Alegerea podelei de astăzi este una dintre etapele importante ale oricărui proces de reabilitare a unei locuințe. Multitudinea de surse de inspirație pe care le avem la îndemână, mai ales internetul, în loc să ușureze alegerea, mai grea o face.
Totuși, cu puțină inspirație, în funcție și de bugetul disponibil, putem reuși ca să ne alegem produse care să ne fie pe plac.
Parchet stratificat sau parchet laminat?
În acest scop, magazinele tradiționale și online oferă mai multe tipuri de pardoseli, dintre care o atenție deosebită este acordată de către clienți produselor confecționate din lemn.
Înainte de a face alegerea finală, oricine vrea să își modernizeze podelele din casă ar trebui ca să afle ce este mai bun: un parchet stratificat sau unul laminat. Doar așa o să poată achiziționa un produs de calitate care să aibă un raport optim dintre preț și calitate.
Care este diferența dintre parchetul laminat și parchetul stratificat?
Plăcile laminate și cele de parchet multistratificat aparent sunt cam la fel, dar din punct de vedere al modului de realizare ele sunt doua materiale diferite calitativ.
Diferența majoră dintre aceste două categorii de pardoseală este aceea că parchetul stratificat este realizat în întregime din lemn, în timp ce parchetul laminat constă dintr-un substrat, care poate fi făcut din diverse alte materiale: hârtie, fibră de sticlă, plăci din lemn ieftin (pin, mai ales).
Parchetul stratificat este și el tot un soi particular de placă sandwich, doar că implică folosirea de esențe de lemn valoros, rezistent în timp. Referitor la stratul superior, cel vizibil, de regulă este destul de gros, iar esența este una foarte frumoasă, de calitate, asemănătoare parchetului din lemn realizat dintr-o bucată.
Spre deosebire de cel monobloc, parchetul stratificat este un produs din lemn natural compus din mai multe straturi de lemn, realizat de obicei din esențe lemnoase diferite nu dintr-un singur strat compact de lemn.
Stratul de uzură din lemnul de esență tare trebuie să fie cât mai mare pe verticală, pentru a-l putea recondiționa prin rașchetare.
Un parchet care să dureze, trebuie ca să aibă stratul de uzură cu o grosime de minim 3,5 mm. Acest lucru poate permite recondiționări ulterioare, ceea ce prelungește durata de folosire a respectivei podele zeci de ani dacă este corect întreținut.
Beneficiul de primă clasă pe care parchetul stratificat (mai exact dublu sau triplu stratificat) îl aduce, este dat de structura acestuia, care conține mai multe esențe de lemn.
Există modele de parchet stratificat, nu doar de parchet laminat, care pot ca să fie achiziționate la prețuri relativ rezonabile și car emerită cu adevărat investiția făcută.
Înainte de a cumpăra un tip de parchet laminat sau de parchet stratificat, trebuie să vă familiarizați cu toate informațiile legate de produsul pe care doriți ca să îl achiziționați care trebuie să confirme calitățile pe care le așteptați la de pardoseala respectivă. Citiți cu mare atenție inclusiv mărturiilor clienților despre anumite branduri care vă interesează, pentru a nu face greșeli pe care s-ar putea să le regretați mai târziu, după ce ați făcut achiziția în cauză și ați montat deja parchetul în casă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch
Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...
-
La inceputul lunii noiembrie voi participa la un workshop de initiere in coaching, pentru ca vreau ca pe viitor sa tin cursuri de dezvoltare...
-
Satui de atatea medicamente de sinteza, tot mai multi dintre noi ne reorientam spre leacurile din vechime, fie ele si intr-o prezentare mai...
-
Aflarea clientului ideal pentru o anume companie este o componentă esențială unei strategii eficiente efectuate de o agenție de mark...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!