studiere în mod corect, cu scule profesionale determinând foarte exact valoarea acestora (se măsoară puritatea aurului și greutatea totală a acestuia). În plus, se are în vedere și  dacă anumite decorațiuni măresc valoarea obiectelor de podoabă respective, fapt ce le-ar face mai repede vandabile.

Prețul de piață pentru metale prețioase poate fluctua chiar de mai multe ori și în decursul unei singure zile.




Atunci când prețul de piață al aurului este mare se plătește mai mulți bani pentru el de casa de amanet aleasă de client, iar dacă valoarea scade, sumă cu titlul de împrumut poate fi mai mică.

Magazinele de amanet sunt pline și cu o mulțime de obiecte de electronică, articole sportive, articole de colecție și instrumente muzicale, unelte diverse, nu doar cu bijuterii de aur.

Chiar dacă lucrul adus la casa de amanet se încadrează într-una dintre aceste categorii, nu înseamnă obligatoriu că este și valoros pentru un magazin de amanet.

Împrumutul  se acordă doar dacă valoarea reală a obiectului adus există și la fel și capacitatea de a vinde lucrul respectiv, dacă nu se rambursează împrumutul

Sumele acordate se baza pe valoarea curentă a obiectului, pe starea în care se prezintă și pe capacitatea casei de amanet de a-l revinde.

Cum se determină valoarea bijuteriilor

Când se aduc bijuterii de aur pentru un împrumut de amanet se testează metalele prețioase și pietrele prețioase.


Examinarea include o inspecție vizuală făcută cu o lupa de bijutier și cântărirea elementelor ( dimensiune, greutatea în carate a aurului și caratajul pietrelor observarea tăieturii, culorii, clarității fiecărei pietre în parte).

Prețul aurului se bazează pe valoarea pieței care în mod obișnuit este revizuit și actualizat periodic. Prețurile și comisioanele variază. Dacă este vorba de aur de 24 de carate, el e semnificativ mai mare decât dacă, spre exemplu este de doar 14 carate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...