marți, 21 octombrie 2014

Whiteboard si accesorii - elemente de baza ale unui workshop reusit!

La inceputul lunii noiembrie voi participa la un workshop de initiere in coaching, pentru ca vreau ca pe viitor sa tin cursuri de dezvoltare personala pentru adulti si sa impartasesc si altora ceea ce am invatat si experimentat in decursul ultimilor zece ani in aceasta privinta.

Domeniul este fascinant si deja incep sa imi imaginez cum o sa vorbesc in fata unor grupuri de oameni la fel de interesati de cresterea calitatii diferitelor sectoare ale vietii lor precum sunt si eu.

Cum nu as dori sa ajung sa tin conferinte in sali de hoteluri imense, unde oamenii sa nu se simta confortabil, dar merg doar pentru ca "e la moda",  ci intr-un spatiu cochet, de dimensiuni restranse, am vorbit deja cu prietena mea cu care voi infiinta o firma avand ca obiect de activitate tocmai tinerea de workshop-uri, sa cautam in oras o vila eleganta, pe care sa o inchiriem pe o perioada de minim doi ani.

Deja suntem in negocieri avansate pentru a prelua un imobil situat in zona verde a orasului, unde sa demaram din ianuarie 2015 aceasta afacere.

Acolo, in acea locatie, o sa amenajam o sala speciala pentru workshop-uri, unde grupele nu vor fi mai mari de 10 persoane, pentru ca sa se formeze o legaturi de prietenie intre participanti, acest lucru ajutand si la receptarea informatiilor pe care le voi transmite in cadrul cursurilor mele.

In ce ma priveste, pentru a castiga timp, mai ales ca, stiti si voi, in decembrie toti romanii sunt preocupati mai mult de cadouri, de vacante de Sarbatori, am inceput sa fac deja liste cu "materialul didactic" necesar.

A vorbi nu este suficient, pentru o invatare eficienta este nevoie de stimuli diversi, printre care cel vizual are o insemnatate deosebita.

Tocmai de aceea, vizualizarea creativa, pe care o exersez zilnic, se refera nu doar la ceea ce voi spune, ci si la modul cum voi spune lucruri captivante viitorilor mei cursanti.

Pentru aceasta, evident ca o sa am nevoie si de o tabla magnetica profesionala.

Spuneti si voi: ce ar fi un trainer fara un panou alb pe care sa aseze ideile esentiale ale discursului sau, cat mai inspirat cu putinta?

Nu,nu vreau un flipchart  whiteboard compus dintr-un panou de pal melaminat sprijinit pe trei picioare telescopice, deoarece, din punctul meu de vedere, nu ar da sentimentul cursantilor ca lucrurile invatate la workshop chiar au valoare, chiar au stabilitate mare in timp, ci le-ar aduce aminte mai mult de emisiunile-maraton tinute de Dan Diaconescu la OTV intr-un limbaj superfluu, unde acesta punea pe un asemenea panou diverse elemente, mai mult sau mai putin fanteziste, care, afirma el, ar conduce  la dezlegarea misterului Elodiei.




Eu am sa achizitionez pentru viitorul spatiu o tabla magnetica de dimensiuni generoase, care sa dispuna de un sistem de prindere pe perete si suport pentru markere si burete magnetic. Mi-as dori ca suprafata acestei table magnetice sa fie una speciala, tratata termic la 800 de grade Celsius, cu o rama de aluminiu si colturi din ABS, detalii importante, care sa-i dea o rezistenta crescuta.

Am gasit deja o asemenea tabla magnetica pentru sali de conferinte, prezentari, training-uri pe site-ul papetarie.ro, la un pret excelent.

In mod sigur mi-o voi achizitiona de acolo, deoarece am mai comandat produse de la ei si am fost extrem de multumita de calitatea articolelor si de livrarea facuta prompt, prin curier.

In plus, daca imi voi comanda whiteboard-ul si accesoriile necesare (markere divers colorate, bureti magnetici, suport magnetic pentru markere si burete, magneti whiteboard 30 mm si banda magnetica de 10 mm, spray cu spuma pentru curatare profesionala) de pe papetaria.ro, nici nu voi plati transportul, deoarece este gratuit la comenzi mai mari de 124 de lei.




Tot de acolo voi putea achizitiona ecusoane, portecusoane si lantisoare pentru acestea, caiete mecanice si mape de prezentare, pentru a le oferi participantilor la workshop-urile pe care le voi tine incepand de anul viitor.

Desi aceste elemente fac parte din "bucataria" pregatirii unui  workshop, ele sunt extrem de importante si, de aceea, daca ele nu sunt ignorate, iar trainerii chiar au ce spune si o fac intr-un mod profesionist, inovativ, succesul cursului este garantat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...