vineri, 24 iunie 2022

IA (Inteligență Artificială) sau IA autohtonă (cămașa tradițională românească)? Tu ce alegi?

  

 La 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a IEI, așa cum mulți dintre noi deja știm. Cămașa tradițională din pânză cusută cu broderii meșteșugite îndelung de româncele noastre a devenit de multă vreme celebră pe întreg mapamondul.


Pentru noi, ca neam, este un lucru de mândrie și de aceea merită să purtăm cu drag aceste piese vestimentare atât de încărcate de simboluri străvechi. să le onorăm ca pe niște odoare de preț.


Revenind la data de 24 iunie, iată că atunci este o triplă sărbătoare pentru poporul român: Sânzienele, Nașterea Sf. Ioan Botezătorul și Sărbătoarea Internațională a Iei. Ce poate să fie mai frumos decât atât?


De 7 ani de zile se organizează evenimente cu acest prilej în țară și străinătate, pentru a face și mai cunoscută străvechile modele de cămăși populare românești. Și pentru că mulți dintre conaționalii noștri au ajuns cu voie sau forțați de împrejurări în cele mai îndepărtate colțuri de lume, iată că au ambasadori de prim rang pentru portul național. 


Acum, când pentru mulți terrieni, gruparea de 2 litere IA înseamnă Inteligență Artificială, adică tot ce mai poate fi mai rece, mai calculat, mai făra umanitate, pentru noi, cei de pe aceste meleaguri, IA înseamnă legătura cu străbunii, cu trecutul milenar, cu simbolurile ancestrale ce au ajuns până la noi datorită tradiției populare.


cămasa populara romanească



Puțină numerologie legată de… IA românească!


În sistemul lui Pitagora IA = 1 + 9 = 10. Alfa și omega, începutul și sfârșitul.


Chiar așa! Numărul 10 este cel ce finalizează ordinea cifrelor simple, în timp ce a trecut prin toate cele nouă cicluri de viață și a combinat valorile tuturor cifrelor anterioare. 10 are statutul de unitate de nivelul următor.10 este atât sfârșitul, cât și punctul de plecare pe spirala evoluției lumii noastre.


Numărul 10 în numerologie este considerat unul dintre numerele principale și se caracterizează prin înțelepciune, dragoste pură și capacitatea de a atrage norocul. Pentru o persoană născută sub energia lui 10, îndeplinește funcția de stea călăuzitoare, ajutând-o să ia decizii și să iasă din situații dificile.


Ce deducem noi de aici? Că îmbrăcându-ne în cămăși tradiționale autentice (adică în ii) putem să aducem un plus de șansă în viețile noastre, deoarece ne restabilim rapid legătura cu străbunii. Chiar și cu neamul din care provenim, în cazul în care este vorba de o ie veche lăsată moștenire de bunica sau străbunica.


Cei aflați sub influența numărului 10 sunt niște lideri născuți. Sunt independenți și își prețuiesc foarte mult libertatea personală, fără însă a interfera însă cu viața altora. Adică sunt… suverani. Sunt sinceri, devotați, inteligenți, întreprinzători și harnici, consecvenți. Au scopuri clare în viață și își pot manifestă plenar talentele. Nu mai trebuie amintit nici faptul că a coase manual o ie tradițională chiar presupune să ai răbdare cu carul, determinare și talent la cusut. Plus o cunoaștere a simbolurilor pe care le coși (adică să fii INIȚIAT).


În antichitate, filosofii și gânditorii credeau că numărul 10 personifică Universul însuși și experiența pe care rasa umană a reușit să o acumuleze de-a lungul existenței sale. Datorită prezenței lui zero, care are forma geometrică ideală a unui cerc, anticii credeau că simbolurile unității și întreaga serie anterioară de numere prime erau ascunse în acest misterios număr zece.


Ce se mai spune despre numărul 10?


Învățătura cabalistică exprimă prin 10 valoarea numerică a literei „Iod” – cuvântul etern și prima literă a numelui lui Dumnezeu. Acesta este sprijinul divin, un simbol al înțelegerii și o întoarcere mistică la un fel de unitate.


Triunghiul pitagoreic, format din zece puncte (4+3+2+1=10), simbolizează Universul, natura universală a lucrurilor. 1 este un punct, 2 reprezintă linia/lungimea, 3 este planul și 4 se referă la spațiu.


Pitagoreii considerau că numărul 10 însuși este o mare monadă, punctul de  reînnoire a seriei, perfecțiunea, dar și sufletul lumii.


Oamenii născuți sub semnul lui 10 au întotdeauna obiective de viață precise și un plan de acțiune, știu să-și demonstreze propria nevinovăție fără a incită oamenii la agresivitate. Prețuiesc foarte mult confortul și căldura, își deschid sufletul (doar celor dragi). Zeci sunt interlocutori excelenți și prieteni adevărați.


Numărul 10 (IA exprimată numerologic) și relațiile


Sub influența lui 10, oamenii încep povești romantice și se comportă sincer, grijuliu și atent. În același timp, ei își iau relațiile foarte în serios. La început, preferă să păstreze distanța, dar, convingându-se de onestitatea intențiilor alesului/alesei, ajung treptat ca să se deschidă complet. Au reputația de a fi loiali, iubitori și simpatici. Dar rămân și fideli unor poziții și credințe ferme de viață.

 

24 iunie și sărbătoarea cămășii tradiționale românești


Dacă ne referim numerologic la data de 24 iunie, când se sărbătorește Ziua Internațională a IEI, lucrurile devin și mai clare.

 

Principalele caracteristici ale numărului 24 se referă la familie, neam, armonie, idealism și comunicare. Aceste trăsături definesc stabilitatea și securitatea individuală și colectivă. Numărul 24 înseamnă și dubla armonie dintre Cer și Pământ, dintre feminin și masculin, dintre Yin și Yang. 

 

Numerologic, 24 mai înseamnă totuși și obstacole, modificări de destin (schimbări de direcții în drumul spre împlinirea sorții). Numărul 2 înseamnă și schimbare, alegere, indecizie uneori, emoții puternice. 4 înseamnă cadru, reguli clare, protejarea proprietății, neamul. Caracteristicile sale includ abilitatea de a atenua cu sensibilitate diferențele dintre oameni și a restabili armonia în casă, dar și în neam. Douăzeci și patru, spun numerologii, favorizează maternitatea, deci creșterea neamului (la nivel micro și ca țară). 


Literatură creștină consideră că numărul 24 reprezintă întreaga Biserică, adică suma celor 12 seminții ale lui Israel și a celor 12 Apostoli ai lui Iisus. 


Dacă aveți rude și prieteni care trăiesc în armonie în familie, împărtășind aceleași convingeri, atunci este foarte posibil ca unul dintre ei să se fi născut cu energia lui 24. 

 

Semnificația numărului 24 în numerologie include întotdeauna calitatea și capacitatea unei persoane de a îndeplini sarcinile în mod competent. Douăzeci și patru în diagramele numerologice simbolizează stabilitatea și pragmatismul.


Persoanele care aparțin celei de-a 24-a zi de naștere găsesc cu ușurință un limbaj comun și acționează ca un rezonator atunci când sunt în relație directă cu membrii familiei sau neamului pe picior de egalitate. 


Au tendința să creadă mai degrabă în tradiție, nu le plac schimbările bruște și neîntemeiate. Astfel de oameni sunt conservatori, flegmatici, nu sunt supuși izbucnirilor emoționale fără motiv clar. 

 

Sarcina karmică generică este crearea și conservarea unei familii, respectul și conștientizarea valorilor familiei. În plus: relațiile cu oamenii și lumea exterioară, care determină întreaga existență a individului. Atractivitatea la o astfel de persoană este combinată cu sociabilitatea. 


Se înconjoară de lucruri plăcute și are grijă de sine, deoarece iubește frumusețea în orice și poate arăta grozav în orice împrejurare. 


Există în mod clar o incapacitate de a trăi mult timp fără o atmosferă de sărbătoare, așa că adesea primesc sau vizitează oaspeți sau participă la petreceri. Sentimentul de confort, o stare fericită de armonie și simpatia reciprocă cu sexul opus sunt foarte de dorit. Adoră tot ce este frumos, dar și observă detaliile și cele mai mici defecte.


Sfântul Ieronim vede în această ordine 24 = 4 x 6) înmulțirea celor patru elemente - pământ, apă, aer și foc - pentru cele șase zile ale creației. 


Așadar, combinația numerelor 2 și 4 întruchipează rigoare și sensibilitate. Ce zi mai potrivită ar fi putut ca să fie aleasă decât 24 Iunie, spuneți și voi?!?


Sarcina karmică generică este crearea și conservarea unei familii, respectul și conștientizarea valorilor familiei. În plus: relațiile cu oamenii și lumea exterioară, care determină întreaga existență a individului. Atractivitatea la o astfel de persoană este combinată cu sociabilitatea. 


Se înconjoară de lucruri plăcute și are grijă de sine, deoarece iubește frumusețea în orice și poate arăta grozav în orice împrejurare. 


Există în mod clar o incapacitate de a trăi mult timp fără o atmosferă de sărbătoare, așa că adesea primesc sau vizitează oaspeți sau participă la petreceri. Sentimentul de confort, o stare fericită de armonie și simpatia reciprocă cu sexul opus sunt foarte de dorit. Adoră tot ce este frumos, dar și observă detaliile și cele mai mici defecte.


Așa stând lucrurile tu ce alegi: IA (Inteligență Artificială) sau IA autohtonă (cămașa tradițională românească) ce înglobează în ea toată înțelepciunea acestui popor străvechi din care avem onoarea că să facem parte?

 

Vrei și tu o IE frumoasă? O poți comanda acum de pe camasatraditionala.ro!



2 comentarii:

  1. Super interesant acest articol! Nu am mai citit nimic asemănător pe net! Numerologie și ia românească! Frumoase și cămășile populare de pe acel site menționat în postare! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. te pricepi la numerologie? mi-a plăcut articolul tău despre portul popular de la noi... mă imbrac si eu la ocazii cu ii... o sa ma uit si pe site-ul recomandat de tine, poate imi găsesc ceva care să-mi placa!

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...