luni, 24 septembrie 2018

Câte informații despre o-ringuri

Garniturile cunoscute sub denumirea de o-ringuri sunt
utilizate pe scară largă în tehnologia auto, de exemplu în arborele distribuitorului de aprindere și pentru a obține etanșeitatea în cămășile umede. 

Cămașa cilindrului este organul motorului în interiorul căruia  se realizează ciclul motor fiind supus forței de presiune a gazelor și tensiunilor termice, suprafața de lucru a acestuia fiind supusă la un proces intens de uzură. 

Particularitatea constructivă  a unei cămăși umede este aceea ca, deoarece este în conexiune directă cu mediul de răcire, ea trebuie sa reziste la forța gazelor și, în plus, trebuie ca să realizeze și etanșarea mediului de răcire în partea superioară și inferioară.

Inelul O se caracterizează prin aceea că, la o secțiune transversală, se observă o formă circulară a elementului de etanșare dinamic sau static utilizat pentru sistemele hidraulice și pneumatice.

Materialele de confecționare pot ca să fie diverse: NBR, EPDM, Viton, PTFE, așa încât alegând produsul potrivit, aproape orice mediu lichid sau gazos poate ca să sigilat perfect. 

În magazinele online există o gamă completă de dimensiuni standard (metrice sau inchi) extrem de convenabile ca preț. Așa sunt cele de la Simergy (ai văzut poza de la începutul acestui articol, nu-i așa?).

Numele englez (o-ring) s-a generalizat și oricine înțelege acum prin acest termen tehnic o îmbinare toroidală, utilizată pentru retenții statice și dinamice, radiale și axiale, cu viteze relativ reduse.

Deși astfel de sigilii pot ca să fie construite chiar și din cauciuc natural, se preferă totuși elastomerii artificiali deoarece au calități mai bune ca durabilitate. În cazul retențiilor dinamice, dacă între părțile aflate în mișcare relativă jocul este prea mare, poate avea loc ieșirea parțială a inelului de acomodare, cu efecte grave asupra eficienței și duratei sale. Pentru a evita acest fenomen, sunt montate o-ringuri plate, construite cu politetrafluoretilenă.


O-ringurile sunt utilizate în diverse domenii, chiar mai multe decât ne-am putea imagina privind aceste micuțe piese ieftine. Astfel, acestea sunt utilizate ca elemente de etanșare în industria hidraulică, pneumatică și extractoare. Astfel, inelul O este practic utilizat în toate sectoarele industriale, mai nou chiar și în industria aerospațială, asta ca sp nu mai amintim de industria de automobile și industria de mecanică în general.

În prezent, inelul O este cel mai utilizat sigiliu, principalele sale avantaje fiind pentru costul redus de producție și ușurință în utilizare. 

Realizarea acestora dintr-o gamă largă de materiale elastomere, le fac utile atât pentru aplicații convenționale, dar și extrem de speciale,  pentru cu permit în mod concret orice etanșare de calitate efectuată într-un mediu lichid sau gaz . Simeringul O este perfect pentru orice scop

Inelele O sunt atât eficiente din punct de vedere al costurilor, cât și performanțe ridicate în aproape toate mediile încât se folosesc de la cele mai mici diametre ale componentelor de sigilat, până la cele mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...