sâmbătă, 15 iunie 2019

Corpuri de iluminat cu leduri, obligatorii pentru o casă modernă

plafoniere led amenajare interioarăO modernizare interioară fără cusur nu se poate face fără schimbarea vechilor corpuri de iluminat cu unele nou-nouțe. E tare trist că ele rămân ultimele la care ne gândim, în loc de a fi vedetele unui proiect de amenajare spectaculos.

Plafoniere, spoturi, lampadare și veioze cu led, iată ce ar trebuie trecut la loc de cinste pe lista de cumpărături online când decidem că a sosit timpul ca să ne transformăm radical casa. De ce? Pentru că nimic nu schimbă mai grozav o încăpere decât niște combinații de lumină creativ alese.


De ce să cumperi corpuri de iluminat moderne, cu leduri?


Unii consideră că nu este așa grabnic ca să facă o asemenea cheltuială și așteaptă mai întâi ca mai întâi să cedeze lustra primită la nuntă și de-abia apoi să facă marea schimbare. Mare greșeală să te cramponezi de trecut și să nu aduci un aer proaspăt căminului tău.

corp de iluminat vechi

Ce poate fi mai aberant decât să te mulțumești cu o plafonieră sau o lustră veche cu trei sau cinci brațe și cu ventilator care să îți aducă aminte de vărul Costică sau de tanti Maricica care ți-au dat cadou ce au găsit mai ieftin prin vreun magazin generalist din orașul lor! Ce să faci cu ventilatorul? Doar ai dat o grămadă de bani pe un aparat de aer condiționat!


Te gândești că nu ar merita să faci acum o investiție în corpuri de iluminat moderne? Asta chiar dacă deja lumina începe să pâlpâie în tavan? Ai mare grijă! O fluctuație a luminii poate fi semnul că un incendiu devastator este la o apăsare de întrerupător distanță!

De ce să stai cu drobul de sare (pardon, sursa de iluminat defectă!) deasupra capului și să nu iei chiar acum măsuri.


Ce poți face dacă corpul de iluminat nu mai funcționează corect?

a) Soluția cea mai simplă:


surse cu leduri electricianCumpără o plafonieră sau o lustră nouă cu becuri led, iar apoi să cheamă electricianul ca să ți-o monteze.

Corpul de iluminat vechi din tavan fie îl duci la un magazin tip consignația dacă are vreo valoare oarecare și ți-l primește așa, cu defect (ca să aveți bani pentru electrician!), fie îl reciclezi. Nu da anunț pe net spunând că funcționează impecabil, pentru că dacă ajunge pe mâna vreunui vânător de chilipiruri s-ar putea ca să ai un viitor incendiu pe conștiință.

Soluția complexă și mult prea costisitoare:


1. Închide lumina de la întrerupător și apoi aprinde-o din nou. Dacă nu a fost o simplă cădere de tensiune, fie o să ai parte de un frumos scurt-circuit, fie cablurile sunt de vină. În cazul fericit nu este o problemă cu firele, ci doar cu un bec care trage să moară (știți voi vorba aceea: îți filează o lampă).

2. Dacă de vină a fost becul (mai păstrați încă becuri cu incandescență???), schimbați-l și puteți rămâne cu vechitura în continuare, chiar dacă strică aspectul modern al camerei pe tavanul căreia este montată. Asta dacă nu cumpărați o frumoasă plafonieră cu led, care să vă aducă în actualitatea lui 2019, nu să vă țină captivi pe vremea de dinaintea căderii Zidului Berlinului!

3. Dacă s-a produs un scurt-circuit, e clar: trebuie chemat un electrician autorizat (interzis a chema vreun Dorel din bloc!). Iar dacă tot dai un ban, păi nu e mai bine să schimbi și corpurile de iluminat din tavan cu niște plafoniere, spoturi sau lustre frumoase care funcționează economic și ecologic cu leduri. O să faci economie la factura de energie electrică și uite așa, în scurtă vreme, îți amortizezi investiția.

Nu fii neglijent(ă) cu instalația electrică din domiciliu, pentru că un incendiu este mult mai devastator decât o inundație la baie.

Este chiar de mirare cum oamenii acceptă cu mult mai multă ușurință ca să își înlocuiască bateriile sanitare, rezervorul de WC, țevile din baie, chiar și chiuveta, dar cu atâta dificultate renunță la un corp electric suspendat de tavan care trage să moară. Pâlpâirile lui agonizante nu prea sunt luate în seamă de către proprietari și este foarte trist că se întâmplă asta.

O plafonieră sau un candelabru care funcționează defectuos poate să fie și un semn că există o problemă privind cablajul din perete. Iar în acest caz lucrurile pot să fie extrem de costisitoare. Iată motivul pentru care, e mai bine este să se pornească o modernizare interioară cu alegerea și montajul corpurilor de iluminat din tavan sau de pe pereți. Asta pentru a limita la maxim cheltuielile ce pot ca să apară pe parcurs sau chiar la finalul lucrărilor de modernizare.

surse cu leduri sufragerie


Alege să comanzi online sursele de lumină pe bază de leduri și vei avea doar de câștigat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...