luni, 8 mai 2023

Bekid.ro: marketplace specializat în produse pentru copii

În ultimii ani, comerțul online a cunoscut o creștere uriașă, iar din ce în ce mai mulți antreprenori își deschid propriile magazin online-uri. Cu toate acestea, există mai multe opțiuni disponibile atunci când vine vorba de vânzarea produselor online, iar două dintre cele mai populare opțiuni sunt:


  • marketplace-ul;

  • magazinul online propriu.


Atât un marketplace, cât și magazinul online propriu au avantaje și dezavantaje, iar alegerea potrivită depinde de obiectivele și nevoile companiei tale. 


Hai să vedem care sunt acestea, referindu-ne concret și la platforma online Bekid.ro.


Care este diferența dintre un marketplace și propriul magazin online? 


În general, înscrierea pe un marketplace este utilă pentru a începe, testa sau pentru a atrage un public larg, în timp ce deschiderea unui magazin online propriu poate fi mai potrivit pentru a-ți dezvolta afacerea pe termen lung și pentru a beneficia de avantajele aduse de branding și controlul complet al experienței utilizatorului.


Marketplace-ul este o platformă online unde vânzătorii pot listă produsele lor și cumpărătorii pot căuta și cumpăra produse de la diferiți vânzători. Cele mai cunoscute exemple de marketplace-uri pe plan mondial sunt Amazon, eBay și Etsy, iar în țara noastră Bekid.ro. 


Pe de altă parte, un magazin online propriu este o platformă online care aparține și este administrată de către un singur vânzător, ce îi oferă o autonomie de 100%.


Marketplace sau magazinul online propriu? Avantaje și dezavantaje 


  1. Accesibilitate și trafic


a) Marketplace-ul beneficiază de un trafic și de o accesibilitatea mai mare decât o are de obicei un magazin online propriu, deoarece mulți cumpărători, din comoditate, preferă ca să își facă achizițiile direct de pe aceste tipuri de platforme de e-commerce. 


Acest lucru înseamnă că, în calitate de comerciant, producător, importator nu trebuie ca să îți atragi singur trafic către site-ul tău și că ai acces la un public larg. Spre exemplu, Bekid.ro - platformă de e-commerce specializată în produse pentru copii, are peste 100.000 de vizitatori în fiecare lună și chiar mai mult de 50.000 de clienți fideli, ce vor ceea ce este mai modern și mai calitativ pentru micuțiilor.


În plus, marketplace-urile au, în general, o reputație solidă, iar acest lucru înseamnă că cumpărătorii pot avea mai multă încredere în produsele de pe aceste platforme.


Clienții adoră marketplace-urile specializate pentru faptul că de pe un site pot face toate achizițiile care îi interesează, alegând în același timp cea mai avantajoasă ofertă și comandând modul de livrare preferat. Acest mod de a cumpăra le economisește timp și bani. Plus că li se pare și mult mai incitant, mai distractiv.


b) Magazinul online propriu poate fi mai greu de descoperit și, pe cale de consecință, poate fi mai dificil ca să îți atragi clientela de care ai nevoie pentru a-ți face cunoscută afacerea așa cum ți-ai dori. Acest lucru poate fi mai costisitor și implică mai mult efort pentru a-ți crește vizibilitatea în mediul online. Iar dacă ar fi să ne referim la exemplul cu articolele pentru copii, nu trebuie uitată deloc concurența care există pe această nișă. 


E dificil ca să devii cunoscut rapid, să faci profit, dacă abia acum ți-ai deschis sau vrei să îți deschizi în 2023 un astfel de business. Chiar este riscant să pornești la drum așa, ca un lup singuratic. Un ajutor oferit de platforma electronică Bekid nu poate să fie decât de bun augur.


  1. Costuri și comisioane


a) Marketplace-urile au, în general, comisioane mai mari decât cele pe care le-ai plăti dacă ai avea un magazin online propriu. Totuși, dacă ar fi să vorbim de Bekid.ro, aici se percepe doar o taxă de 14%+TVA din valoarea comenzilor realizate prin intermediul platformei, fără niciun fel de alte taxe ascunse sau abonamente împovărătoare.E mult mai corect așa, nu crezi?


b) Un magazin online propriu poate fi mai costisitor inițial din punct de vedere tehnic, chiar dacă taxele anuale cu întreținerea respectivului pot să fie ulterior mai mici decât cele percepute de marketplace-uri. Dar nimic nu te împiedică să începi întâi prin înscrierea pe Bekid, iar apoi să devii autonom total, să lucrezi pe cont propriu, după ce vei căpăta experiență în e-commerce.


  1. Controlul asupra brandului și a experienței utilizatorului



a) Marketplace-ul. Mulți antreprenori spun că atunci când vinzi pe un marketplace, nu ai control asupra modului în care este prezentat brandul tău. Că platforma poate limita personalizarea și branding-ul magazinului tău, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru companiile care doresc să își dezvolte o identitate unică și să se diferențieze de concurență.


Ei bine, în exemplul de care vorbim, ai parte de o promovare pentru produsele tale așa cum ai visat întotdeauna: rapidă și eficientă. Mai exact, respectivele articole tale vor fi afișate pe Bekid.ro, dar ci și pe rețelele social media ale platformei românești amintite: Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest. Astfel, poți ajunge foarte ușor să fii vizibil cu ofertele tale de mărfuri destinate copiilor la un număr impresionant de potențiali cumpărători.


b) Ce-i drept, într-un magazin online propriu poți personaliza complet designul, experiența utilizatorului și ai controlul complet asupra brandului tău. Dar mai ales dacă ești novice în ale antreprenoriatului, este mult mai simplu să lucreze oameni cu experiență pentru tine, pentru că așa se reduc foarte mult riscurile. Și, precum știi și tu, peste 60% dintre români vor să aibă propria afacere, arată un studiu recent, cei mai mulţi dintre aceștia fiind tineri. Dar din cele deja deschise, mai ales în contextul economic actual mondial și autohton, un număr extrem de mare dintre ele mor chiar în primul an de activitate. Este extrem de dificil ca să te îndrepți spre antreprenoriat acum. 


Alege marketplace-ul Bekid.ro ca să îți faci antrenamentul în e-commerce, iar apoi lucrurile vor deveni mai simple pentru tine. Plus că, fiind înregistrat pe o astfel de platformă o să poți studia și ce fac competitorii tăi direcți și poți lua măsurile cele mai bune pentru a te diferenția pozitiv față de aceștia.


  1. Suportul oferit clienților


a) Marketplace-urile au de obicei propriile lor echipe de asistență clienți, ceea ce înseamnă că aceștia pot să ofere suport clienților pentru problemele legate de comenzile de pe platforma lor. Aceasta poate fi o opțiune convenabilă pentru vânzători care nu au resursele sau timpul necesar pentru a oferi un suport clienți de calitate.


Nici Bekid.ro nu face excepție de la această regulă. Vei putea ca să beneficiezi de asistență tehnică și administrativă promptă, sfaturi și recomandări la obiect, foarte utile, totul pentru a-ți optimiza vânzările. De ce fac specialiștii de aici acest lucru? Pentru că sunt direct interesați ca ție să îți meargă bine: vinzi tu mai mult, devii tu mai vizibil, și ei câștigă mai mult pe toate planurile. Raportul este unui de tip win-win, după cum observi.

 

b) Pe de altă parte, într-un magazin online propriu, tu ești responsabil pentru asistența clienților și trebuie să investești resursele necesare pentru a-ți oferi clienților un serviciu de calitate. Poate fi mult prea provocator, mult prea dificil, pentru un antreprenor care de-abia și-a deschis / vrea să își deschidă o afacere online de comerț.


  1. Creșterea afacerii


a) Marketplace-urile sunt utile pentru a începe și a testa un nou produs sau o nouă piață fără a investi prea mult în dezvoltarea unui magazin online propriu. 


De asemenea, acestea pot fi utile pentru a obține feedback de la clienți și pentru a crește expunerea brandului. 


b) Pe termen lung, dacă îți dorești să îți dezvolți afacerea, dacă ai abilitățile și experiența necesară, un magazin online propriu poate fi mai potrivit pentru a-ți construi propriul tău public și pentru a beneficia de avantajele aduse de branding.


Concluzie:


Dacă ar fi să rezumăm cele de mai sus, iată motivele pentru care merită ca să te înregistrezi pe Bekid.ro, dacă vrei să faci comerț în domeniul articolelor pentru copii:


  • acces la o bază mare de clienți; 

  • vizibilitate crescută pentru produsele tale;

  • comisioane mici;

  • gestionare ușoară a comenzilor;

  • suport pentru creșterea afacerii. 


Alege și tu ca să te înscrii pe Marketplace BeKid.ro, dacă îți dorești să devii un antreprenor de succes!





3 comentarii:

  1. Interesant articol. Am înțeles acum și eu diferența între magazin online și marketplace! Frumoase articole pentru copii sunt acolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare interesant site-ul. O să intru și eu ca să văd mai pe larg despre ce e vorba. merci de pont!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-e cunoscut bekid.ro. Nu știam că e un marketplace. Comand de acolo.

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...