duminică, 16 iunie 2019

Formule de lapte praf performante, pentru mai mult multă sănătate

Hrănirea copiilor cu lapte praf a devenit un lucru obișnuit în zilele noastre chiar și în cazul sugarilor sănătoși, ale căror mame pot ca să îi alimenteze fără probleme la sân. Se duc campanii pro alăptare naturală, dar fără prea mare succes. Iată de ce este nevoie ca produsele destinate a înlocui laptele mamelor să fie de cea mai bună calitate.

formule noi lapte artificial

Comandă de pe net formule de lapte praf valoroase!



Din fericire, au început să existe chiar și în magazinele online specializate sortimente de lapte praf deosebite, atât pentru bebelușii sănătoși, cât și pentru aceia care au anumite probleme de sănătate ce fac necesare alimentarea cu lapte praf special (administrarea acestuia făcându-se întotdeauna la indicația medicului).


Cauze ce au dus la hrănirea artificială a sugarilor



Contrar a ceea ce se crede, hrănirea nou-născuților nu s-a făcut întotdeauna doar de către mame.


Și în trecut au existat mame care nu își puteau alăpta singure copiii, iar atunci apelau la doici. Ce să mai spunem de sugarii abandonați, care, prin forța lucrurilor, erau hrăniți de femei străine ce aveau la rândul lor copii de-abia născuți!?!


Utilizarea unor femei care alăptează copiii altora a fost o practică obișnuită încă de acum 4.000 de ani și s-a extins pe scară largă până pe la 1900.

mamă de împrumut



Așadar, cele două mari cauze ce a condus la apariția doicilor au fost:



  • lăuzele nu aveau lapte suficient pentru a hrăni în bune condiții copiii;
  • mamele, din  cauza condițiilor precare în  care nășteau în trecut, de multe ori la vârste foarte tinere, mureau la naștere.

De la doici la biberoane și lapte praf



Marea revoluție pe care a reprezentat o inventarea biberonului a fost întregită de laptele praf. Din acel moment doicile și-ai pierdut calitatea de mame-surogat.


Permanent s-au adus și se aduc noi și noi îmbunătățiri biberonului, concomitent cu apariția de formule tot mai performante de lapte praf. Din nefericire, aceasta a făcut ca destule mame sănătoase, care au lapte suficient pentru a-și hrăni pruncii, să prefere această variantă mai comodă, a hrănirii copiilor în mod artificial.


Mai putem aminti în același sens și publicitatea agresivă care s-a făcut și se face și în prezent acestui mod de hrănire a nou-născuților.


Scandaluri referitoare la formulele de lapte praf au fost și vor mai fi, dar hrănirea cu preparate pentru sugari este acum un lucru comun în țările occidentale, chiar dacă nu întotdeauna se paza de pe prescripțiile medicale.


Până și Biblia menționează existența doicilor, unul dintre cele mai faimoase personaje din Biblie care a fost hrănit în acest fel fiind însuși Moise.


Istoria ne spune că și în Roma Antică doicile se aflau al mare cinste, dovadă că se încheiau  contracte ferme cu astfel de femei care hrăneau copiii abandonați.


Cum arăta un astfel de contrat de prestări servicii de alăptare nou-născut? Înscrisul preciza foarte detaliat în ce constă serviciul de hrănire a sugarului, inclusiv datele de alăptare, furnizarea de haine doicii, de ulei folosit la iluminatul încăperii unde se alăpta și plata concretă pentru această activitate specială.

Peste câteva secole, mai precis în Evului Mediu, laptele de mamă era considerat că având niște calități magice și prin el se puteau transmite sugarului ce îl ingurgita atât caracteristicile fizice, cât și psihologice, ale persoanei care îl alăpta.


Trebuie spus că întotdeauna aceste femei erau privite cu mare respect și erau bine plătite motiv, pentru care a fost o prima alegere pentru multe femei din clasele sociale defavorizate care doreau să presteze o muncă cinstită plătită corect.


Nu e de mirare, din acest motiv, că au existat multe tinere (necăsătorite sau căsătorite) care pur și simplu și-au abandonat propriul copil sugar un loc de muncă în această branșă.


Pe măsură ce diferența între clasele sociale s-a accentuat de-a lungul secolelor, a devenit o practică curentă ca mamele bogate să apeleze la alte femei pentru a le alăpta pruncii.


Așa ele puteau să își continue viața socială, dar și să se ocupe de conducerea gospodăriilor. Analele vremii ne spun că soțiile medicilor, avocaților, notarilor nu alăptau deoarece o femeie care să le alăptez de copilul era mai ieftin de plătit decât angajarea unei femei care să administreze temporar gospodăria în locul lor.


În perioada industrializării occidentale, tot mai multe familii s-au mutat de la sat la oraș, iar tinerele mame trebuiau să caute un loc de muncă pentru acoperirea cheltuielilor. Din acest motiv, era practic imposibil ca ele să stea acasă și să se ocupe de sugari. Soluția? Au apelat tot la femei de la țară, foarte sărace, pentru această activitate.


Odată cu apariția biberonului utilizarea mamelor surogat a scăzut aproape până la dispariție.

Cine a inventat laptele praf?



În anul 1865, chimistul Justus von Liebig a brevetat o hrană pentru sugari: mai întâi în formă lichidă, apoi sub formă de praf (variantă care avea avantajul că putea fi mai bine conservată).


Formula lui Liebig era compusă din lapte de vacă, făină de grâu, malț și bicarbonat de potasiu.


Până în anul 1883 s-au brevetat nu mai puțin de 27 de mărci de hrană pentru sugari sub formă de pulbere. Problema cu acestea era că nu aveau și nutrienți de calitate, precum proteine, vitamine și minerale. Actualmente multe formule de lapte praf includ și aceste componente, foarte importante pentru dezvoltarea armonioasă a celui mic.


Formula de lapte praf ideal se alege la sfatul medicului



Întotdeauna este indicat să discutați cu medicul copilului dacă urmează să vă hrăniți copilul cu lapte praf. Iar apoi comandați-l online din magazine de încredere, deoarece veți plăti mai puțin pe el decât în supermarketuri și farmaciile de tip clasic.

recomandări medicale lapte praf


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...