marți, 30 martie 2021

Marketplace.Negociat.ro, cel mai bun loc pentru negocieri comerciale online!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Negociat.ro - vestita platformă de marketplace din România vrea ca să schimbe perspectiva acelor oameni de afaceri care înțeleg negocierea comercială ca pe o dispută foarte dură, unde doar unul iese câștigător. Victoria urmărită cu orice preț pare să îi ghideze în luptă.

Cum o poți folosi vezi în imagine următoare:


oferta Negociat.ro


Cu toate acestea, comercianții cu experiență știu că arta negocierii presupune ca toate părțile să câștige, deoarece este singura cale pentru legarea unor relații de parteneriat pe termen lung. Aceia care vor privească lucrurile precum un război unde orice mijloc poate să fie folosit, chiar dacă pe termen scurt poate vor da vreun tun și vor obține câștigul preconizat, foarte curând vor vedea că nimeni nu mai face afaceri cu ei deoarece nu pun la baza negocierilor lor comerciale etica și flexibilitatea, capacitatea de a face chiar și anumite compromisuri, dacă este cazul.


Specialiștii în negocieri consideră că orice comerciant ar trebui să aibă în vedere respectarea a patru reguli de bază:


 • Începe întotdeauna tu o negociere comercială, fii activ, nu reactiv!

 • Negociază prioritar în scris (dacă ești novice în negocieri)

 • Rămâi calm, indiferent de obstacolele ce pot apărea în negocierea comercială

 • Încearcă să joci pe terenul tău, nu al partenerilor de negociere comercială


O să spui, probabil, că se aplică aceste reguli doar la o negociere fizică, dar nu este deloc așa.


Hai să vedem cum se pot aplica acest set de recomandări de către un comerciant care se înscrie pe cea mai tânără platformă de succes din România: Negociat.ro.


1. Începe întotdeauna tu o negociere comercială, fii activ, nu reactiv!


Fă-ți chiar acum un cont de membru pe platforma de marketplace România Negociat.ro. Din proprie inițiativă, nu pentru că e la modă.


Așa o să poți ca să studiezi ce oferă această platformă, cum se pot realiza aici tranzacțiile, cam ce produse se pot vinde și cumpăra, care este tehnica de negociere online.


Cu cât vei știi mai bine aceste lucruri, chiar dacă la acest moment nu vrei neapărat să faci schimburi comerciale, când va veni momentul o să știi foarte bine cum să procedezi, de cele mai multe ori chiar mai bine decât ceilalți participanți.


Atunci va fi bine ca să începi procesul tu însuți, deoarece oricine controlează pre-tranzacționarea tinde să controleze și drumul către rezultatele dorite (chiar dacă vor fi unele de tipul win-win).


Dacă lăsați cealaltă parte ca să înceapă tranzacționarea, de cele mai multe ori vei ajunge ca să renunți la control, chiar fără să îți dai seama de asta.


Spre exemplu, dacă ai ceva de vândut, dacă cineva te întreabă prețul în avans, îi permiți ca să înceapă el negocierea, iar asta nu este de dorit, nu-i așa?


Cel mai rău este ca partea adversă care ia parte la negocieri să înceapă conversații despre prețuri și valori ale mărfurilor respective. A începe tu jocul te poate ajuta, de asemenea, să nu fii presat pentru a reduce prețul sub limita pe care ți-ai propus-o anterior procesului respectiv.


Nu mai vorbim de faptul că dacă începe conversația partea cu care negociezi, nu tu, întrebând care este cel mai mic preț pe care îl poți oferi, te afli sub presiunea prețului pe care el îl consideră prea ridicat sau, în unele cazuri, prea scăzut (ceea ce ar fi un semnal în sensul că produsele tale nu au o calitate prea bună, dacă accepți ca să le dai așa de ieftin!).


2. Negociază prioritar în scris (dacă ești novice în negocieri)


Când vorbim de o platformă de marketplace românească este de la sine înțeles că tranzacționarea se desfășoară în scris.


Și totuși… Un element de diferențiere pe care Negociat.ro îl are, comparativ cu alte platforme de e-commerce este faptul că se pot purta discuții și verbal, în armonie cu trendul existent la ora aceasta în online. Evident, aceia cu mai puțină experiență ar fi preferabil să facă acest lucru mai degrabă scriind, deoarece astfel nu riscă să piardă controlul așa de repede cum s-ar putea întâmpla dacă negociază oral pe platformă.


Negocierea verbală mai întâi și abia apoi formalizarea a ceea ce a fost negociat adaugă întârzierea inutilă în perfectarea unei tranzacții, cel puțin din perspectiva unora dintre comercianți pentru care timpul înseamnă bani. 


3. Rămâi calm, indiferent de obstacolele ce pot apărea în negocierea comercială


Indiferent de situația ce apare în practică, un bun negociator știe să-și păstreze cumpătul, căutând rapid soluțiile cele mai bune pentru a nu pierde poziția de controlare a procesului de tranzacționare.


Utilizarea gândirii logice drept tehnică pentru a negocia și a încheia negocierea în termeni de win-win este cea mai bună variantă.


Menținerea calmului va arăta că știi să prețuiești ceea ce vinzi sau vrei să cumperi, că tu chiar rămâi fidel principiilor tale, indiferent de context.


Mai trebuie subliniat și un alt aspect: dacă este adevărat că nu ar trebui să ratezi o oportunitate, tot la fel de real este și că nu trebuie ca să închei o tranzacție în orice condiții, chiar dacă vei ieși în pierdere.


4. Încearcă să joci pe terenul tău (chiar dacă pe o platformă de marketplace precum Negociat.ro!), nu al partenerilor de negociere comercială!


Cel mai bun mod de a te simți în largul tău când negociezi este să ai toate informațiile necesare, să nu te afli cum presiunea timpului (să fii forțat din diferite motive să cumperi sau să vinzi foarte rapid, oricui și pe orice preț), să găsești cea mai bună strategie de tranzacționare.


Te vei simți mult mai încrezător în puterea ta de negociator atunci când tu coordonezi jocul, chiar dacă regulile sunt aceleași pentru ambele părți.


De ce merită să faci negocieri pe marketplace.Negociat.ro?


Avantajul de a fi acasă, nu într-un birou (eventual, în deplasare, la acela cu care negociezi),  te va ajuta să ai încredere mai mare în forțele tale, să scapi de emoții, de stres, plus că indiferent câte cursuri de NLP a făcut acesta, nu o să te poată citi pe tine, ci doar ceea ce scrii sau spui online, de la distanță.


Pe de altă parte, este foarte bine că întâlnirea se întâmplă pe un teren neutru. În acest caz, nicio parte nu este la început în dezavantaj. Deci șansele tale cresc simțitor, dacă te pregătești foarte bine înainte de a intra în jocul negocierii.


Date contact pentru platforma marketplace despre care ți-am povestit:


Negociat SRL

CUI: 37019088, Reg. Com: J01/103/2017

Alba Iulia, Româniatelefon: 0376448484

suport(@)negociat.rosite: www.marketplace.negociat.ro


Dă click și aici, pe pagina de Facebook: Negociat!


Înscrie-te și tu pe platformă și intră în frumosul joc al negocierilor comerciale!


3 comentarii:

 1. Beatrice Stanciu30 martie 2021 la 17:38

  interesant articol...
  o să intru și eu pe marketplace.negociat.ro pentru că m-ai făcut curioasă...
  eu încă nu am o firmă, dar nu se știe niciodată...

  mi-a plăcut ce ai scris despre negocieri...
  Beatrice

  RăspundețiȘtergere
 2. lucruri interesante ai scris despre tranzacționare
  mi-a plăcut foarte mult
  e mai ușor ca să negociezi online
  am fost vânzător din ușăn ușă și nu e deloc simplu
  tocmai mi-am făcut un site de comerț
  site-ul acela de care zici pare destul de interesant
  e cam nou văd, din 2019, dar bravo lor, că sunt de-ai noștri, trebuie susținuți

  RăspundețiȘtergere
 3. super articolul
  felicitări

  RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...