Tuturor ne place inghetata, asa incat nu e de mirare ca renumita companie de utilaje, echipamente si accesorii HoReCa ContiGroup are in oferta o multime de modele de masini speciale pentru prepararea de creme glacee, dupa cum spun francezii.
Exista numeroase retete de crema de inghetata, dar si de sorbet, unele foarte vechi, de pe vremea bunicii, altele cu adevarat revolutionare, foarte actuale din punctul de vedere al gustului, dar, in cele din urma, consumatorii sunt aceia care decid ce sortiment este cel mai bun.
Unora le place in mod deosebit inghetata de vanilie, altii sunt morti dupa inghetata de capsuni, zmeura sau de fistic.
Unii prefera inghetata cu alune si ciocolata, altii pe aceea cu migdale.
Mai ales in concediile estivale, petrecute de malul marii, parca pofta de inghetata si de sorbet atinge cote inimaginabile, pofticiosii vrand sa incerce cat mai multe sortimente racoritoare, cu gusturi si texturi diverse.
Care este diferenta intre inghetata si sorbet?
Exista inca foarte multe persoane care nu stiu sa faca diferenta intre inghetata propriu-zisa si sorbet, desi fiecare categorie are o compozitie extrem de clara, care da textura si gustul specific.
Inghetata clasica reprezinta un amestec de lactate, ou, zahar si arome naturale. Obligatoriu continutul de grasimi din lapte trebuie sa fie de minim 5% pentru un preparat cu adevarat delicios.
Alaturi de aceste ingrediente de baza se mai pot adauga vanilie, cafea, fulgi de ciocolata, fructe uscate (alune, migdale, fistic, nuci). Se pot apune, desigur, chiar si fructe proaspete, dar atunci ne departam putin de crema inghetata traditionala.
Sorbetul este realizat din apa, zahar si fructe sau legume.
Esential la o reteta corecta de sorbet este faptul ca procentajul de fructe/legume este mai mare de un sfert din totalul compozitiei.
Din acest motiv, acest preparat are un puternic parfum de zmeura, capsuni, mure, visine, piersici, ananas, pepene, kiwi sau chiar de rosii.
Ce-i drept, cantitatea de zahar existenta la un sorbet este mai mare decat la o inghetata clasica, asa incat cine isi doreste ca sa savureze un astfel de minunat desert apetisant este bine ca sa ia in calcul cu seriozitate si acest aspect. In compensatie, sorbetul nu contine grasime.
Per total, 100 de grame de sorbet are cam 130 Kcal, in timp ce 100 de grame de inghetata se duce spre 180 sau chiar 200 de Kcal.
Deoarece romanii sunt in special mancatori de inghetata, este normal ca si unitatile de alimentatie publica sa se orienteze spre prepararea prioritara de sortimente cat mai variate de asemenea delicii gastronomice, in detrimentul sorbetului.
O inghetata de calitate, cu o masina profesionala e preparata!
Iar pentru realizarea unor produse care sa fie apreciate cum se cuvine de catre consumatori, in afara de ingrediente de foarte buna calitate, mai este nevoie si de niste aparate de inghetata profesionale.
Compania Conti Grup pune la dispozitia celor interesati o gama extinsa de asemenea echipamente pentru restaurante, laboratoare de cofetarie sau unitati de alimentatie publica cu caracter sezonier, de mai mici dimensiuni, la niste preturi foarte bune.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch
Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...
-
La inceputul lunii noiembrie voi participa la un workshop de initiere in coaching, pentru ca vreau ca pe viitor sa tin cursuri de dezvoltare...
-
Satui de atatea medicamente de sinteza, tot mai multi dintre noi ne reorientam spre leacurile din vechime, fie ele si intr-o prezentare mai...
-
Aflarea clientului ideal pentru o anume companie este o componentă esențială unei strategii eficiente efectuate de o agenție de mark...
Ambele au un gust delicios.
RăspundețiȘtergereAmbele au un gust extraordinar de bun.
RăspundețiȘtergere