miercuri, 29 iunie 2022

Namebox: Alege cel mai bun serviciu de găzduire pentru website-ul tău!


Odată cu 2020, trecerea multor afaceri în mediul online a devenit o necesitate obiectivă, nu o simplă soluție la modă pe care puteai ca s-o adopți sau nu.


Așa se face că, brusc, pentru mulți proprietari de website-uri începători, alegerea unei firme de gazduire web sigure a devenit o sarcină dificilă, dar de neocolit. 



Semnele de întrebare însă au rămas… Și este foarte normal ca să se întâmple asta. Nu doar că un serviciu hosting nu este ușor de înțeles din punct de vedere tehnic, dar mai există și numeroși mulți furnizori de găzduire în România și în străinătate, care încearcă să își atragă rapid cât mai mulți clienți, afișându-se că fiind niște profesioniști desăvârșiți. Un minim de prevedere este însă necesar de luat.


Atunci când alegi o companie de găzduire web, acordă atenție măcar la patru elemente de bază:


  1. cantitatea de spațiu pe disc de care poți beneficia în cadrul abonamentului;

  2. un set de funcții și instrumente tehnice ce ți se oferă (resursele disponibile); 

  3. nivelul suportului tehnic;

  4. un raport calitate - preț cât mai bun al serviciului de hosting ales.

 

La Namebox ai și calitate și un preț bun.


  • Spațiu pe disc


Este dificil pentru utilizatorii care experimentează o găzduire web pentru prima dată ca să își calculeze cantitatea de spațiu pe disc necesară pentru o afacere viitoare. În cele mai multe cazuri, 100 sau 200 MB de spațiu pe disc vor fi suficiente pentru început. Apoi, evident, poți trece la alt abonament, mai generos ca spațiu și resurse.


Cantitatea de spațiu pe disc trebuie determinată în principal pe baza popularității website-ului/paginii web respective, a numărului de vizite pe zi și a volumului mediu de materiale scrise, audio și video postate. 

 


  • Resursele oferite de hosting: setul de caracteristici tehnice și instrumente


Cel mai adesea, planurile de găzduire plătite oferă posibilitatea de a conecta baze de date și de a utiliza scripturi. Asta deși nu toate site-urile necesită această funcționalitate.


Iată principalele caracteristici tehnice ale găzduirii cărora ar trebui să le acorzi atenție, în funcție de nevoile tale de la un moment dat și de perspectivă pe termen relativ scurt:


  • trafic nelimitat;

  • suport pentru tehnologiile și scripturile de care aveți nevoie, de exemplu: PHP, MySQL, phpMyAdmin, Python, PERL etc. Nu uita că depinde de suportul pentru găzduirea scripturilor, dacă site-ul tău va funcționa corect sau nu. De asemenea, acordă atenție suportului pentru bazele de date MySQL, mai ales dacă creezi un site WordPress;

  • suport pentru CMS în trend (WordPress, Joomla, Drupal, 1C-Bitrix, OpenCart și altele);

  • panou de control intuitiv: el îți va permite ca să lucrezi cu un server web și site-uri găzduite pe acesta printr-o interfață grafică atrăgătoare și simplu de utilizat. Cele mai populare: Cpanel,de exemplu;

  • suport tehnic non-stop;

  • acces la site prin FTP: este necesar pentru copierea, editarea și ștergerea folderelor și fișierelor de pe server;

  • monitorizarea serverului (monitorizarea non-stop a stării serverului și depanare);

  • protecția serverului împotriva atacurilor DDoS;

  • verificarea corespondenței (spre a se elimina problemele de genul: viruși, spam și publicitate);

  • mai multe conturi de e-mail (POP3 sau IMAP) dacă intenționezi ca să configurezi un server de e-mail pe serviciul tău de găzduire;

  • o interfață web pentru e-mail: este necesară pentru gestionarea serverului de e-mail;

  • eventual o perioadă scurtă de utilizare gratuită (de testare) pentru a te familiariza cu serviciul de hosting;

  • posibilitatea de a face copii de siguranță ale fișierelor.

  • nivelul de suport acordat.

 


Tipuri principale de găzduire web 


Înainte de a alege între ofertele diferiților furnizori, trebuie să stabilești ce tip de găzduire este potrivit pentru business-ul tău:


  • găzduire virtuală (partajată);

  • server virtual dedicat (server VPS);

  • server fizic dedicat (dedicat);

  • găzduire în cloud;

  • plasarea echipamentului clientului în data center-ul furnizorului de hosting.

 


  1. Găzduire virtuală (partajată)


Găzduirea partajată se face pe un server care găzduiește mai multe site-uri web. Ele folosesc același software și au aceeași facilități la dispoziție. De regulă, o astfel de găzduire găzduiește site-uri web mici, care nu necesită spațiu mult pe disc și resurse speciale. Datorită costului său mic și că nu presupune și administrarea serverului de către proprietarul website-ului, acest tip de găzduire este cea mai frecventă alegere în rândul antreprenorilor la început de drum.

 

  • Server virtual dedicat (Server VPS)


VPS diferă de găzduirea partajată prin faptul că proprietarul unui astfel de server poate instala și configura orice software dorește. În linii generale, administrarea unui server VPS nu este diferită de gestionarea unui server fizic. 


Unui astfel de website sunt alocate anumite resurse (individualizat) în conformitate cu suma lunară plătită de antreprenor. În opoziție, la găzduirea partajată resursele serverului sunt distribuite uniform între toate site-urile.


  • Server fizic dedicat 


Antreprenorului i se oferă un server separat în centrul de date pentru auto-gestionare, cu posibilitatea de a instala acolo orice sistem de operare dorește, de a schimbă software-ul pentru a se potrivi nevoilor lui. O astfel de găzduire este utilizată pentru niște proiecte la scară mare, care necesită resurse mari, cu cerințe ridicate și este potrivită pentru magazinele online cu trafic mare sau, pentru anumite jocuri online populare.

 

  • Găzduire în cloud


Găzduirea în cloud este o varianta modernă de hosting ce presupune un sistem unificat de servere care găzduiesc site-uri client. Astfel, puterea alocată clientului nu se limitează la un singur server, ci este distribuită între mai multe servere simultan. Acest lucru asigură funcționarea neîntreruptă a resursei, indiferent de defecțiunea oricărui server. 


Clientul va plăti doar pentru resursele pe care le-a folosit, iar când încărcarea se modifică, resursele alocate cresc sau scad automat. Datorită acestei distribuții a resurselor, clientul nu mai are nevoie să își calculeze volumele posibile de consum de resurse în scopul de a face alegerea corectă a planului tarifar potrivit.

 

  • Amplasarea echipamentelor clientului în centrul de date al furnizorului.

Serverul clientului se află pe platforma tehnologică a furnizorului (centrul de date), care îi asigură un canal de internet de mare viteză și se ocupă de condițiile necesare de întreținere. 


Proprietarul are cea mai mare libertate de a implementa idei, dar această soluție informatică necesită cunoștințe tehnice adecvate Astfel, dezvoltarea unui proiect web este limitată doar la imaginația și abilitățile sale: orice parametri tehnici necesari, inclusiv spațiul pe disc sau un software nou, pot fi adăugați după cum este nevoie la un anumit moment dat.

 

Foarte important! 

  • Suportul tehnic al firmei de găzduire


Nu uita că performanța website-ului/unei pagini web de vânzare depinde în mare măsură de calitatea suportului tehnic. Specialiștii calificați ai furnizorului de găzduire te vor ajuta să remediezi la timp orice probleme ar apărea. Așadar, asigură-te că echipa de asistență este disponibilă 24/24 ore 7 zile din 7, pe tot parcursul anului calendaristic. 

 

  • Raportul cât mai bun calitate/preț al serviciului de gazduire oferit


Găzduirea profitabilă se distinge nu neapărat prin costuri reduse, ci printr-o combinație de preț relativ scăzut și servicii profesionale. Pentru a oferi utilizatorilor încredere în calitatea serviciilor, mulți furnizori de găzduire oferă clienților o perioadă de probă gratuită de câteva zile sau garantează o rambursare pentru o perioadă neutilizată.  Unii furnizori de hosting oferă și diverse bonusuri/promoții: un domeniu gratuit, un certificat SSL free, precum  și alte servicii suplimentare. 

 

Intră pe namebox.ro și vezi dacă vreunul dintre planurile lor de hosting ți se potrivește și ție!

 

 

 


4 comentarii:

  1. Daniela Chiriacescu29 iunie 2022 la 16:33

    cam complicat pentru mine, dar voi da telefon la namebox ca sa ma ajute ei cu abonamentul potrivit pentru mine

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am inteles in linii mari despre ce e vorba și chiar ma nevoie de o firma de hosting pentru o pagina de vanzare

    RăspundețiȘtergere
  3. TWB RiSEN SRL
    Cloud Software este o platforma de servicii online - promoveaza online. gestioneaza situri, furnizeaza gazduire pentru servicii si aplicatii online.

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...