vineri, 30 decembrie 2022

Folia stretch manuală versus folia stretch automată. Diferențe

Folia extensibilă (stretch) este un produs de ambalare elastic transparent realizat din polietilenă liniară, utilizat pentru ambalarea diferitelor mărfuri. Calitatea sa distinctivă este ductilitatea ridicată, ceea ce îi permite să se întindă în lungime până la 500% din dimensiunea inițială. Se livrează în role înfasurate pe tuburi de carton de diferite lățimi. 



Proprietățile foliei extensibile de ambalare


Folia stretch este un material polimeric, perfect pentru împachetarea produselor alimentare și nealimentare. Este solicitat în toate domeniile economiei naționale: de la nevoile casnice ale gospodinelor și până la marile companii de curierat, toată lumea are nevoie de folie extensibilă.


Datorită caracteristicilor sale, pelicula extensibilă tolerează bine temperaturile extreme și, foarte important, poate fi folosită inclusiv pentru depozitarea alimentelor în congelator. Protejează eficient și împotriva altor influențe externe: umiditate, șoc, zgârieturi și praf, murdărie de diferite tipuri.


În funcție de caracteristicile foliei stretch se determină și scopul utilizării filmului. Cea mai importantă astfel de caracteristică este grosimea benzii de polimer. Acest indicator caracterizează rezistența și capacitatea de a întinde folia. Cu cât folia este mai subțire, cu atât este mai ușor de întins și, în sens contrar, cu cât este mai groasă, cu atât este mai dificil să o întinzi manual.


Ce grosime poate avea folia stretch?


Echipamentele moderne fac posibilă producerea unui sortiment variat de folii, care pot avea o grosime de 5 până la 35 de microni, unde 1 micron = 0,001 mm.


Există și tipuri de folii stretch cu o grosime mai mică de 17 microni sau  mai mare de 23 microni, dar se folosește mai puțin frecvent. 


Foliile extensibile extrem de subțiri, sub 17 microni, se pot găsi mai degrabă în domeniul medicinei și cosmetologiei.


Foliile extensibile care au o grosime de peste 23 de microni se folosesc cu echipamentele automate speciale pentru ambalarea încărcăturilor totale și grele.


Cele mai populare tipuri de folii stretch sunt de:


  • 5-11 microni. Este folosită doar pentru împachetarea manuală și se rupe ușor dacă este întinsă incorect. Este folosită pentru ambalarea produselor alimentare, a produselor medicale și cosmetice, a produselor ușoare nealimentare.


  • 13-17 microni. Aparține categoriei de rezistență medie și poate fi folosită deja pentru mărfuri ceva mai grele, în medie cu o greutate de până la 10 kg. Ca și precedentul tip de folie, este folosită pentru înfășurare manuală.


  • 20-25 microni. Deși aparține și ea categoriei de folie stretch cu rezistență medie, are deja o fiabilitate mai mare și poate fi folosită cu succes în echipamente pentru ambalarea automată a mărfurilor.


  • Peste 25 de microni. Este o folie cu un nivel ridicat de rezistență. Un astfel de tip poate înveli încărcături grele și masive. Este folosită cu succes în ambalarea automată  a paleților.


Alegerea uneia sau alteia grosimi va depinde de tipul și dimensiunea mărfurilor care vor fi ambalate. Și, de asemenea, despre metoda de înfășurare: manuală sau folosind echipamente speciale automatizate. 


Într-o altă clasificare, foliile stretch se împart în două mari categorii:


  1. Pentru ambalarea manuală a mărfurilor. Grosimea unui astfel de film variază în jur de 17 microni. Filmul întins în sine este înfășurat pe un tub de carton și cântărește nu mai mult de 300 de grame. Rolele de folie pentru împachetarea manuală va face procesul de lucru inconfortabil pentru lucrători și va conduce la o productivitate scăzută.


  1. Pentru bobinarea automată a mărfurilor. Grosimea foliei extensibile standard este de aproximativ 20-23 microni. Materialul este înfășurat pe un tub  rezistent și relativ greu. O rolă de folie stretch cântărește până la 17-20 kg și este folosită pentru ambalarea unor cantități mari de mărfuri.


Dacă vrei să împachetezi manual anumite produse, dar, în același timp, trebuie să obții o ambalare sigură, care să protejeze împotriva mediului extern, umidității, zgârieturilor și prafului, atunci ar trebui să alegi cel mai bine o folie extensibilă de 17 microni. 


Este suficient de puternică, permite unei persoane să lucreze fără prea mult efort cu ajutorul rolei respective. În același timp, pe tub există înfășurat de regulă un număr suficient de mare de metri de peliculă care, sub rezerva grosimii optime, face achiziția profitabilă. 


Pentru echipamente speciale, o folie stretch cu o grosime de 20 -23 microni va fi cu siguranță cea mai bună alegere. Acesta va asigura un proces neîntrerupt de ambalare a produselor diverse și, extrem de important, nu se va rupe nici chiar atunci când ambalajul de paleți lucrează intens la viteză mare. 


Alege să cumperi de la BBoffice.ro pe bază de comandă personalizată folie stretch pentru o gamă largă de utilizări. 

 

Date de contact:

Calea Alba Iulia nr. 16, Drâmbar, Alba

  • Departamentul Vânzări

  • Email : office@bboffice.ro

  • Telefon fix : 0358 401 056

  • Ciprian Popa – 0724 358 957

  • Cristian Dragomir – 0726 228 744

  • Pagina de facebook: Best Business Office

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...