joi, 31 august 2017

Beneficiile practicii de yoga pentru copii

Prin practica de yoga, copiii îşi sporesc puterea de concentrare și abilitatea de a observa şi învată să îşi exprime emoţiile pozitiv.
Yoga vine din cuvântul Sanskrit „yuge” şi înseamnă „contopire”. Se referă la procesul spiritual care are loc automat în momentul în care practicăm yoga, proces susţinut prin faptul că primim energie pozitivă şi eliminăm energie negativă.
Astfel, ne menţinem calmi, relaxaţi, cu gânduri mai puţine, cu emoţii pozitive şi cu un tonus fizic adecvat.
Veronica Constantinescu, profesoară de yoga în cadrul sistemului Nirvana Yoga, susţine cursuri de yoga pentru copii şi vorbeşte deschis despre beneficiile yoga în dezvoltarea emoţională, fizică şi spirituală a acestora:
„Mulţi dintre adulţii care practică yoga au înţeles beneficiile acesteia la nivel fizic, mental şi spiritual. Yoga nu este despre fitness sau stretching, este un tip de mişcare conștientă ce reuneşte mintea, corpul şi sufletul. În Nirvana Yoga înţelegem că cei micuţi se lovesc de multe provocări la nivel emoţional, social şi fizic, de aceea o practică care include tehnici de respiraţie, posturi fizice şi ghidare în ceea ce priveşte comportamente şi atitudini poate fi foarte preţioasă pentru dezvoltarea lor”.
Beneficiile practicii de yoga pentru copii:
  • Îmbunătăţeşte puterea de concentrare;
  • Creşte respectul de sine şi încrederea în sine;
  • Ajută la conştientizarea legăturii dintre minte, corp şi suflet;
  • Ajută la dobândirea flexibilităţii fizice;
  • Îmbunătăţeşte coordonarea fizică şi echilibrul.
C:\Users\AdMarks\Desktop\Cristina\Nirvana Yoga\3\yoga cu copii.png
Îmbunătăţeşte puterea de concentrare
Faptul că micuţii învaţă posturile de yoga, pe care le ţin cu respiraţie normală, observând ce se întâmplă în corpul lor, îi încurajează să îşi elibereze mintea de gânduri şi să se concentreze pe ceea ce fac.
Un rezultat direct al acestui mod de concentrare ţintit pe un singur obiectiv îi ajută să se concentreze mai bine la şcoală şi să obţină note mai bune.
Creşte respectul de sine şi încrederea în sine
Yoga nu este despre competiţie, nu oferă note, nu presupune teste. Yoga este despre acceptare şi dragoste de sine. Practicând yoga pentru copii, aceștia învaţă să facă cât de bine pot de fiecare dată, fără să simtă presiunea aşteptărilor.
Prin perseverenţă şi prin experienţă, copiii ajung să facă toate posturile corect, iar acest lucru îi învaţă că, dacă muncesc şi nu renunţă, pot face chiar şi acele lucruri care li se păreau dificile la început.
Mediul în care copii învaţă despre ei înşişi şi despre abilităţile lor este un mediu relaxat care promovează valori pozitive şi integrative la nivel fizic, mental şi spiritual.
Ajută la conştientizarea legăturii dintre minte, corp şi suflet
Mulţi copii din ziua de astăzi ajung să fie dependenţi de alcool, tutun, droguri, de reţelele de socializare sau de junk food.
Beneficiile yoga în dezvoltarea copiilor sunt susţinute de faptul că aceștia învaţă de mici să îşi respecte corpul. Ei investesc timp în sănătatea lor fizică şi mentală, lucru care îi ajută să se transforme, pe măsură ce cresc, în adulţi conştienţi de sine, care îşi pot exprima sentimentele şi emoţiile liber, care pot alege pozitivul din fiecare situaţie, fără să se lase pradă gândurilor negative şi acţiunilor care le dăunează.
Ajută la dobândirea flexibilităţii fizice
Posturile de yoga promovează puterea fizică prin flexibilizarea şi tonifierea diferitelor grupe de muşchi din corp. Fie că face posturi în picioare, în şezut sau pe spate, copilul învată şi simte modul în care este constituit corpul lui şi cum acesta funcţionează.
Îmbunătăţeşte coordonarea fizică şi echilibrul
Echilibrul este un factor cheie în practica de yoga. Posturile care necesită echilibru ajută la creşterea puterii de concentrare şi aduc stabilitate şi claritate mentală din efortul de a încerca să faci postura.
Chiar dacă posturile de echilibru, precum Asana Copac, nu le ies din prima copiilor, ei învaţă că dacă încearcă în repetate rânduri, cu răbdare şi calm, pot reuşi postura în două sau trei şedinţe de yoga.
Pe măsură ce învaţă posturile şi reuşesc să le facă au experienţa sentimentului de mulţumire de sine.
Părinţii pot observa beneficiile asupra copiilor, însă copiii sunt cei care simt cel mai bine cum îi ajută practica. Am întrebat-o pe Ana, în vârstă de 14 ani, practicantă de Nirvana Yoga de două luni, ce beneficii simte după practica de yoga şi ne-a răspuns zâmbitoare:
După ce termin o sesiune de yoga mă simt ca şi cum am făcut un masaj, doar că mult mai bine ”.

Pentru mai multe detalii despre yoga pentru copii şi programul de la studio, puteţi intra în legătură cu Veronica Constantinescu la 0733.756.897 sau yogi@nirvanayoga.ro.

Un comentariu:

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...