vineri, 21 septembrie 2018

Bitcoin, moneda de rezervă a internetului?




Cumpără Bitcoin cu cardul, deoarece este cea mai ușoară și rapidă metodă dacă nu te deranjează că o să plătești și niște comisioane (mai mici decât la bănci) pe platformele de tranzacționare criptomonede.

Este o variantă sigură, deoarece nu trebuie să cumperi de la un necunoscut și este implicit și o opțiune de achiziție mai bună decât aceea prin transfer bancar când operațiunea se desfășoară cu o mai mare dificultate, fiind nevoie de confirmări.

Tranzacționează bitcoin cu încredere, pentru că, se pare, viitorul este al monedelor virtuale.

Cel mai interesant motiv pentru care merită să investești în bitcoin acum este faptul că, deși tulburările politice influențează puternic bursele de valori, în cazul criptomonedelor fenomenul este total invers: acestea nu sunt așa de mult zguduite de frământările din această sferă, deoarece nu sunt susținute de guverne și nici de bănci.

Mai mult decât atât, cercetătorii fenomenului au arătat faptul că tulburările care au avut loc anul trecut în Asia, în loc să scadă puterea acestei monede virtuale, au condus la creșterea valorii bitcoin.

Pentru că viitorul nu sună deloc bine pentru guvernele lumii și băncile de tip clastic, este foarte posibil ca bitcoin să devină o investiție mult mai atractivă pentru mulți oameni din diferite colțuri ale lumii chiar și decât aurul care este mult mai dificil de păstrat și transportat, spre deosebire de niște valori imateriale.

Pe de altă parte, tranzacționarea bitcoin nu este supusă la o grămadă de reglementări de multe ori aberante, ceea ce ușurează vânzarea și cumpărarea de asemenea criptomonede, adică circulația lor de la un investitor la altul.

Deși există comisioane ce trebuie plătite pe platformele de schimb, acestea nu sunt chiar atât de mari pe cât am putea crede, mai ales dacă comparăm aceste sume cu acelea practicate de către băncile tradiționale.

Ce-i drept, bitcoin (ca platformă electronică) nu va înlocui probabil prea curând organismele financiare pe care le cunoaștem, dar oferă cu o siguranță sporită, în sensul că nu vom rămâne fără economii deoarece cineva o să decidă la un moment dat abuziv ca să ne blocheze contul.

Asta ca să nu mai vorbim de o confidențialitate financiară uimitoare pe care BTC o conferă pentru persoanele care nu au acces la anumite servicii de ordin bancar, servicii care de obicei sunt disponibile doar clasei conducătoare, celor „aleși”.

O monedă virtuală care nu este controlată de elite sau monopoluri, care are un pronunțat caracter democratic. Ce poate să fie mai frumos pentru un om simplu?

Internetul a înlocuit domnia mogulilor din presă cu milioane de voci care se pot exprima. Acum a sosit vremea ca și băncile să suporte aceeași soartă.

O economie cu totul specială la nivel mondial se înfiripă în timpurile bitcoin mai ales, are toate șansele de a deveni moneda de rezervă a internetului.

Viitorul ne deschide mari provocări în anii ce vin. Precum se vede este tot mai incitant să trăim în primele decenii ale secolului 21.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...