miercuri, 4 ianuarie 2023

Piscine acrilice pentru case de vacanță

 Mulți români au o casă la țară și o micuță curte. Mulți oameni folosesc respectivul teren nu numai pentru a crește câteva roșii sau ardei pe el, ci și pentru a se relaxa. Desigur, nicio vacanță, mai ales vara, nu se poate completă dacă nu e completată cu o bălăceală în apă. 


Și dacă nu e milionar ca să își permită o piscină ca în serialele americane, rămâne de obicei doar cu visul și cu o baie în gârla de la marginea satului. 


Și totuși, poți alege ca să îți instalezi în curte o piscină mai micuță din acril. Nu costa așa de mult și bucuria copiilor o să îți umple sufletul de bucurie.


Și uite așa, iazul propriu încetează să mai fie un lux și devine o realitate la îndemâna multora, mai ales odată cu apariția piscinelor cu cadru ce pot fi comandate mai nou chiar și online. Aceste modele sunt un soi de verigă de legătură între piscine gonflabile ieftine și nu foarte durabile și piscinele fixe clasice foarte durabile, dar piperate la preț.


Atunci când alegi o metodă pentru amenajarea sa, este necesar să te asiguri că procesul de construire a unui rezervor este simplu, ieftin, iar piscina în sine să fie ușor de folosit și mai ales durabilă. 


Toate aceste cerințe sunt îndeplinite de o piscină acrilică pentru o reședință de vară. Găsești mai multe modele la un producător renumit West Co Impex S.R.L. Intră le linkul: https://www.westcompany.ro/categorie-produs/piscine-spa/piscine ca să le vezi.


Pentru a face o alegere corectă atunci când vrei o piscină acrilică trebuie să cunoști tehnologia fabricării acesteia. De obicei, bolurile (bazinele) unor astfel de piscine sunt produse sub influența temperaturilor ridicate din plăci de acril.


Pentru ca o piscină de acest gen să dea forma și dimensiunea necesară, se folosesc o varietate de forme și prese. Trebuie avut în vedere că grosimea foilor acrilice folosite depinde direct de mărimea viitoarei piscine, așa că dacă intenționezi  ca să îți faci piscina suficient de solidă, dă atenția cuvenită grosimii pereților acesteia.


Un avantaj important este faptul că astfel de piscine practic nu au nevoie să fie îngrijite, precum cele din beton. Datorită suprafeței netede, murdăria nu se lipește de pereții vasului și este suficient doar să ștergi piscina pentru a o îngriji.


Cum să alegi o piscină atractivă?


Structurile ușoare sunt tipice pentru locuințele de vacanță. Dar și aici există factori care determină oportunitatea alegerii unei piscine bune.



  • Amplasare la sol. Este potrivită o zonă plată, închisă de privirile indiscrete, cu capacitatea de a echipa o zonă de recreere. Este de dorit ca lumina soarelui să fie filtrată de copaci, dar fără o umbrire prea puternică: distanța recomandată de la piscină până la plantații este de circa 3-5 metri.


  • Disponibilitatea apei. Umplerea vasului piscinei acrilice se schimbă în mod regulat, astfel încât sunt necesare atât o alimentare directă cu apă, cât și o scurgere (golire a bazinului) fără a inunda zonele învecinate și fundația clădirilor din apropriere.


  • Sezonalitatea utilizării. Pentru proprietarii care vor totuși o piscină trainică, este potrivită una  cu pereți rezistenți la variații de temperatură. În modelele de piscine de vară, acest lucru nu este chiar așa de important.


  • Vârsta și numărul utilizatorilor piscinei. Pentru gospodăriile mici sunt recomandate piscinele cu volum adecvat la vârsta copiilor. Pentru o familie de 2 adulți, structurile de cadru cu o adâncime de 1,2 metri și un minim de 2,5 metri sunt convenabile.


  • Costuri materiale. Piscinele acrilice sunt fiabile și echipate cu diverse opțiuni, dar instalarea și întreținerea lor vor fi mai costisitoare decât în cazul tipurilor ieftine de piscine gonflabile.


Forma piscinei este determinată de zonă, configurația terenului și scopul funcțional al bazinului:


  1. Piscinele dreptunghiulare sunt potrivite pentru iubitorii de înot, indiferent de vârsta acestora. Acolo se pot organiza, în funcție de dimensiunea piscinei,mici concursuri amuzante.


  1. Piscinele rotunde se caracterizează prin aceea că presiunea apei pe pereții bazinului este distribuită uniform, iar un cadru ușor reduce costul acestora. Pentru înotul acasă, bolurile rotunde nu prea sunt o opțiune dorită de proprietari, dar sunt ideale pentru cei ce vor un pic de răcoare pe caniculă sau un loc de distracție pentru copii.


  1. Piscinele ovale combină avantajele modelelor rotunde și pătrate. Datorită geometriei netede, presiunea apei asupra vasului este facilitată, iar forma alungită face posibil și înotul în bune condiții. 


  1. Piscinele de formă complexă (poliedru, cruce, triunghiular, simbolul infinitului) nu sunt cea mai bună alegere pentru căsuțele de vară. Nu doar că ocupă inutil prea mult teren, dar și sunt mai greu de curățat. Plus că și prețul total al unor astfel de modele este mult mai mare decât al piscinelor obișnuite.


Sunt ușor de asamblat, vor rezista la deteriorări mecanice grave și, în același timp, pot atinge o lungime de până la 10 metri și o adâncime de 2-3 metri, permițând atât înotul și joaca pe săturate. 


Piața oferă o gamă largă de piscine de diferite dimensiuni și pentru orice buget, rămâne să te decizi asupra designului potrivit pentru condițiile specifice ale locuinței tale de vacanță și să alegi un producător de încredere. 


Vrei și tu o asemenea piscină acrilică? O poți alege de pe site-ul  unui producător foarte bun de piscine acrilice: http://www.westcompany.ro.


Date de contact West CO Impex S.R.L.:


  • sediu: România, Sălaj, Crișeni, nr.1, 457105

  • tel./fax: +40 260 661 135

  •              +40 260 618 714

  • comercial: diana.balota@westcompany.ro

  • contabilitate: office@westcompany.ro

  • suport clienți: suportclienti@westcompany.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...