luni, 2 ianuarie 2023

Ambalaje din carton de calitate, pentru pizze perfect livrate!

Decizia de a-ți deschide în 2023 o pizzerie poate fi numită cu adevărat inteligentă! Va aduce un venit


stabil și, cu abordarea corectă, va deveni unul dintre locurile preferate pentru petrecerea timpului pentru mulți oameni.

Ce înțelegem prin abordarea corectă? Pe lângă rețetele bune și dezvoltarea conceptului, va trebui să te preocupi și de selectarea ambalajului cel mai potrivit pentru pizza. Unul care să te definească, să spună o poveste despre afacerea ta.


Cum s-a împachetat la început pizza?


Atunci când alegi o cutie de pizza, este necesar să iei în considerare densitatea materialului, înălțimea și diametrul pizza. Înălțimea standard a cutiei este de 4 cm, aceasta fiind distanța optimă care nu permite încrețirea și lipirea de peretele superior al pachetului. Pentru ambalarea produselor cu o înălțime de peste 3,5 cm, se utilizează o cutie de 5 cm înălțime.


Îți vine să crezi că cutiile de carton speciale pentru pizza sunt o creație recentă a producătorilor de ambalaje? Șocant poate, dar până de curând pizza era livrată în pungi de hârtie care nu țineau produsul cald, ba de multe ori îl mai și deteriorau grav... Și dacă vom coborî și mai mult pe scara istoriei, pe la începutul anilor 1900, în prima pizzerie deschisă în peste Ocean, pizza odată gătită era complet pliată sub formă de con (al abundenței!), după care era împachetată în hârtie.Groaznic, nu-i așa?


A durat ceva timp până când proprietarii pizzeriilor americane livrate acasă sau pentru acasă clienților au reușit să obțină un ambalaj care să semene cât de cât cu formatul unei cutii moderne de pizza. Și nu a fost lucru ușor, dat fiind dacă bagi o pizza într-o cutie fără găuri speciale, aburul acesteia va umezi părțile uscate ale produsului alimentar, iar dacă e vorba de o cutie cu niște găuri prea mari, dacă eliberezi prea mult abur din ambalajul protector, pizza se va răci rapid.


Varianta cea mai eficientă, care se potrivea tuturor tipurilor de pizza a fost propusă de-abia prin 1960 de către compania americană „Triad Container”: specialiștii săi au dezvoltat cutii rezistente cu găuri în lateral. Ele erau suficient de solide (spre deosebire de pungile de hârtie!), păstrau bine căldura în interiorul ambalajului și eliberau abur doar atât trebuia, nici mai mult, nici mai puțin. 


Ce-i drept, de atunci, de la jumătatea secolului trecut, modelele de ambalaje din carton pentru pizza au mai suferit unele  mici îmbunătățiri, dar în general au rămas aproape la fel ca principiu de realizare: carton rezistent are nu se înmoaie și păstrează bine în interior atât produsul în sine, cât și căldura acestuia. Astăzi, mai mult decât oricât tipurile de ambalaje pentru pizza reprezintă și un excelent mediu de publicitate care poate crește notorietatea oricărui producător de pizzerii și poate atrage noi și noi clienți.


Cerințe generale pe care trebuie să le aibă cutiile de pizza


Ambalajele din carton pentru pizza sunt astfel concepute pentru a păstra prospețimea și atractivitatea preparatelor pe care temporar le găzduiesc. Din acest motiv, ele trebuie să fie:


Destul de puternice. Cutia nu trebuie să se deformeze, lucur la care contribuie densitatea cartonului și rigiditatea structurii în sine. Acest lucru este important pentru că, de regulă, curierii livrează mai multe comenzi deodată, stivuind o cutie peste alta. 


Rezistente la umiditate. Pentru că dintr-o pizza fierbinte iese aburi la greu, dintre care o parte se depun sub formă de condens în interiorul ambalajului, cartonul nu trebuie să se ude sub influența sa, iar aburul ar trebui să poată ieși lejer și doar în cantitatea potrivită prin găuri.


Termorezistente. Pizza este ambalată fierbinte, aproape imediat după ce a fost scoasă din cuptor. În timpul procesului de livrare, produsul trebuie menținut măcar  cald.


Estetice. În lumea modernă, ambalajele sunt și mijloace de publicitate importante. Din acest motiv, este important ca materialul (cartonul) din care sunt confecționate să aibă proprietăți bune de imprimare.


Rezistente la grăsime. Este greu de imaginat o pizza care să aibă conținut scăzut de grăsimi, o pizza gătită fără ulei și grăsimi. Din acest motiv, este important ca ambalajul de carton să nu curgă, menținând uscată suprafața exterioară a pachetului.


Cu fixare sigură. Este nevoie să se acorde o atenție specială etanșeității închiderii. Este important sa se elimine riscul deschiderii accidentale a cutiilor din carton pentru pizza, motiv pentru care ambalajele sunt prevăzute cu niște caneluri speciale sau elemente care acționează pe post de îmbinări de blocare.


De unde poți comanda cutii din carton pentru pizza calitative? De la PROPACK AMBALAJE!


Date de contact:


Date contact Propack Ambalaje din carton:


Adresa:

Str. Calarasi, nr.10. Sebes, jud. Alba, Romania


Telefoane: 0258 733 644;

                  0751 200 882;

                  0751 200 883.


E-mail: office@propackambalaje.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...