miercuri, 26 octombrie 2016

Peste 40% dintre romani au tensiunea arteriala peste limitele normale!

In medie, aproape unul din doi romani, mai precis 40% din populatia tarii noastre, are tensiunea mare, mai ridicata decat ar trebui sa fie aceasta in mod normal.
Hipertensiunea arteriala este un dusman insidios, care apare fara semne prea evidente, datorita agitatiei continue in care ne ducem existenta, factorilor stresanti cu care suntem bombardati din toate partile, alimentatiei defectuase si inaintarii in varsta.
Ce-i drept, este enumerat ca factor favorizant, printre acele cauze tensiune mare des intalnite, inclusiv bagajul genetic al fiecarui individ, dar prioritar ca motor declansator ramane totusi un mod de viata necorespunzator, de multe ori chiar haotic.
La cele de mai sus, obezitatea, diabetul, fumatul si alcoolul, lipsa ori insuficienta miscare, sunt alte cauze importante ce pot conduce la hipertensiune arteriala.
Simptome tensiune mare
Printre cele mai frecvente simptome pe care le poate avea o persoana ce are hipertensiune arteriala se pot enumera: dureri in piept, ametela, palpitatii, sangerare nazala de durata, confuzie, amorteala membrelor sau chiar paralizie temporara, accelerarea ritmului cardiac, durere de cap atroce fara o cauza aparenta, tulburari de vedere, stare de moleseala accentuata.
Iata de ce cu o tensiune mare nu este de joaca, asa ca nu trebuie deloc sa ignoram aceste stari maladive, deoarece efectele pot fi devastatoare pentru sanatatea noastra.
Cand acuzam asemenea simptome tensiune mare, trebuie sa mergem rapid la medicul de familie pentru a incerca sa tinem in frau acest dusman invizibil, dar foarte bine sesizat de organismul nostru.

Eliminarea principalelor cauze tensiune mare prin schimbarea stilului de viata cu unul corect, luarea eventualului tratament medicamentos prescris de medicul curant, incercarea de a elimina pe cat posibil stesul din viata noastra, pot sa ne repuna pe linia de plutire si sa ne scoata din plutonul celor peste 40% din totalul conationalilor nostri care sufera intr-o forma mai usoara sau mai grava de hipertensiune arteriala.
Un prim pas in acest sens este sa ne achizitionam un tensiometru casnic, pentru a ne putea masura regulat tensiunea arteriala chiar la domiciliul nostru.


Eu va recomand cu caldura tensiometrele de brat din gama SENDO deoarece sunt de o precizie deosebita, sunt simplu de utilizat chiar si de catre persoanele mai in varsta, iar pretul lor este unul extem de accesibil pentru oricine.

Un comentariu:

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...