duminică, 7 mai 2023

Cărți personalizate pentru copii: Modalitatea magică de a insufla setea de lectura în viața copilului tău


În timp ce tehnologia evoluează rapid și tot mai multe gadgeturi ajung în mâinile copiilor, uneori poate fi greu ca să îi facem ca să se apropie de lectura tradițională, dar personalizarea cărților poate face diferența. Din fericire, există o soluție minunată pentru a combina tehnologia modernă cu plăcerea lecturii în stil clasic: cărțile personalizate pentru copii.


Ce sunt cărțile personalizate pentru copii?


Cărțile personalizate pentru copii sunt cărți cu povești atractive care pot fi personalizate cu numele copilului tău, cu o istorioară bazată pe interesele și caracteristicile sale unice, acele lucruri care îl pot transforma într-un adevărat erou. 


Aceste cărți sunt tipărite în mod individual pentru fiecare copil, astfel încât fiecare dintre ei are propria sa poveste specială. Ele sunt create cu foarte mare atenție, cu scopul de a stimula interesul pentru lectură al micului erou și de a îmbunătăți capacitatea sa de a urmări o poveste până la capăt, într-o vreme în care deficitul de atenție este tot mai prezent la toate vârstele.


Cum “funcționează” cărțile personalizate pentru copii?


Procesul de personalizare a cărților de acest gen este destul de simplu și se poate realiza inclusiv online. Părinții pot alege povestea care se potrivește cel mai bine copilului lor, apoi pot adăuga numele, vârsta, sexul și alte câteva detalii, inclusiv o dedicație din partea celui/celor ce oferă respectiva carte. În cateva zile, cartea personalizată va fi livrată la ușa ta.


De ce sunt cărțile personalizate pentru copii importante acum?


Cărțile personalizate pentru copii de la Atelieruldeeroi.com sunt importante din mai multe motive. 


Înainte de orice, acestea pot fi un instrument de stimulare a interesului pentru lectură. Adăugarea numelor și caracteristicilor copiilor pot face cărțile mai atractive și mai personale, astfel încât să îi inspire pe micuți ca să le citească și chiar să le citească, așa cum pe vremuri părinții și bunicii lor procedau cu acele povești tradiționale care le-au plăcut cel mai mult.


În plus, cărțile personalizate pentru copii îi pot ajuta pe aceștia la creșterea gradului lor de atenție, a capacității pe care o au în a urmări o poveste. Deoarece cărțile sunt personalizate și se concentrează pe interesele copiilor, acestea pot oferi o experiență de lecturacu adevărat distractiva si atractiva.


Cărțile personalizate pentru copii pot fi, de asemenea, o modalitate distractivă de a aborda subiecte mai dificile. De exemplu, o carte personalizată despre sănătatea dentară poate fi o modalitate excelentă de a-i învăța pe copii să își îngrijească dinții în mod corespunzător.


Ce tipuri de cărți personalizate pentru copii sunt disponibile?


Există în prezent o varietate largă de cărți personalizate pentru copii, care se adresează unei game largi de interese și vârste. 


Este important de menționat și faptul că prețurile variază în funcție de cartea aleasă, dar și de nivelul de personalizare solicitat. Cu toate acestea, investiția în astfel de cărți personalizate poate fi o modalitate excelentă de a dărui băiețelului sau fetiței tale un cadou special, pe care îl va păstra cu drag multă vreme, poate chiar toată viața.


Fie că este un cadou pentru ziua lor de naștere sau pentru Sărbătorile de Iarnă pe care să îl aducă în desagă Moș Crăciun, o carte personalizată poate fi o amintire foarte specială pentru orice micuț.


Pentru a găsi cartea personalizată potrivită pentru copilul tău de la Atelierul de eroi - Brașov, ia în considerare interesele sale și vârsta pe care acesta o are. 


Atunci când se alege de către părinți, bunici sau alte rude o carte personalizată, trebuie să se țină cont de temperamentul copilului: îi place mai mult să viseze sau nu poate sta nemișcat prea mult timp, iar curiozitatea îl face să grăbească lucrurile și să se uite la sfârșitul cărții? Pentru copiii neliniștiți, cărți ilustrate cu mai puțin text sunt perfecte. Copilul învață să urmărească imaginea cu ochii și să se concentreze în timp ce părinții îi citesc un scurt text sau, dacă sunt ceva mai mărișori, îl citesc singuri.


Dacă copilul tău iubește animalele, o carte personalizată cu animale ar putea fi o alegere bună. Dacă este pasionat de supereroi, poate că o carte personalizată cu un personaj preferat dintr-un film sau o carte cu o poveste educativa ar fi mai potrivită.


De asemenea, atunci cand alegi o carte personalizată pentru copilul tău, asigură-te că nivelul de lectură este adecvat pentru vârsta sa. În caz contrar, copilul s-ar putea sa nu fie interesat sau să nu înțeleagă povestea respectivă.


Cărți personalizate pentru copii: cum le alegem în funcție de vârstă?

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să selectați cărțile personalizate potrivite pentru copiii de diferite vârste:

Pentru copiii foarte mici de 0-3 ani, cărțile personalizate cu imagini colorate și ilustrații simple sunt cele mai potrivite. Textul ar trebui să fie simplu și ușor de înțeles, cu fraze scurte și cuvinte simple. Cărțile despre jucării sunt cele mai potrivite în cazul lor. Toți copiii adoră lectura ritmată și chiar dacă ceva nu le este clar (din cauza vârstei fragede), ritmul le va menține atenția.


La această vârstă, informația este absorbită activ de către bebeluș sau preșcolarul foarte mic, prin urmare, prin poveștile care se întâmplă cu personajele, bebelușul învață normele de comportament. Iar dacă și el face parte dintre acestea, cu atât mai bine!


Foarte mare importanță o au ilustrațiile, pentru că la această vârstă se pune baza gustului estetic al viitorului adult și de aceea este important să se ofere copilului cele mai bune exemple de ilustrare a cărților personalizate.


Pentru copiii de 4-6 ani, cărțile personalizate care includ povești scurte cu personaje atractive și imagini colorate sunt ideale. Textul ar trebui să fie puțin mai complex, cu intrigă, dar totuși ușor de înțeles.


Pentru copiii în vârstă de 7-9 ani, cărțile personalizate cu povești mai complexe și aventuroase sunt cele mai bune. Textul poate să fie ceva mai lung și mai complex, dar inteligibil. Cărțile personalizate care îi implică pe copii în povești interactive pot fi, de asemenea, o opțiune bună.


În general, cărțile personalizate pentru copii ar trebui să fie adecvate nivelului lor de dezvoltare și intereselor lor. De asemenea, ar fi bine să alegeți cărți care îi încurajează pe copii să citească și să exploreze lumea din jurul lor fizic, prin propriile simțuri, nu să se refugieze într-o lume fantastică, pierzând contactul cu realitatea.


Așadar, când alegeți cărți personalizate pentru copii, este important să țineți cont de vârsta și nivelul de dezvoltare al copilului. În funcție de vârstă, copiii pot fi interesați de diferite subiecte și pot avea nevoi diferite în ceea ce privește nivelul de complexitate al cărților.


Cărțile personalizate care îi implică pe copii în povești interactive pot fi, de asemenea, o opțiune bună.


Vrei și tu să comanzi o carte personalizată pentru copilul tău?


Atelierul de Eroi - date contact:


  • strada Prundului 31, Brașov, România, 500084;

  • tel. mobil: 0775 399 068;

  • email: contact@atelieruldeeroi.com;

  • website:  https://atelieruldeeroi.com;

  • pagini rețele sociale:

https://www.facebook.com/atelieruldeeroi.cartipersonalizate

                            https://www.instagram.com/atelierul.de.eroi






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...