marți, 7 ianuarie 2020

Despre educatia finlandeza - avantaje si beneficii


scoala finlandeza

Sistemul de invatamant finlandez consta in invatamant pre-primar si de baza, educatie generala si profesionala si invatamant superior. Scolarizarea obligatorie consta in invatamantul prescolar de un an pentru copiii de 6 ani si educatia de baza de noua ani pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 7-16 ani.
Invatamantul post-obligatoriu consta in invatamantul secundar general si vocational, care conduc la examenul national de matriculare, calificare profesionala secundara superioara, calificare profesionala suplimentara si calificare profesionala de specialitate.

Sistemul de invatamant superior din Finlanda

Sistemul finlandez de invatamant superior cuprinde universitati si universitati de stiinte aplicate. Universitatile se angajeaza atat in ​​educatie, cat si in cercetare si au dreptul sa acorde doctorate. Universitatile de stiinte aplicate sunt institutii cu mai multe domenii de invatamant superior profesional. Universitatile de stiinte aplicate se angajeaza in cercetare si dezvoltare aplicata.

Studiile de invatamant superior din primul si al doilea ciclu sunt masurate in credite. Cursurile de studiu sunt cuantificate in functie de sarcina necesara. Un an de studiu cu norma intreaga este echivalent cu 1600 de ore de munca ale studentilor in medie si este definit ca 60 de credite. Sistemul de creditare respecta Sistemul european de transfer si acumulare a creditului (ECTS).

Finlanda este o tara in care oamenii cred in educatie. Chiar si astazi exista un consens national larg ca bunastarea Finlandei este si se va baza pe cunostinte si expertiza. Guvernul actual a stabilit o viziune ambitioasa pentru 2025: Finlanda va fi o tara in care toata lumea vrea sa invete mai mult tot timpul.

Rezultatele sistemului de invatamant finlandez

Este bine de stiut ca rezultatele bune ale sistemului de invatamant finlandez nu au fost obtinute peste noapte. Au fost necesare zeci de ani si multe reforme pentru a duce sistemul educational finlandez unde este acum. Finlanda a dezvoltat educatia intr-un mod sistematic intr-o cooperare larga cu partile interesate. Suntem dispusi sa impartasim ideile si cunostintele pe care le-am obtinut in acest proces, dar nu credem ca sistemul poate fi copiat ca atare intr-o alta tara.

Educatia Finlandeza promoveaza cooperarea profunda si diversa intre organizatiile noastre membre, legandu-le cu partenerii internationali si conectandu-le la noi oportunitati de afaceri si colaborare. Experienta membrilor nostri acopera produse educationale si de invatare - tehnologii, programe, aplicatii, apartamente si software de invatare digitala, continut si materiale educationale - la servicii precum formarea profesorilor, programe pedagogice si profesionale, precum si solutii multifunctionale in domeniul fizic si medii digitale de invatare.

Programul a reusit in cele din urma sa fie infiintat si la noi in tara, mai exact in Ploiesti, incepand cu luna iulie a anului 2019, program in cadrul caruia este promovata educatia bazata pe cercetare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...