marți, 27 decembrie 2022

Cutii cu praline și ciocolată pentru daruri de Crăciun și Revelion

Cea mai sănătoasă ciocolată este, precum știi și tu, ciocolata neagră care se face pe baza de cacao și unt de cacao, plus un foarte mic adaos de zahăr pudră. Asta pentru că neîndulcită este aproape imposibil de mâncat sau de băut, dacă este vorba de ciocolata caldă.


O varietate mai dulce este ciocolata cu lapte. Pe lângă ingredientele menționate mai sus, rețeta sa include însă și lapte praf. Conținutul de zahăr din acesta este de obicei mai mare, motiv care îi scade din proprietățile deosebite pe care le are.


Mai nou, mulți oameni preferă ciocolata albă care contine unt de cacao, lapte praf, zahăr și vanilie. Dar cum untul de cacao nu este totuna cu ceea ce înțelegem cu toții prin noțiunea de cacao, cunoscătorii nu o consideră ciocolată, ci un soi de preparat dulce oarecare.


Când eram mici, bunica ne făcea pe post de ceva dulce vestita ciocolată de casă. Niște unt, lapte praf și cacao de la magazinul de cartier (de obicei având o calitate mai scăzută). Era bună pentru că era preparată cu multă dragoste, dar, dacă ar fi să fim cinstiți cu noi înșine, aceea nu era nici pe departe ceea ce un ciocolatier înțelege prin CIOCOLATĂ.


De ce este ciocolata belgiană cea mai vestită din lume?


Doar boabe de cacao de înaltă calitate sunt folosite pentru producția de ciocolată. Materiile prime pentru ciocolată sunt aduse în Belgia de la mii de kilometri. Selecția sa este foarte exigentă: nu fiecare ingredient este potrivit pentru producția de calitate.


Perioada de valabilitate a ciocolatei belgiene adevărate nu este niciodată mai mare de un an. Cel mai adesea ea nu trece de 90 de zile. Se caracterizează și printr-un conținut ridicat de cacao (minim 31%). Nu conține coloranți artificiali, conservanți sau alți aditivi periculoși pentru sănătate. Are o textură delicată, netedă și mătăsoasă.


Jean Neuhaus, cu studii medicale, care a început o afacere de familie cu ciocolată, are rădăcini elvețiene. Este un imigrant care s-a stabilit la Bruxelles. Dar Elveția este eternul concurent al Belgiei în producția de ciocolată.


El a deschis o cofetăria farmaceutică la mijlocul secolului al XIX-lea, primul sediu de acest gen din Europa. Aici, pe lângă remediile cunoscute de atunci, a început să vândă ciocolată. Având în vedere pasiunea sa pentru experimentare, farmacistul ciocolatier a dezvoltat neobosit noi și noi rețete uimitoare și a lansat „dulciuri vindecătoare” spre vânzare.


Principalele două diferențe dintre ciocolata belgienă și ciocolata obișnuită: 



  1. Calitatea materiilor prime și cerințe stricte pentru compoziția produsului. 


Compoziția produselor din ciocolată în Belgia este fixată la nivel legislativ. Pregătirea materiilor prime este monitorizată în etape, deoarece chiar și perioada de colectare a boabelor de cacao pentru producție trebuie definită în mod specific. Culorile, aromele sau orice alte ingrediente nu sunt niciodată adăugate la ciocolată. Chiar și perioada de valabilitate a dulciurilor belgiene cu ciocolată neagră este scurtă, deoarece ele nu conțin conservanți. 


  1. Respectarea exactă a tehnologiei și rețetelor 


Tehnologia de producție se remarcă prin prelucrarea atentă a boabelor de cacao, datorită căreia ciocolata belgiană are o textură mătăsoasă, atât de plăcută și recognoscibilă. Există secrete ce sunt cunoscute doar de profesioniști pentru a produce acea ciocolată deosebită. 


Unde poți găsi în România ciocolată belgiană de calitate premium?


La Luado Chocolate din Brașov. Dacă nu ești din oraș, cel puțin în concediu tot merită să treci pe la unul dintre cele două magazine proprii pe care le au. 


Pralinele de la Luado - un deliciu pe care nu trebuie să îl ratezi


Pralinele pe care le găsești la Luado Brașov sunt realizate de specialistul ciocolatier al firmei care s-a specializat la Academia de Ciocolată Callebaut.


Și pentru că suntem în perioada Sărbătorilor de Iarnă, ce cadouri mai nimerite pot să fie decît niște cutii cu praline și ciocolată?


Iar dacă și tu iubești ciocolata bună la fel ca mine, cu siguranță nu o să te mulțumești cu o cutie mică. Din fericire la Luado Chocolate au și cutii generoase Praline asortate 850 de grame.


praline belgiene



Sunt așezate într-un ambalaj misterios la exterior: o cutie aurie accesorizată cu o panglică maro inscripționată cu auriu, plus o bulină a brandului. Ce să fie, ce să fie înăuntru? Nebunie! Sunt praline realizate manual din ciocolată belgiană premium cu tot soiul de ingrediente speciale: șofranul, miere, alune, migdale crocante, marţipan sau mentă.


Și ca să fie cadoul unul și mai și, poți să mai adaugi lângă marea cutie aurie și o ciocolată în ambalaj roșu, pentru că tot e perioada Crăciunului și a Anului Nou. Ce este înăuntru? O mare Ciocolată Neagră Picantă, tocmai bună pentru ceea ce urmează în 2023.


ciocolată picantă
Conține un amestec inedit de semințe de dovleac, merișoare confiate, scorțișoară și ardei iute Cayenne, camuflat meșteșugit în ciocolată neagră cu 54% cacao. După ce guști o bucățică, oricât ai fi de adormit, ți se trezesc la viață toate simțurile!


Date de contact Luado Chocolate:


Deserturile Luado pot fi testate la fața locului, în magazinele proprii din Brașov, fie în str. Poarta Șchei nr.2 din în Centrul Vechi, fie în Coresi Shopping Resort din str. Zaharia Stancu nr.1.


Se pot comanda și de pe site, la telefon 0737.390.000, sau pe e-mail: office@luado.ro.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...