vineri, 30 decembrie 2022

Web hosting: informații de bază dacă vrei un serviciu de găzduire bun

Dacă te gândești să ai un site web, un blog sau un magazin virtual, cu siguranță trebuie să știi ce este un website hosting.



Ce este un web hosting?


Un web hosting funcționează ca și închirierea unui spațiu digital pentru a-ți stoca fișierele, deoarece pentru a avea un site web trebuie să-l ții online 24 de ore pe zi. Pentru ca tu să ai o găzduire de site web ieftină cu cel mai bun raport cost-beneficiu, aici intervin furnizorii de găzduire site-uri web, care dețin centru de date cu mai multe servere, capacități de răcire a echipamentelor și management pe care tu, ca persoană particulară nu le ai.


Prin urmare, găzduirea site-urilor web garantează spațiu de internet pe un server partajat cu alte site-uri web, astfel încât fișierele acestora să fie stocate și puse la dispoziție clienților ce au plătit un abonament lunar sau anual pentru acest serviciu de închiriere.


Indiferent de nivelurile de pregătire și abilități ale dezvoltatorilor, la crearea unui nou site, fiecare webmaster sau reprezentant al unei companii se confruntă cu o serie de probleme tehnice standard. 


Ele includ și dificultatea de a găsi un furnizor potrivit care să ofere servicii de găzduire de calitate și, de multe ori, chiar un server dedicat (chiar contează puterea de calcul a serverului ales!). Totul pentru a putea asigura funcționarea neîntreruptă a resurselor online pe care se fundamentează site-ul respectiv. Altfel, e păcat de munca depusă pentru a-l crea și dezvolta!


Fiecare furnizor de găzduire oferă servicii diferite, ceea ce face dificil de găsit. În ciuda celor de mai sus, există mai multe criterii care îți permit să decizi mai ușor cum să alegi o găzduire bună care să îți confere siguranța că nu o să pierzi toate datele site-ului respectiv când ți-e lumea mai dragă.


Criterii de selecție a unui serviciu bun de web hosting pentru un site:


  • cerințele de sistem;

  • preț;

  • resursele serverului;

  • securitatea oferită;

  • gradul de fiabilitate;

  • viteză de încărcare;

  • alte caracteristici tehnice;

  • comoditatea utilizării. 


Serviciile de gazduire web sunt furnizate și de diverse companii din țara noastră, nu doar de cele din străinătate. Când creezi un site în limba română, dedicat prioritar pentru românii din țară, este recomandat să alegi serviciile de găzduire furnizate de firmele autohtone specializate. Datorită acestui fapt, dezvoltatorii vor putea primi ajutor calificat într-un limbaj ușor de înțeles în timp util. 


Găzduirea web este împărțită în două mari categorii:


  • servicii de hostig gratuite;

  • servicii de hosting plătite. 


În primul caz, clientul primește un server dedicat cu capacități limitate. În acest sens, pentru a crește funcționalitatea site-ului, este adesea necesară achiziționarea de servicii suplimentare, ceea ce nu este de dorit, mai ales dacă nu e vorba de un blog personal, ci de un site pentru o afacere online. Plus că, per total, s-ar putea să fie mai ieftin să alegi serviciile de web hosting plătite de la bun început.


Mai trebuie să știi, dacă ești novice în ale internetului, că atunci când contactează furnizorii care oferă servicii plătite, clienții pot și testa adesea capacitățile serverului într-o anumită perioadă de timp absolut gratuit (de obicei cam două săptămâni). 


Apelând la o firmă autohtonă, care oferă astfel de servicii pe bază de plată, dezvoltatorii pot obține acces la un server dedicat la un preț adecvat și cu multe caracteristici suplimentare, pe care nu le-ar avea niciodată dacă s-ar mulțumi cu un serviciu de găzduire gratuit.


Găzduirea gratuită este preferabilă doar pentru site-urile mici, a căror informație este rar actualizată și pentru cei ce vor să testeze anumite proiecte de mică anvergură. Această opțiune este potrivită pentru dezvoltatorii web începători sau persoanele fizice care nu sunt gata să plătească pentru plasarea unei resurse online pe Web pentru că nu riscă să piardă bani chiar dacă la un moment dat, din variate motive rămân fără site sau fără o parte din conținutul acestuia.


Cum alegi serviciile de găzduire după preț


Deși nu este unicul criteriu, în materie de web hosting putem spune că după cost, deși indirect, se poate judeca calitatea serviciilor de găzduire. Cu cât abonamentul lunar și anual de găzduire este mai scump, cu atât:


  • mai multe resurse/servicii ar trebui să fie disponibile pentru client;

  • suportul tehnic va răspunde mai rapid și mai competent la întrebări și reclamații;

  • site-ul va fi mai protejat de hacking;

  • site-ul se va încărca mai repede;

  • vor exista mai puține defecțiuni în funcționarea site-ului;

  • serverul va fi mai fiabil etc


Orientativ, specialiștii consideră că din punct de vedere al abonamentului lunar sau anual, clienții ar trebui ca să se ducă spre alegerea serviciilor de web hosting cu un preț mediu de piață (marja fiind de +/-20%). 


Vrei un serviciu hosting bun? Intră pe găzduire.ro!

Date contact:

  • Denumire: H88 Web Hosting SRL

  • Adresa: Str. Calea Floreasca nr. 169, Cladirea IPA, Etaj 2, Camera 4, Sector 1, 014459, București, Romania 

  • www.găzduire.ro

  • Pagina de Facebook: Găzduire.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...