duminică, 1 ianuarie 2023

Ești constănțean? Tu din ce surse te informezi?

Știrile locale online, mereu în atenția cititorilor


Pentru că nu putem trăi fără știri, avem nevoie de ele ca de oxigen, chiar dacă nu recunoaștem, tot le căutăm pe net. Televiziunea, ziarele centrale vorbesc despre evenimente din țară. Acest lucru este important, dar nu oferă o idee despre ceea ce se întâmplă foarte aproape de noi.


În ciuda dezvoltării tehnologiilor informației și comunicațiilor, a concurenței cu rețelele sociale Facebook, YouTube, TikTok), a condițiilor economice și socio-demografice dificile, ziarele regionale online își păstrează interesul audienței. Mai mult, ele demonstrează creșterea și sustenabilitatea dezvoltării zonei.  Acesta este avantajul competitiv al presei locale.


Pe vremuri, în ziua în care ziarul este livrat într-un sat sau orășel de provincie, unii locuitorii care erau abonați la el alergau dimineața la poștă, pentru că de-abia pe la prânz poștașul urma să-l aducă.


Importanța ziarului era așadar foarte mare, în primul rând pentru că se găseau în el o mulțime de informații utile și interesante locale. Unele de aplicare imediată.


Este bine să te abonezi și azi la un ziar regional bun. Chiar și la unul online, mai ales că este gratuit. Pentru rudele mele din Constanța, ca și pentru alți cititori, este o sursă sigură de informații despre viața zonei. 


De ce le plac constănțenilor să citească un site de știri din zona lor?


În primul rând, pentru că acolo pot găsi informații despre subiecte foarte familiare. Informațiile locale sunt foarte ușor de citit și, de multe ori, chiar recunosc oamenii din fotografii.


Dacă i-am întreba pe constănțeni, cu siguranță ar spune ferm: cele mai interesante pentru ei sunt articolele despre oameni, pentru că, trebuie să recunoaștem că în zonele unde vremea curge mai încet decât prin București locuitorilor le place atunci când unei persoane i se spune nu doar ca este un bun specialist, ci își dezvăluie și calitățile morale. 


Este întotdeauna interesant să înveți despre fapte necunoscute din viața celor din apropierea ta, Nevoia de modele mai există și astăzi. Mai ales în provincie. Mai mult decât atât, în județul Constanța există într-adevăr o mulțime de oameni despre care chiar merită să se scrie la ziar. Chiar dacă e vorba de unul digital.


Evident, știrile negative vând și ele, dar parcă nu au o pondere atât de însemnată precum au acelea prezente în site-urile de știri naționale.


Într-adevăr, ziarul regional joacă un rol important în viața locuitorilor unei anumite regiuni. Într-o măsură mai mare, pentru că se bazează în subiectele abordate în principal pe ce se întâmplă la nivel local, pe interesele acestuia. 


Este important ca cititorii să primească informații și despre caracteristicile și perspectivele de dezvoltare a teritoriului lor, deoarece acestea sunt legate de:


  • bunăstarea lor, situația financiară prezentă și viitoare; 

  • cunoașterea politicii de prețuri pentru bunurile esențiale;

  • rezolvarea problemelor de ordin medical (inclusiv de pandemie);

  • educație; 

  • beneficiile, subvențiile și alte forme de sprijin din partea autorităților locale, nu doar naționale.


Atributele unui site de știri local bun


Publicul constănțean este interesat să citească despre tot ce se întâmplă în jurul său și le poate afecta viața în mod foarte direct.


Totuși, trebuie subliniat că orice publicație online regională, pentru a avea succes, trebuie să îndeplinească o serie de criterii, precum ar fi:


  • popularitatea;

  • specificitatea în prezentare;

  • caracterul de masă;

  • apropierea de interesele locuitorilor din regiunea de distribuție a acestora.


Pe de altă parte și autoritățile locale sunt interesate să furnizeze informații cât mai multor persoane despre activitățile lor, poziția lor față de diverse probleme sociale și politice și să își formeze o imagine favorabilă în ochii publicului. 


Având în vedere cele de mai sus, este mai mult decât clar faptul că ziarele regionale își vor păstra autoritatea și influența asupra audienței și în următorii câțiva ani. Presa online regională trece, ce-i drept, printr-o perioadă dificilă de transformare, care este influențată de mulți factori și trebuie să se adapteze rapid, la noile caracteristici ale mediului media 2023. 




Un comentariu:

  1. uneori, un site de știri local bun este mai interesant decât unul de la București

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...