miercuri, 20 decembrie 2017

Inelele de logodnă cu diamant rămân în topul preferințelor tuturor. Cât costă și cum să alegi o astfel de bijuterie?

Când vine vorba de logodnă, toată lumea știe că diamantul este cea mai potrivită piatră pe care o poți alege pentru inel. De ce? Ei bine, nu mulți știu exact care este răspunsul acestei întrebări, cert este, însă, că inelul de logodnă cu diamant se menține în topul celor mai populare inele de logodnă an de an.
De fapt, chiar dacă nu este atât de cunoscută, istoria acestei bijuterii e chiar frumoasă și merită știută, dacă tot există atât de multă apreciere la adresa ei. De exemplu, una dintre cele mai frumoase interpretări ale semnificației inelului de logodnă este aceea de simbol al iubirii eterne dat de conturul fără început și fără sfârșit al bijuteriei. Iar diamantul și-a făcut loc în toată această poveste reprezentând puterea dragostei, întrucât termenul „diamant” derivă din cuvântul grecesc „adamas” care înseamnă „de neînvins”, „indestructibil”.
Așadar, pentru că diamantele chiar sunt extrem de rezistente și extrem de greu de distrus, aceste caracteristici au fost asociate, mai apoi, cu dragostea și căsătoria, care ar trebui să fie cel puțin la fel de puternice ca piatra prețioasă.
Povestea dăruirii primului inel de logodnă cu diamant din istorie
O altă parte deosebit de importantă a istoriei inelului de logodnă cu diamant este reprezentată de povestea primei bijuterii de acest fel dăruite vreodată ca simbol al uniunii a două destine.
Este povestea logodnei dintre Arhiducele Maximilian și Maria of Burgundia. Se pare că, în anul 1477, Arhiducele a fost cel care a folosit pentru prima dată în istorie un inel de logodnă cu diamant pentru a-și cere în căsătorie viitoarea mireasă, cea care era fiica lui Charles the Bold. Practic, acel inel a lansat o modă care, iată, a dăinuit până în zilele noastre.
Cum să alegi inelul de logodnă cu diamant
Și pentru că, așa cum spuneam, diamantul rămâne cea mai populară piatră prețioasă folosită pentru împodobirea inelelor de logodnă, este important ca, atunci când te hotărăști să cumperi o astfel de bijuterie, să știi care sunt criteriile pe care să le ai în vedere.
Așadar, unul dintre lucrurile de bază pe care este necesar să le cunoști se referă la standardul 4C - cut, colour, clarity, carat - utilizat în întreaga lume pentru stabilirea rarității pietrei. Ultimul C se referă la greutatea diamantului, iar un carat are aproximativ 0,2 grame. 
Care este prețul unui astfel de inel
Evident, pe cât sunt de dorite și apreciate, pe atât sunt de scumpe bijuteriile cu diamant. Ce-i drept, asta nu înseamnă că prețurile nu pot fi accesibile. Acestea sunt stabilite în funcție de cele 4 C-uri și nu numai. Ca idee, însă, putem spune că în America, de exemplu, bărbații obișnuiesc să cheltuiască în jur de trei salarii pe un inel de logodnă cu diamant.
În România, evident, ca peste tot în lume, prețurile sunt stabilite în funcție de criteriile întrunite de piatra prețioasă. Asta nu înseamnă, însă, că nu sunt și inele de logodnă care să aibă încrustat un diamant mai mic, care să fie mai ieftin. Ca să vă faceți o idee, prețul unui inel de logodnă cu diamant poate pleca de la circa 1000 lei și poate ajunge până la câteva mii de euro.Un comentariu:

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...