luni, 28 mai 2018

Ce fel de inel de logodnă își doresc femeile?

Nu există întrebare mai provocatoare decât aceasta. Multe dintre femei visează la inele de logodnă diamante, cât mai strălucitoare  cu putință, pentru că vor să fie asemeni unor prințese. Niște prințese moderne dacă e posibil, mai ales de când au văzut că dacă o femeie vrea cu adevărat și există și contextul necesar, plus un pic de noroc, acest deziderat chiar se poate împlini. Exemplul Meghan Markle nu poate să fie ignorat.

Ce-i drept, nu sunt atâția prinți pe lumea asta câte femei așteaptă de când erau copile să fie găsite de un vlăstar regesc călare pe un cal alb (sau o mașină de ultimul tip, nu contează!).

Dacă inflație de prinți nu există (poate doar prin țările arabe), o varietate imensă de inele de logodnă cu pietre prețioase, în special cu diamante, e prezentă în toate magazinele de bijuterii fizice și online.

Ba chiar se găsesc acum și la diversele târguri de nunți, tot mai frecvente și în țara noastră în ultimii ani.

Revenind la logodnă, în secolul 21 nu prea se mai obișnuiește ca bărbatul să meargă la părinți ca să ceară mâna iubitei, de multe un astfel de comportament chiar fiind taxat ca fiind al unei persoane prea ancorată în niște norme sociale rigide, multe dintre ele caduce, din care nu poate ieși.

Mai degrabă cererea și angajamentul de căsătorie se fac în mod direct, fără ca bărbatul să mai ceară anterior consimțământul părinților. În definitiv o femeie modernă e stăpână pe viața sa și liberă să decidă dacă vrea ca să se mărite ori nu cu un anume pretendent.

Multe dintre femeile secolului 21 nici măcar nu au nevoie de un inel de logodnă prea scump, prea sofisticat, importantă fiind cererea în sine. Bine, un asemenea simbol prețios, precum un inel cu piatră valoroasă, nu e nici el de neglijat.

Cel mai simplu inel ce poate oferi viitoarei logodnice este unul clasic, cu o singură piatră (de regulă un diamant). Tradiție, eleganță, atemporalitate.

Desigur, un inel personalizat este o idee și mai bună, dar el costă ceva mai mult decât unul cu un model de serie. În interiorul lui chiar se pot grava, ca și în cazul altor bijuterii la comandă (pandantive, brățări), scurte mesaje cu o semnificație specială pentru cei doi îndrăgostiți.

Totuși, obiectiv vorbind, dintr-un anumit punct de vedere orice inel cu diamant e unic, pentru că nu există două pietre prețioase care prin tăietură, culoare, numărul de carate să fie identice.

Un inel de logodnă cu diamante, deși are o valoare sentimentală mai presus de orice îndoială, este și o bună investiție pentru viitor, mai ales dacă vorbim de un diamant deosebit.

Bijuteriile cu diamante sunt predate din generație în generație nu doar pentru că spun povești, dar și pentru că pot fi valorificate la vreme de restriște.

Cam 20% din producția mondială de diamante se folosește la bijuterii, restul pentru scopuri mai prozaice, industriale.

În aceste condiții, fiind o marfă prețioasă, sunt o protecție bună și împotriva inflației monetare, sunt o asigurare precum aurul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...