sâmbătă, 15 septembrie 2018

Soluții ERP valabile, pentru magazine profitabile

Există patroni de magazine care ar dori ca să-și implementeze o soluție ERP dar nu știu ce să aleagă, pentru că este totuși o chestiunea foarte complexă.

Ce ar dori să știe să facă respectiva suită de aplicații informatice? 

Să îi ajute pe următoarele paliere:

    • relații comerciale privind vânzarea din magazinul offline și online; 
    • gestionarea listelor de prețuri pentru articole provenite de la diferiți furnizori; 
    • calculul prețurilor mărfurilor oferite clienților pornind de la prețurile furnizorilor;
    • gestionarea achizițiilor de la furnizori; 
    • gestionarea stocurilor; 
    • gestionarea serviciul post-vânzare și service; 
    • contabilitate de gestionare. 

O soluție ERP permite gestionarea tuturor elementelor de mai sus, dar și a altora. Gestionarea vânzărilor, prețurilor, stocurilor, asistenței clienților sau contabilității sunt integrate în produse IT moderne foarte performante. 

Dezvoltarea fulminantă a internetului în România a condus inclusiv la schimbări radicale în domeniul vânzărilor de tip clasic în ultimii zece ani.
Iar automatizarea proceselor în sectorului comerțului online a devenit nu o simplă opțiune, ci o necesitate obiectivă, dacă magazinele electronice vor ca să reziste pe piața extrem de aglomerată și dură.

Inițial, rețelele de comerț cu amănuntul au preferat să utilizeze funcționalități restrânse ale sistemelor informatice ERP, privind cu mare circumspecție acele soluții foarte complexe, cu caracter mai general. Dar aceia care au reușit să reziste și să facă afaceri la o scară tot mai mare, vor trebui ca să își revizuiască convingerile în domeniul automatizării, dacă vor să nu fie anihilați de marii jucători din marile rețele globale de vânzări.
O atenție insuficientă pentru organizarea lanțului de aprovizionare poate deveni un factor dezastruos al succesului în business. 

Dacă nevoia de a introduce și de a dezvolta ulterior diferite tipuri de sisteme informatice ERP  este indubitabilă pentru orice companie de retail, indiferent de profil. Diferența constă doar în setul specific de funcții necesar pentru fiecare nișă.

Sistemele anterioare nu pot face față fluxului de informații actual, lucra care, din nefericire, încetinească dezvoltarea afacerilor care nu își iau măsuri pentru a fi în pas cu vremurile.

Sistemul ERP poate foarte bine optimiza procesele din departamentele de achiziție, producție, service, vânzări, finanțe și resurse umane.

Beneficiile sunt mai mult decât de evidente:

- Reducerea costurilor printr-o optimizare completă pentru procesele de achiziții și logistică.

- Accelerarea întregului proces de producție, de la planificare până la monitorizare și analiză complexă a activității desfășurate în anumite intervale de timp.

- Oferirea unui suport modern pentru procesele destinate serviciului clienți (începând de la vânzarea de bunuri și servicii la service-ul garanție și post garanție, inclusiv procesul nedorit de returnarea bunurilor).

- Creșterea vânzărilor și a satisfacției clienților prin furnizarea serviciilor de cea mai bună calitate.

- Extinderea oportunitățile de selecție, adaptarea și administrarea  personalului, formarea profesională și promovarea angajaților.

- Optimizarea și automatizarea proceselor financiare, asigurarea respectării cerințelor de reglementare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...