luni, 24 septembrie 2018

Reguli de bază pentru a folosi un flipchart profesionist

Când foile de flipchart sunt afișate într-un birou ele rămân mereu la vedere, motiv pentru care angajații cot ca să memoreze mai bine informațiile scrise pe ele. Iată de ce sunt mai bune decât dacă ele ar fi trecute într-un email banal.

 Dar flipchart-urile au numeroase alte avantaje, prioritar în cadrul prezentărilor de orice tip.

Desigur, există câteva reguli de bază necesare pentru a exploata la maxim oportunitățile oferite de un flipchart.




Care sunt cele mai importante sfaturi în materie de flipchart?


1. Alegerea modelului cel mai bun

Cel mai important criteriu pentru selectarea unui flipchart de calitate stabilitatea. Este foarte neplăcut ca să te trezești că se răstoarnă taman când ești în focul expunerii. În plus, foile de hârtie ar trebui să fie ușor de întors și eventual de rupt (alegeți unele cu perforații!). Un suport pentru markere este de asemenea esențial, ca să nu alergi până la masă/catedră pentru a căuta ceva de scris.

Dacă aveți nevoie de un flipchart mobil pentru a face expunerea mai interactivă și mai atractivă, trebuie ca rotilele să fie unele de calitate bună, încât să se poată deplasa ușor, fără a se poticni din senin.

2. Hârtia pentru flipchart corect aleasă

Dacă nu aveți prea multă experiență cu folosirea unui flipchart, specialiștii recomandă utilizarea unor foi cu pătrățele deoarece în acest mod o să puteți să scrieți mai ușor cu litere vizibile în toată sala. Înainte de a începe prezentarea, chiar e bine ca să faceți niște teste personale în acest sens, pentru a determina care este mărimea optimă a fontului de scriere și culorile cele mai ușor percepute de ochiul uman.


3. Trebuie să aveți suficiente foi de scris

Nimic nu este mai neprofesionist decât să se termine hârtie în timpul prezentării și să fiți nevoiți ca să întoarceți paginile pentru a scrie pe verso. Nu veți risipi nu o glumă impresia proastă pe care o veți lăsa audienței dacă se termină foile, deci mai bine îngrijiți-vă să aveți un surplus de hârtie pentru flipchart, chiar dacă nu o veți utiliza pe toată.

4. Markere colorate suficiente, care într-adevăr să scrie

Sigur ați fost la multe prezentări unde trainerii s-au oprit brusc din expuneri pentru că... nu-i mai scriau markerele!

Hohote de râs când carioca buclucașă este aruncată pe scenă... dar atenția audienței a zburat. 

Iată de ce o rezervă de markere colorate este obligatorie la orice seminar, conferință, lecție, ședință, unde se utilizează un flipchart.

În magazinele online se găsesc nu doar flipchart-uri de calitate superioară, dar și tot soiul de kit-uri cu tot ceea ce îi este necesar unui trainer pentru a nu se face de râs în timpul unei expuneri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...