vineri, 30 decembrie 2022

Cauți servicii arhitectură performante? Află cum te poate ajuta un birou specializat!

Un biroul de arhitectură oferă servicii privind inițierea și dezvoltarea proiectelor de construcții. Aici trebuie să existe cel puțin un arhitect autorizat, precum și ingineri, designeri, precum și profesioniști de alte specialități. Funcția principală a unui biroului de arhitectură este aceea de a crea proiecte pentru clădiri rezidențiale, comerciale și industriale: case și vile, apartamente, cabane și alte tipuri de locuințe de vacanță, magazine, clădiri office, hoteluri și restaurante s.a.m.d.


Serviciile de arhitectură propriu-zise includ: proiectarea, pregătirea documentației de construcție și managementul construcției respective. 


Arhitecții pot veni în ajutorul clienților și cu studii de fezabilitate, programare arhitecturală și management de proiect.


4 servicii arhitecturale principale


Serviciile de arhitectură constau în câteva etape esențiale referitoare la un anumit proiect.. Acestea sunt în ordine:


  • proiectare preliminară;

  • dezvoltarea proiectului;

  • pregătirea documentației de construcție;

  • managementul construcției.


Dacă este vorba de un proiect rezidențial pentru un viitor proprietar de locuință, rolul unui arhitect este acela de a lucra cu acel client pentru a proiecta, planifica și implementa proiectul constructiv conform cerințelor lui, dar și în limitele bugetului de care dispune. De obicei, acest lucru înseamnă, că arhitectul are misiunea de a-l ajute pe client ca să se clarifice în legătură cu ceea ce își dorește cu adevărat, prin ce soluții constructive se poate realiza ceea ce vrea și, lucru deloc de neglijat, ce se poate face în interiorul sumei de bani de care persoana respectivă dispune. Armonizarea dorinței cu posibilitățile tehnice, de design și cu bugetul alocat este prima obligație a unui arhitect bun.


În concluzie, rolul arhitectului este de a analiza riscul dintr-o perspectivă profesională și de a oferi informații care să permită clientului să accepte, să respingă sau să transfere riscul pe care îl presupune orice proiect de construcție. De subliniat cu tărie este faptul că decizia efectivă rămâne întotdeauna la potențialul beneficiar al lucrării (la client).


După ce acest lucru este dus la capăt, clientul chiar știe la ce se poate aștepta și dacă rezultatul va fi unul mulțumitor pentru el, arhitectul întocmește primele schițe de lucru și apoi de anumite detalii importante pentru buna execuție a lucrărilor în timpul construcției propriu-zise. Ulterior, el va da antreprenorilor copii ale desenelor de atelier, graficelor, specificațiilor și altor documente contractuale necesare pentru efectuarea corectă a lucrării.


Arhitectul este responsabil pentru elaborarea planurilor detaliate de construcție și elaborarea planurilor finale de construcție care trebuie obligatoriu ca să includă și poziționarea sistemele electrice și HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat).Mai mult decât atât, în funcție de situația concretă a fiecărui proiect, poate oferi, de asemenea, propuneri (schițe) pentru cerințele de peisaj, instalațiile sanitare și sisteme de comunicații.


Ce nu este un birou de arhitectură?


Cu siguranță nu este o firmă de construcții. Nu trebuie confundat. Biroul de arhitectură este angajat doar în dezvoltarea proiectului. Arhitectul nu toarnă fundații, nu pune țiglă pe acoperișul casei. Arhitecții întocmesc doar proiectul clădirii în sine sau, după caz, doar un singur element, un sistem de comunicații etc.


Există și firme specializate care oferă servicii complete, inclusiv atât proiectare, cât și construcții. Adică totul este furnizat „la cheie”. Există birouri clasice de arhitectură care creează exact proiectul și nimic mai mult. Iar clientul poate încredința implementarea acesteia unei alte firme care să-i furnizeze servicii relevante.






Demne de reținut de către orice viitor client este faptul că de o importanță majoră este ca atât proiectul să fie de înaltă calitate, cât și implementarea lui. Proiectele trebuie să fie concepute obligatoriu numai de profesioniști. Ce-i drept, se pot găsi arhitecți privați și chiar studenți la arhitectură care se oferă să îndrume anumite persoane particulare pe bani mult mai puțini. Dar e riscant să se procedeze astfel… Se pot pomeni cu pereți strâmbi, un sistem de iluminare slabă, fundații umede și multă igrasie în locuință, elemente constructive care se prăbușesc fără o cauză vizibilă, crăpături inestetice și multe alte probleme care pot apărea după definitivarea construcției respective. 


Un birou de arhitectură modern este autorizat, arhitecții care lucrează acolo trebuie să fie membri ai forului de specialitate din țara noastră. Acest lucru oferă o asigurare suplimentară a calității serviciilor oferite.


Dacă ai nevoie de un birou arhitectură bun, alege cu încredere Upstudioproject.


Intră pe site-ul lor de prezentare și vezi ce proiecte au realizat în ultima perioadă. Îți vor fi pe plac în mod sigur!


Date contact UPstudioproject:

  • Sinaia, nr. 2B

  • tel.: 0742 068 582

  • upstudioproject@gmail.com

  • www. upstudioproject.com

  • pagina FB: UPstudioproject



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...