vineri, 30 decembrie 2022

Cititoare coduri de bare cu fir. Tu pe care l-ai alege?

Un scaner de coduri de bare cu fir sau fără fir, după caz, este un dispozitiv mic pentru citirea identificatorilor diferitelor simboluri. Recunoaște codurile de pe suporturile de hârtie - pachete de mărfuri (de exemplu, din carton) și etichetele lipite pe ele (nu neapărat trebuie să fie pe hârtie). Scanerele sunt clasificate în primul rând după tipul de coduri de bare pe care le citesc.

Categorii de scanere de coduri de bare:


Cu fir (cablate). Sunt perfecte pentru magazine, farmacii, restaurante, companii de servicii și asistență medicală, hoteluri, servicii și benzinării (de regulă, pentru utilizare în zona caselro de marcat).


Wireless. Recomandate pentru lucrul în depozite mari, comerț stradal, șantiere de construcție, firme de coletărie.


Industriale. Sunt modele protejate și rezistente la impact, anume fabricate pentru utilizare în condiții grele și sarcini grele. Potrivite pentru producție și companii mari de transport.


Staționare. Modele productive concepute special pentru instalare în zonele de casă ale super și hipermarketurilor și oficiilor poștale. Ideale pentru lucrul în linie cu un număr mare de mărfuri mici și de dimensiuni medii.


Cu afișaj. Proiectat pentru utilizare în cafenele, restaurante și alte unități de catering. Sunt modelele echipate cu module video. Excelente când se contabilizează livrările online și offline.


Scanerele de coduri de bare cu fir


Cel mai popular tip de scanere de coduri de bare sunt echipamentele portabile cu fir. Ele pot fi găsite peste tot: în magazine, farmacii, supermarketuri, hoteluri și restaurante, în unități de asistență medicală, la servicii și benzinarii etc. Dispozitivele sunt ușor de configurat și de operat. Sunt nepretențioase, ieftine și destul de versatile.


Principalul lor dezavantaj este acela că angajații sunt pur și simplu blocați într-un anumit loc de muncă, o mână a operatorului sau a casierului este constant ocupată, fapt care afectează viteza operațiunilor. Intervalul de citire este de obicei limitat la intervalul de până la 20–60 cm.


Scanere wireless de coduri de bare


Modelele wireless sunt concepute pentru a funcționa autonom. Proiectate pentru funcționarea în depozite cu suprafețe mari, comerț stradal deschise. Sunt ideale pentru curieri, încărcători și descărcători, vânzători. Utilizatorii apreciază la ele posibilitatea liberei circulații.


Spre deosebire de scanerele de coduri de bare cu fir, cititoarele de coduri de bare fără fir interacționează cu periferice externe :


  • prin WLAN;

  • printr-o rețea personală Bluetooth folosind modulul încorporat;

  • pe un canal radio setat la anumite frecvențe.


În funcție de model, cu echipamentul de control - PC, laptop, server sau smartphone - se poate comunica atât prin stația de bază, cât și direct.


Au o posibilitatea de funcționare autonomă timp de peste 10 ore (în medie), deoarece sunt dotate cu acumulatoare generoase.


Dispozitivele de acest gen nu se tem de căderile de tensiune, dar fără reîncărcare periodică nu.


Majoritatea cititorilor wireless sunt echipate cu cipuri de memorie încorporate pentru stocarea identificatorilor colectați. Această opțiune este deosebit de utilă mai ales dacă personalul lucrează cu o bază mare de produse.


Scanere mobile de coduri de bare


Reprezintă o categorie de scanere portabile fără fir foarte răspândită. În mod convențional, include cititoare echipate cu sisteme radio Bluetooth. Scanerele mobile de coduri de bare sunt cea mai bună variantă pentru manipularea mărfurilor voluminoase și grele. 


Echipamentele Bluetooth comerciale și industriale sunt considerate cele mai promițătoare din punct de vedere al funcționalității.


Fac corp comun cu un smartphone sau tabletă. Prin instalarea unui software specializat se poate sincroniza cititorul de coduri de bare cu un dispozitiv mobil. O pereche scaner-smartphone este un echipament similar unui terminal de colectare a datelor. Soluția este benefică pentru micile companii de logistică și transport, precum și pentru magazinele de cartier.


Ceea ce trebuie totuși reținut este faptul că un scanner nu este un dispozitiv autonom (spre deosebire de un terminal de colectare a datelor ), iar pentru a utiliza datele citite, scanerul trebuie conectat obligatoriu la un computer, casa de marcat, sistem POS.


De pe idmag.ro poți comanda cititoare coduri de bare fără fir Zebra și Datalogic, cititoare coduri de bare 2D, cititoare coduri de bare portabil, scannere industriale, logistică.


Dacă te interesează produsele de acest fel de la Datalogic, iată 3 propuneri interesante de scannere cu fir:


  1. Cititor coduri de bare cu fir PowerScan PD9130





Este ergonomic, ușor, simplu și comod de folosit, nu este obositor pentru ochi având o linie de scanare verde. Include tehnologia 3GL Datalogic pentru o confirmare reușită a scanării. Prezintă echipări multi-interfață: RS-232, Keyboard Wedge și USB.



  1. Cititor coduri de bare cu fir Gryphon GD4132







Principala lui calitate este abilitatea de a scana coduri de bare din apropiere, dar și până la o distanță de peste un metru. Având un unghi generos de scanare poate capta și coduri de bare lungi și foarte lungi, chiar și pe cele mai greu de citit (calitate slabă, deteriorate). Include tehnologia Green Spot și se remarcă prin abilitatea de citire și decodare rapidă.


  1. Cititor coduri de bare cu fir Magellan 1500i





Este extrem de versatil: retail, POS, farmacie, asistență clienți, case de marcat fără casier și terminale cu autoservire. Are dimensiuni reduse, dar un unghi amplu de scanare. Prezintă un mod de trecere rapidă (sweep) a codurilor de bare 1D, 2D și Digimarc, perfect și dacă anumite coduri de bare sunt imprimate defectuos sau chiar sunt afișate pe display-ul unui smartphone. 


Magazinul online IDMAG.ro - date de contact:

  • tel. +40376449800 
  • comenzi@idmag.ro
  • web: idmag.ro
  • Str. Siriului 36-40, București, sector 1, 014354, Romania
  • Pagina de facebook IDMag


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...