luni, 17 iunie 2019

Un hidrofor bun, de mare ajutor în gospodărie

hidrofor ieftin pentru casă
Un hidrofor ieftin este indispensabil pentru grădina ta pe timpul verii, indiferent dacă ai doar flori, arbuști sau cultivi și ceva legume ecologice pentru casă.

Componentele unui hidrofor



Acest echipament, foarte asemănător cu o pompă de apă, are totuși anumite diferențe semnificative, fiind compus din următoarele părți:  


  •      - electropompă;
  •      - rezervor de colectare;
  •      - racord antivibrant;
  •      - presostat;
  •      - manometru (măsoară presiunea apei din sistemul de alimentare).


Racordul antivibrant este o componentă foarte importantă, trecută de multe ori cu vederea la un hidrofor casnic. El nu este altceva decât un furtun ce leagă pompa ce trage apa de rezervor.


A fost o mare bătaie de cap pentru proiectanți și fabricanți de a realiza un astfel de dispozitiv care să aibă o presiune constantă a apei și care să permită utilizatorului să aibă la apă imediat ce a fost pus în funcțiune și astfel irigarea grădinii să se facă cu maximă promptitudine.


Principiul de funcționare al unui hidrofor modern


Hidrofoarele moderne au instalate senzori care anunță pompa ca să pornească doar în momentul în care este necesar, mai precis în momentul în care presiunea din rezervorul colector scade. Doar atunci ea va începe să pompeze apă până la nivelul optim.


Culoarea carcasei exterioare a hidroforului contează?


Există în comerț hidrofoare divers vopsite la exterior: roșii, albastre au verzi. Trebuie spus că nuanța coloristică nu are legătură cu apa din rezervorul hidroforului. Mai exact, dacă un hidrofor este roșu, nu înseamnă că el conține apă caldă sau dacă este albastru apă rece, precum se întâmplă la robinetul din baie. Pur și simplu este gustul producătorilor acela care a dictat culoarea unui model sau altul de hidrofor.


Senzorii, foarte importanți la un hidrofor modern



Senzorii de nivel sunt însă extrem de importanți pentru acest echipament casnic, foarte întâlnit în mediul rural. În zilele noastre, când multe grădini au sisteme automate de udare, oamenii pur și simplu intervin extrem de puțin în funcționarea unui hidrofor (mai exact pentru a-l pune în funcțiune și a chema un specialist la fiecare 6 -12 luni, pentru o verificare de rutină a respectivului echipament.

Avantajele unui hidrofor modern


De-a lungul anilor, hidrofoarele s-au modificat continuu, așa încât în magazine se găsesc în prezent echipamente de acest gen care includ tehnologii avansate, sigure foarte ușor de utilizat chiar și de către nespecialiști.

Mai mult decât atât, s-au eliminat și două probleme mari pe care vechile hidrofoare le aveau:

  • consumul prea mare de energie electrică;
  • zgomotul insuportabil, ca de tractor, pe care îl făceau.

Din fericire, acum poluarea fonică se află la un nivel foarte scăzut, deși electropompele din dotarea noilor modele de hidrofoare sunt tot mai puternice și mai eficiente, ca să nu mai vorbim de funcționalitățile tot mai avansate pe care le posedă.

Cum alegem hidroforul potrivit?


Dimensiunea optimă a unui hidrofor este dată de nevoile specifice ale clientului.  Există hidrofoare care au un volum de doar câțiva litri, dar și hidrofoare mari de peste 100 de litri (capacitatea rezervorului).

Pentru uzul casnic, în cazul gospodăriilor unde sunt doar două persoane, un hidrofor cu vas de expansiune de 24 litri este suficient. Dar trebuie analizat clar și cât de mare este grădina ce trebuie udată.

Ideea de la care trebuie pornit în momentul achiziționării unui hidrofor este aceea că, dacă se achiziționează un rezervor prea mic, pompa acestuia va funcționa continuu, ceea ce va scurta semnificativ durata de viață a motorului.

Specialiștii consideră că în cursul unei zile o pompă nu trebuie să depășească 20 - 30 de cicluri de lucru. Cu cât crește acest număr de porniri/opriri pompa se defectează mai rapid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...