marți, 23 august 2016

Prețul unui implant dentar poate să fie accesibil și la o clinică de top. Află unde!

Cât costă un implant dentar la o clinică stomatologică serioasă din București?

Iata o intrebare tot mai actuala pentru multi bucuresteni, care nu stiu unde sa se adreseze, intr-o mare de oferte extrem de variate.

Recomandarea mea in materie de implanturi dentare 2016?

Clinica stomatologică Dental Praxis, ce are în lista de prețuri foarte accesibile pentru aceasta intervenție stomatologica delicată. Plus ca în aceasta perioadă a anului pacienții beneficiază și de promoții atractive!

Echipa de acolo este formată doar din profesioniști, cu o înaltă pregătire medicală, dar și cu atenție deosebită față de pacienți. 
Locația Dental Praxis este una eleganta, așa, ca în Occident, aparatele și instrumentarul stomatologic, materialele utilizate sunt de ultimă generație, extrem de calitative.

Unde se află exact? Priviți harta!

Poveste adevărată despre ce se poate întâmpla dacă nu apelezi la o clinică dentară performantă pentru un implant dentar

Am ajuns la Dental Praxis nu din prima, ci dupa o experienta traumatizanta cauzata de alegerile gresite facute in trecut.

Vi le istorisesc si voua in continuare, așa, ca să nu mai repetați erorile mele...


V-ați gândit până acum cât de mult poate să îl coste pe un bolnav, care iși alege greșit medicul stomatolog, tratamentele ulterioare?

Eu cu siguranță nu am făcut acest lucru, nu am ales o clinică stomatologică de top, mergând mai degrabă pe ideea că la dentist mergi doar în momentul în care te dor dinții, în caz de urgență majoră. 

Și, pentru că trebuie bani mulți, am ales și varianta cea mai ieftină posibilă: adică să merg la cabinetul dentar de la locul de muncă. M-am gândit că așa voi scăpa doar cu darul de rigoare, pentru doctoriță și asistentă, nu și pentru serviciile efectuate și pentru materialele necesare, dacă tot mi se ia lunar o suma din venituri (ca asigurare) pentru plata acestor eventuale servicii medicale stomatologice.

Zis și făcut...

Așa am procedat în urmă cu doi ani, când am avut probleme cu un premolar, iar după o intervenție defectuoasă stomatologică, m-am pomenit cu o infecție teribilă ce a dus în final la o extracție dentară.

Bine, nici după ce am schimbat doctorița cu un medic de la un cabinet de bloc din apropierea locului în care stau nu a fost prea bine, deși în primă fază eu așa credeam.

Cum l-am ales pe noul dentist?

Am primit un pliant de la unitatea stomatologică respectivă în cutia poștală și pentru că era foarte aproape de casă, pentru că noilor clienți li se promitea o primă consultație gratuită, mi-am zis că este cea mai bună variantă pentru mine, mai ales că în acea perioadă nici nu mă lăfăiam în prea mulți bani.


Am ajuns la scara blocului cu pricina în mai puțin de cinci minute și am început ca să sun la interfon... Evident, acesta nu funcționa...

Dar am telefonat și un tinerel a venit în fugă ca sa îmi deschidă ușa..

Fiind vorba de un cabinet situat în  prima garsonieră de la parter, nici nu a străbătut un drum prea lung...

Eu credeam că este asistentul medicului... Când colo... era chiar medicul (rezident) în persoană!

Nu vă mai plictisesc spunându-vă ca lucra în cabinetul unui absolvent de stomatologie arab, care mai mult se ocupa de afaceri, decât de medicina, nici ca a cam făcut școala proaspătul dentist pe dantura mea, luându-mi și o groază de bani, când am făcut calculul după vreo doua luni.

Determinare avea ce-i drept, cu experiența stătea mai slăbuț...

Mai întâi a încercat sa îmi salveze premolarul, prin tratarea infecției așa cum s-a priceput el (și colegii pe care ii întreba in timp ce eu eram în cabinet!), după aceea, în final, când totul s-a dovedit zadarnic (și banii luați), mi l-a extras și mi-a propus un implant dentar.

La început m-am gândit ca el o să fie pe post de asistent al medicului arab, dar s-a dovedit că, de fapt, avea o înțelegere cu un amic mai în vârsta cu vreo câțiva ani, care era și implantolog. (O înțelegere ca să scoată niște bani pentru o călătorie la Paris!).

Nu prea înțelegeam eu chiar foarte bine ce îmi zice el, pe de o parte din pricina durerilor la care rezistam eroic la fiecare vizita la cabinet, iar pe de alta parte pentru ca era de naționalitate moldoveano-ucraineană și nu prea vorbea bine românește. 

Cred că mai degrabă m-aș fi înțeles cu el în franceză, pentru că, în timp ce mă trata, la calculatorul de pe birou auzeam, concomitent cu huruitul de freză dentară, știrile de la un canal de radio francez...

În fine, am acceptat implantul, mi-a dat o listă de analize pe care le-am făcut undeva la un laborator în oraș, m-a întrebat în treacăt dacă am ceva probleme cu inima și apoi am negociat literalmente ca la piața prețul intervenției stomatologice respective.

Doar nu vă închipuiți că am primit vreo factură pentru tratamentele de până atunci sau pentru operația de implant! O, nu!!!

Așa cum nici nu aveam vreo fișă stomatologică...

Mă și gândeam: dacă Doamne ferește mor în vreun accident, nici nu mă pot recunoaște după fișa dentară rudele, pentru simplul motiv că... aceasta nu exista!

Mi s-a cerut pentru implant inițial 450 de euro (acontul fiind de 250 de euro plătiți înainte cu o săptămână). Restul urma să îi achit imediat după operație, dacă nu cumva dădeam ortul popii în timpul intervenției de implant.

Procedura a avut loc sâmbăta, dis-de-dimineață, pe la 7 a.m. și a durat cu totul vreo 45 de minute, timp în care au fost și câteva incidente minore (inclusiv o hemoragie a unui vas de sânge din zonă ce s-a oprit după ce au înroșit vârful unui instrument la flacăra brichetei si au făcut o cauterizare ca pe front (ce ma făceam dacă implantologul nu ar fi fost fumător)?

La final, năucită de intervenție, i-am întrebat cât mai am de plată... Se pare că uitaseră cât mi-au cerut inițial, dovadă că mi-au zis agasați: "Incă o suta de euro!", nu v-am zis de la început?

Uite așa am economisit o sută de euro din cele doua pregătite, dar se putea întâmpla orice ulterior.... Mai ales că implantologul a dispărut în ceață, dâmbovițeană, nu londoneză (dacă ma întrebați, nici acum nu ii știu numele!).

Am avut noroc ca nu au fost complicații (decât niște dureri groaznice vreo săptămână, ținute cât de cât sub control cu niște calmante, plus umflarea feței în zona respectivă).

Coroana de porțelan, a mai costat și ea vreo 150 de euro, deci, per total, am scăpat cu 500 de euro, dar totul a fost la risc.

Pai nu era mai bine să mă duc eu frumușel la clinica stomatologica Dental Praxis, unde exista medici implantologi adevărați, unde ești înregistrat, plătești banii frumos, legal, nu la negru, și ai parte și de niște condiții excelente de tratament?

Cu sănătatea nu trebuie să te joci, că nu este loterie!

Dacă stau bine să mă gândesc, se putea întâmpla orice în timpul sau după implantul acela dentar de coșmar, iar vinovata unica eram eu, pentru ca am acceptat sa fiu pacienta unor "no name".

Doctorașul rezident, imediat după ce si-a dat examenul de definitivare și a reușit din a treia încercare să își ia cetățenia română, a și zbughit-o în Franța, unde cred că este exploatat de alt medic stomatolog care, probabil, dă chitanță pentru procedurile stomatologice efectuate pacienților.

Am scris acest articol pentru a fi învățătură de minte pentru aceia care, în loc sa apeleze la o clinică stomatologică serioasă, precum Dental Praxis, vor să se scumpească la tărâțe (deși serviciile medicale dentare adevărate nu sunt deloc "tărâțe") și mai rău păgubesc.

Voi ce ați alege între o garsonieră dintr-un cartier mărginaș al Bucureștiului și o locație precum aceasta?
Eu am avut noroc cu carul, iar pe viitor mi-am învățat lecția. Mai ales în materie de servicii medicale, voi apela doar la doctori verificați, nu la anonimi!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...