miercuri, 28 decembrie 2022

Mașini de închiriat Timișoara: lucruri de bază pe care trebuie să le știi

Transportul rutier a devenit o parte integrantă a vieții noastre. O mașină este un asistent indispensabil, care este folosit în principal pentru a ajunge rapid și confortabil la o destinație sau pentru a obține profit. Acum mulți oameni au un astfel de vehicul pentru uz personal. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibilă utilizarea unei mașini personale. 


închirieri auto


Închirierea de mașini auto: câteva date istorice


Acest serviciu a apărut cu exact o sută de ani în urmă. Prima mașină a fost închiriată în Statele Unite în 1916. Apoi, Joe Saunders, proprietarul unui atelier de reparații auto, a închiriat un Ford T, după ce a instalat anterior un contor de kilometraj pe acesta. Lui Saunders i-a plăcut acest serviciu și a început să dezvolte activ această linie de afaceri. După 9 ani, a avut 25 de locații de închiriere de mașini în diferite state. Pentru fiecare milă, Saunders a perceput clienților 10 cenți. Dar Marea Depresiune l-a condus pe omul de afaceri la faliment.


După cel de-al Doilea Război Mondial, economia a început să crească, ceea ce s-a reflectat în industria închirieri auto. În anii 1950 au apărut firme cunoscute, care au devenit ulterior cele mai mari companii de închiriere cu birouri în sute de țări diferite.


Acum, în multe orașe mari există firme de închiriere de mașini. Românii încep să se obișnuiască și ei cu acest serviciu, pentru că este foarte convenabil.


Condițiile de închiriere pot varia de la companie la companie. Dar esența este aceeași: compania oferă spre închiriere mașini diferite pentru perioade diferite. Clientul semnează contractul, ia mașina, plătește chiria și returnează autoturismul în ziua stabilită.


Dacă ai nevoie de o firmă care are mașini de închiriat Timișoara, atunci apelează cu încredere la Mania Rent.


Iată câteva motive pentru care oamenii închiriază mașini:


  • Uneori, o mașină nu este suficientă pentru a transporta o familie numeroasă la o nuntă sau înmormântare.

  • Antreprenorii de succes care dețin propriile afaceri nu își pot face timp să conducă singuri (sau nu vor să facă asta!) din cauza programelor încărcate și a multor lucruri pe care el au de făcut.

  • Când anumite persoane nu își poate conduce propria mașină din cauza unei boli, pot să aleagă o mașină cu șofer.


Există o cale excelentă de ieșire din toate aceste situații. Dacă trebuie să folosiți autoturismul altcuiva, îl poți închiria, ca să nu fie nevoie să apelezi la prieteni, rude, cunoștințe, vecini. DIn fericire există acum un serviciu foarte convenabil, care poate fi de două tipuri: închiriere auto simplă făr șofer și închiriere auto cu șofer.


Închirierea de mașini către o persoană fizică


Dacă o persoană închiriază o mașină, atunci i se cere să furnizeze mai multe documente importante (act de identitate, permis de conducere). Este nevoie pentru ca firma ce închiriază vehiculul să identifice clientul și să poată încheia contractul valabil.


De asemenea, clientul trebuie să indice scopul pentru care mașina va fi închiriată. În funcție de aceasta, uneori și suma de închiriere poate fi redusă sau mărită de către firma proprietară a flotilei auto.


Livrarea mașinii se face prin actul de acceptare și transfer. Returul se bazează pe același document.


Închirierea de mașini către o persoană juridică


Ai nevoie de un serviciu mașini de închiriat Timișoara? Alege Mania Rent!


La încheierea unui contract de închiriere a unei mașini de către o persoană juridică, se aplică aproximativ aceleași reguli ca la închirierea unei mașini de către o persoană fizică. Cu toate acestea, o astfel de persoană oferă locatorului un pachet de documente cu un volum mai mare.


Acest caz este diferit prin faptul că permisul de conducere al persoanei care va conduce singur mașina nu va fi suficient. Este necesar să existe o procură specială, mai exact un document care să confirme autoritatea șoferului angajat.


Etape de închiriere pentru un autoturism de o persoană fizică fără șofer


 Închirierea unei mașini fără șofer este foarte ușor de făcut dacă se urmează următorii pași:


  1. Trebuie să găsești un furnizor de vehicule în care să ai încredere. De exemplu Mania Rent. Online poți găsi multe agregatoare care te ajută să găsești cea mai ieftină ofertă din orașul care te interesează, dar atunci când alegi o mașină, trebuie să fii atent și să citești cu atenție condițiile firmelor ce oferă asemenea servicii.  Cel mai bine este să contactezi companii bine apreciate pe piață, ca să nu ai probleme. Au mai multe opțiuni și o gamă mai largă de prețuri decât firmele no name sau proprietarii privați. Poți să te orientezi și după recenziile pe Internet.

  2. Contactează telefonic reprezentantul companiei și stabilește data încheierii contractului și a primirii mașinii. În acest caz, este bine ca să afli imediat ce mașini sunt disponibile pentru închiriere. Evident, există și varianta programării online, dar tot e bine să dai și un telefon în prealabil pentru clarificări. Este important să afli dacă kilometrajul zilnic este limitat sau nu! Companiile locale au adesea 200 de km pe zi, ce depășește este contra cost. Cu cât rezervi mai devreme o mașină, cu atât este în principiu mai ieftină.

  3. Edifică-te ce documente vor fi necesare pentru semnarea contractului. De obicei, un pașaport/carte de identitate și un permis de conducere sunt suficiente pentru o persoană fizică, în schimb ce pentru un reprezentant al persoanei juridice va trebui și o procură pentru a încheia un acord valabil.

  4. Sosește la ora stabilită pentru a încheia contractul și a primi mașina. Studiază cu atenție contractul, inclusiv termenii și condițiile de închiriere, precum și prețurile și procedura de calcul. 

  5. Semnează contractul.


Dacă vrei să nu ai probleme, apelează cu încredere la Mania Rent, deoarece aici vei avea aprte de servicii profesioniste și o să te poți bucura de mașina visată la un preț pe care ți-l poți permite.


Alege să fii liber, să nu stai la cheremul șoferilor de taxi sau să fii ținut de orarul mijloacelor de transport în comun, mai ales dacă ești într-un alt oraș.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...