miercuri, 18 ianuarie 2017

Plasele de pescuit, mereu in actualitate

Ma uitam pe net, de curand, la performantele plase de pescuit de la romnets.ro, in timp ce ma gandeam cat de mult timp a trecut de cand un pescar doritor sa aduca acasa mai multi pesti a nascocit acest mijloc piscicol de crestere a productivitatii muncii.

Pescuitul a inceput in Africa, se pare ca in urma peste 200.000 de ani i.Hr., oamenii prinzand pestii mai intai cu mana si cu diverse capcane rudimentare, mai apoi cu sulite si carlige, iar mai apoi cu plase de pescuit impletite, tot mai elaborate.
Plasele de pescuit vechi, impletite cu maiestrie, incep sa fie descoperite pe mai multe continente, in ultima vreme, de catre arheologi, precum plasa gasita in buna stare in Karelia (Antrea) confectionata din salcie si care are o vechime de peste zece mii de ani.
O gravura veche de circa 4000 de ani din Teba (Egipt) infatiseaza un pescar scufundandu-se pentru a ajuta la scoaterea la suprafata a unei plase de pescuit in interiorul careia s-au prins mai multi pesti, in timp ce un crocodil cu niste colti fiorosi se afla in afara navodului. Fibrele de stuf probabil au folosit la fabricarea plasei respective.
Alte materiale utilizate in antichitate pentru plasele de pescuit au fost: fibrele de plamier, inul, canepa, papirusul, pielea si parul de animale.
Amerindienii, de exemplu, utilizau plase pescuit impletite din iarba salbatica sau din radacini flexibile, pe care le scufundau utilizand diferite pietre pe post de greutati.
In zilele noastre, plasa pescareasca a capatat utilizari diverse, nu doar aceea de baza, de capturare a unei cantitati mai mari de peste in timp scurt, comparativ cu pescuitul ineficient la undita, care se mai practica doar ca hobby.
Astfel, plasa pescareasca este utilizata pe scara larga ca material de decoratiuni de catre designerii de interioare si de terase estivale. Este si normal, pentru ca plase pescuit pret convenabil se pot cumpara  chiar si online.
Mai mult decat atat, citeam de curand ca un soi de plasa de peste metalica se vrea a fi dusa in spatiu de catre  Agenţia spaţială japoneză JAXA, pentru a ajuta la colectarea cantitatii imense de deseuri spatiale ce se invart in jurul Pamantului.
In Romania, pentru pescuitul profesional, se pot achizitiona in prezent plase pescuit pret bun, de calitate superioara, inclusiv din magazinele online ce au in oferte asemenea produse.
La Romnets.ro, producator si distribuitor de plase si sfori textile, gasiti plasa pescareasca prelucrata manual confectionata din materiale premium, precum nailon si relon (ata).
Din plasele de nailon multifilament se pot confectiona: setci, ave sau plave, precum si alte plase pescaresti. Orice model de plasa de peste gasesti aici!
Gama este diversa, preturile convenabile, livrarea prompta, asa incat chiar merita ca aceia ce au nevoie de plase pescaresti sa le achizitioneze de la Romnets.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...