miercuri, 24 aprilie 2019

Pentru o stare bună de sănătate, mănâncă piept de pui de calitate!

carne de pui sănătoasă
Există numeroase rețete cu piept de pui, lucru de înțeles dacă ne gândim cât de sănătoasă este o asemenea carne. Evident, dacă este procurată din surse sigure.
Avantajele pieptului de pui crescut tradițional

Putem începe prin a spune că pieptul de pui este o carne de calitate, de multe ori mult mai bună decât carnea roșie.

Nu degeaba este consumată de către persoanele care vor să slăbească. Fiind foarte bogat în nutrienți valoroși, este alimentul perfect în acele diete unde trebuie eliminate grăsimile saturate. Evident, pentru a fi adecvat acestor regimuri alimentare, eliminarea pielii de pui este obligatorie. Specialiștii precizează că, în medie, 100 de grame piept de pui fără piele au cam 100 – 120 de calorii. Dacă luăm în calcul și pielea, conținutul de calorii aproape că s-ar dubla.

Preparatele cu piept de pui, foarte ușor de gătit

Oricine a ținut vreodată o cură de slăbire știe că pieptul de pui la grătar este de bază.

Dar acest tip de carne se poate pregăti într-o mulțime de alte feluri, inclusiv poate face parte dintre ingredientele principale ale unei rulade de pui care poate să fie vedeta unei mese de Revelion, Crăciun sau chiar de Paști.

Așadar, pieptul de pui poate să fie gătit și într-un stil mai elaborat, nu doar pus pe grătar pentru a se mânca după ce s-a fript simplu sau, cel mult,  rupt în fâșiuțe subțiri, după ce s-a perpelit pe foc, bucățele care se amestecă bine în salatele de crudități.

Evident, pieptul de pui se poate pregăti și la tavă cu diverse garnituri de legume sau prin fierbere.

Cumpără  piept de pui de la păsări crescute tradițional

Multă lume se plânge că pieptul de pui are gust fad, că este ațos, dar asta se întâmplă doar cu acela care provine de la păsări crescute industrial, injectate cu medicamente ce le accelerează creșterea, hrănite cu tot soiul de furaje chimizate.

Astăzi, în combinatele avicole cu productivitate mare, păsările ajung ca să fie crescute intensiv, ca în povești (unele fără final fericit, din păcate!).

S-au făcut tot soiul de studii în diverse țări ale lumii și s-a ajuns la o concluzie înspăimântătoare de-a dreptul: puii pentru carne, în comparație cu anii 1970, au nevoie acum de doar jumătate din timpul acelora crescuți în urmă cu vreo cincizeci de ani pentru a ajunge la greutatea necesară sacrificării.

S-a făcut chiar o comparație  șocantă, dar foarte edificatoare, în acest sens. Oamenii de știință americani, de la Universitatea din Arkansas, spun că dacă ar fi să ne referim la un copil, acesta ar trebui ca la vârsta de două luni să cântărească nu mai puțin de 300 de kilograme, în situația în care acesta ar avea același ritm de creștere precum un pui de găină crescut industrial în zilele noastre!

Nu-ți risca sănătatea și cumpără pui crescuți tradițional.

Ce brand românesc produce piept de pui de calitate?

La noi, găsești piept de pui La Provincia foarte bun.

În fermele acestui producător autohton, păsările au condiții speciale de îngrijire, de aceea și carnea oferită consumatorilor (și care poate fi găsită ușor în magazinele mari din întreaga țară!) este una de o calitate desăvârșită, care aduce mult cu gustul puilor de țară, pe care îi știm din copilărie.

Avantajele pentru sănătate ale cărnii de pui provenind din ferme certificate sunt incontestabile și, fiind vorba de o carne mai ușoară decât cea de porc sau de vită, ar fi păcat să nu profităm de șansa de a ne menține organismul în niște parametri buni de funcționare fără a apela excesiv la tot soiul de preparate farmaceutice chimizate, care vin la pachet cu o mulțime de efecte secundare negative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...