Prin domeniu pe internet se înțelege adresa unui site web. Această denumire este marca lui de identificare, de individualizare în oceanul de adrese existente în lumea virtuală. Dar, în egală măsură, un nume de domeniu este și un valoros instrument de marketing care poate oferi unui potențial client o primă impresie despre o afacere digitală.
Doar văzând sau auzind adresa site-ului, utilizatorul poate decide, într-o fracțiune de secundă de cele mai multe ori, dacă vizitează sau nu respectiva pagină web. Prin urmare, domeniul ar trebui să fie unic: simplu și memorabil , dar în același timp să dezvăluie ceva din esența conținutului și a mesajului site-ului/paginii online respective.
Care domeniu web ar fi cel mai bun?
Înainte de a înregistra un nume de domeniu, ideal ar fi ca să îți răspunzi la 3 întrebări importante:
Site-ul are o temă anume pentru care poți alege un domeniu care s-o definească?
Există restricții privind publicul țintă sau specificul site-ului tău?
Unde va fi promovat site-ul și este nevoie de un subdomeniu sau mai multe?
Pe baza răspunsurilor la aceste întrebări, o să îți fie mai ușor ca să cauți un nume de domeniu potrivit.
După ce te-ai hotărât în legătură cu numele site-ului, este bine ca să înregistrezi imediat domeniile cu respectivul nume, dar cu terminații diferite: .ro, .info, .com, .eu etc. Acesta va fi un factor de descurajare pentru concurenții care pot înregistra un nume similar cu al tău și pot colecta (a se citi: fura) din clienților tăi.
Promovarea domeniului și implicit a site-ului cu instrumente specifice (SEO)
Numele site-ului afectează în bine direct promovarea lui online, dacă este ales corect și este clasat corespunzător de motorul de căutare.
Domeniul ca instrument de promovare
Pentru ca un nume de domeniu să devină un instrument de promovare SEO, trebuie gândit cu atenție. Ar trebui inventat în așa fel încât:
să fie memorabil;
să nu fie complicat;
ușor de auzit.
Cea mai simplă și eficientă modalitate este de a folosi numele mărcii ca nume de domeniu, care va fi clasat de motorul de căutare și va participa la căutarea prin navigare (un tip de căutare în care utilizatorul introduce numele unei anumite mărci în motorul de căutare creează o legătură între interogare, domeniu și esența conținutului de pe site și aduce pagina ta pe prima poziție a căutărilor).
Structura domeniului
Un nume de domeniu este format din mai multe cuvinte separate prin puncte. Numărul de cuvinte determină nivelul și apartenența site-ului la o anumită regiune. Potrivit specialiștilor, 4 niveluri pot fi considerate suficiente. Pot fi mai multe, dar acest lucru este rar practicat din cauza complexității percepției numelui site-ului.
În timp, domeniile câștigă reputație în motoarele de căutare, ceea ce le afectează clasarea în rezultatele căutării. Prin urmare, este mai bine să alegi corect un domeniu de la bun început, decât să îl schimbi în viitor, dacă este nevoie.
Dacă site-ul are o anumită temă, este recomandat să alegeți nume de domenii cu tematică specifică:
com - pentru site-uri comerciale de uz general;
net - companii care furnizează servicii de comunicații;
edu - pentru universități și școli de învățământ autorizate;
biz - afaceri, consultanță de afaceri;
org - firme necomerciale;
info - bloguri și site-uri de informații;
.ro - site-uri din România;
.eu - site-uri europene.
multumesc pentru articol, tocmai imi caut un domeniu pentru o pagina de vanzari
RăspundețiȘtergeree ok gazduire.ro
PayPal se foloseste pe gazduire.ro?
RăspundețiȘtergereDa:D
RăspundețiȘtergere