miercuri, 4 ianuarie 2023

Cum să gătești carne de vită suculentă: mici secrete gastronomice

Carnea de vită este carne care poate deveni ușor tare și uscată, așa că multe gospodine evită să o gătească, preferând să cumpere opțiuni alternative, mai ales carne de porc. 


Totuși, dacă cunoști anumite secrete ale bucătarilor profesioniști, vei putea găti excelente preparate cu acest sortiment de carne scumpă, dar atât de gustoasă.


Carnea de vită este un tip de carne foarte valoros. Conține mult fier, multe proteine, o paletă largă de microelemente și vitamine necesare pentru organismul uman. În plus, aproape că nu există grăsime în acest tip de carne, decât dacă vrei niște carne de vită marmorată.


Acest produs animalier este perfect pentru perioadele de recuperare după accidentări, operații, arsuri, infecții. În plus, restabilește hemoglobina, iar fierul întărește sistemul cardiovascular. 


Cum să alegi carnea de vită potrivită


Cel mai important și simplu secret al cărnii de vită moale este alegerea corectă a acesteia. O vită bătrână de lapte nu va deveni niciodată o friptură suculentă. Prima regulă a cărnii de vită reușite este carnea tânără. Mai ales cea de vițel.


Când apeși o bucată de carne de vită de calitate premium trebui să-i simți elasticitatea, să vezi cum își reia foarte ușor forma, să simți că nu ți se lipește de mâini. Oasele sunt albe, carnea este roșie, tăietura este strălucitoare. 


Un secret când vorbim de carnea de vită este și acela că în momentul când ea este expusă la aer capătă o culoare neplăcută, gri, destul de repede. În plus, carnea de vacă proaspătă nu are nici un miros fetid, din contră doar iz ușor de lapte.


Mici secrete pentru gătirea unei cărni de vită moi


  • Contrar credinței populare, nu cea mai proaspătă carne de vită garantează un rezultat excelent la gătit. Se recomandă să se lase carnea la maturat. E bine să stea la frigider pentru cel puțin 10-20 de ore, astfel încât procesul de fermentație să treacă, după care poți trece la manipulări și gătit ulterioare.


  • Dezghețarea cărnii de vită se face gradual: de la congelator, bucata de carne trebuie transferată la frigider pentru câteva ore, apoi într-un loc răcoros din bucătărie și abia apoi ținută într-o zonă unde se înregistrează temperatura camerei.


  • Ghimbirul înmoaie carnea de vită de calitate mai scăzută. Vinul roșu, apa minerală, fructele de kiwi, chefirul, ceapa, muștarul și mierea sunt și ele opțiuni bune, alege-o pe cea mai bună la discreția ta. Ferește-te însă de oțet, care nu se înmoaie carnea de vită, ci o întărește.


  • Dacă vrei să prăjești carne de vită, trebuie să ai tigaia perfectă, cu un fund gros și care asigură o încălzire uniformă pe toată suprafața. Este important și să încălzești tigaia cât mai bine înainte de a începe procesul de gătire.


  • Pentru ca bucata de carnea de vită să rămână suculentă în timpul procesului de coacere, trebuie mai întâi să fie „sigilată”, după cum spun bucătarii profesioniști. În concret, ea trebuie prăjită pe toate părțile la foc destul de mare și fără ulei. Acest lucru va crea o crustă care va împiedica sucurile să se scurgă din ea.


  • Carnea de vită fiartă este de obicei moale, dar deloc suculentă. Pentru a evita uscarea, este necesar să pui carnea în apă clocotită, fierbând-o întreagă, fără a o împărți în părți micuțe. Pune și legume și condimente, pentru un plus de aromă.



Gătitul cărnii de vită astfel încât aceasta să fie moale, suculentă și gustoasă nu este atât de dificil, principalul lucru este să înțelegi principiile de bază ale lucrului cu ea și să nu îți fie frică de experimente.


Pentru ca lucrurile să fie extrem de ușoare, cel mai bine ar fi ca să cumperi o carne de calitate de pe site-ul premiumangus.ro.


Poți comanda chiar și online pachete cu carne de vită de o calitate excepțională provenind de la animale crescute în aer liber, pe pășunile frumoasei Transilvanii. 


Dacă ești la început în arta gătitului poți comanda două dintre aceste pachete care să îți facă viața mai ușoară:


WINTER PACK





Un pachet pentru aceste luni de iarnă cu totul și cu totul special. Ce conține el?


2 kg rasol alb;

1 kg. rasol cu os;

1 kg coaste (beef ribs);

1 kg vrăbioară cu os.


Cu aceste bucăți de carne de vită foarte speciale poți găti mâncăruri delicioase pentru întreaga familie.



Party Pack





Pentru iubitorii de burgeri, nimic mai potrivit decât acest pachet cu 20 de bucăți de burgeri din carne de vită condimentată cu sare și piper. Aceste delicii de cea mai bună calitate te vor ajuta să nu muncești prea mult: îi dezgheți ți îi pui pur și simplu pe grill. Comandă-i pentru că vor face senzație la petrecerile pe care le vei da!


Datele de contact pentru cei ce vor să comande carne de vită de cea mai bună calitate sunt următoarele:


www.premiumangus.ro

Strada Octavian Goga nr. 1, 550370 Sibiu, România

+40 374 941 646

info@premiumangus.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...